Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mirka, drago mi je da si mislila na mene, u ma kom kontekstu. I meni je forum nedostajao. Hvala za Sireninu stolicu, biće sledeća, kad završim Bibliju otrovne masline. Na odmoru nisam stigla ni pola da je pročitam, mada me za sada oduševljava.

Ja sam zavrsila Igra karata u Kairu,i super je.
Glavni lik provodi dane kao novinar u Kairu,gde i upoznaje svoju buducu zenu.Ona ga upoznaje sa omiljenom egipatskom igrom karata,sa svojim zenskim drustvom i sa zivotom u Kairu.Dok igraju karte zene pricaju sta znaci biti mlada Muslimanka,izlaziti,razvoditi se u zemlji u kojoj su tradicionalne vrednosti sve jace..Jedna pokusava da ispuni obaveze kao jedina cerka i uskladi ih sa ovisnoscu od lekova...Druga da izadje na kraj sa muzem nasilnikom...Treca se miri sa posledicama estetske operacije...Cetvrta krije tajni brak od svoje porodice...

Majče, Traktori su utoliko zanimljiviji ako imaš, ne daj Bože, matorog ćaleta, udovca koji samo što ne umre, a zaljubi se u mladu Ukrajinku, oženi je, a ona hoće da mu uzme sav imetak. Interesantan je i odnos dveju sestara, tj. njegovih kćeri i raspodela majčine zaostavštine. Često viđena priča kod nas.

neshto mi se javlja da to nije knjiga za mene:lol:
ulenjila sam se sa chitanjem dok sam radila, sad sam pochela Izvanredna stvorenja od T.Shevalije i moram priznati da otaljavam, nije mi neshto
inache je volim, mada najvishe mi se svidela prva koja sam prochitala-Devichanski plavo, ostale su mi bile slabije
ili mi se chini samo:think:

na odmoru još devojka iz dvdesetih - tralalajka nad tralalajkama
knjiga o groblju- moj favorit
okorela zemlja čuda i kraj sveta -odlična ali možda nije za odmor
konstantinovo raskršće - to mi je bilo baš razočarenje

ne znam šta ti čitaš i šta voliš, al ovo je bio moj izbor za odmor i nije bio loše: )

na odmoru još devojka iz dvdesetih - tralalajka nad tralalajkama
knjiga o groblju- moj favorit
okorela zemlja čuda i kraj sveta -odlična ali možda nije za odmor
konstantinovo raskršće - to mi je bilo baš razočarenje

ne znam šta ti čitaš i šta voliš, al ovo je bio moj izbor za odmor i nije bio loše: )

nishta od ovoga nisam chitala
sofi kinsela mi je nekako sinonim za tralala knjige, al to mi je nekako za odmor:think:
malo sam se zasitila nje, al opet nisma je odavno chitala:)
knjiga o groblju-mozda
ovu trecu odmah izbacujem iz izbora, zashto pojma nemam
a konstantinovo raskrshce me ne privlachi neshto, bar ne za odmor

a spremam se da kupim recepte za savršen brak, čini mi se da je baš nežna i opuštajuća, a to mi treba u ovom periodu više od svega

Citaj Sireninu stolicu sve je sto ti treba.
Potpuno sam se razsentimentalisala sa tom knjigom.

Missim ako vas davim vi slobodno recite , al pre toga da procitate da mozemo da diskutujemo jel sam ja to nesto postala mekana il je knjiga stvarno :heart:

Ja sam za to da se na odmor ponese nesto sto inace ne biste uzeli... pa bih obisla kinselu... ponijela bih dinamicne knjige, i to ne mnogo obimne...
naucna fantastika, Simonsa ili Dika i malo Peljevina laganog da zacini... Sveta knjiga vukodlaka je sjajna
ponijela bih Momu Kapora... Konte je mnogo lijepa knjiga
Moj Cesalj od Efraima Kisona
i Jovu Tosevskog... malo da se latimo i seksualnosti

Jao a zaboravila sam da prijavim ( valjda od sramote sta li ) citanje knjige pod naslovom Sminkerka.
E zbog takvih knjiga mi dodje da pocnem da pisem svega mi.
Pa jel znate vi da je to potpuni smehotres od literature.
Ma za tu vrstu knjiga bi trebalo naci neki drugi naziv , bas je trulo da se i to zove knjiga, knjizevno delo...pa cak je i beleteristika neadekvatno.

Znaci neci neki prikladan naziv kao - bezmozgice , ili sta znam prosireni sastav , tako nesto ....

Knjiga o groblju neće baš da te odmori. Sumorna je.

pa ja pod knjigom za odmor ne podrazumevam samo tralala knjige, shto tara reche
nego da su chitljive
e sad, nije nam svima isto taj kriterijum za chitljivost
a ni meni samoj nije uvek neshto chitljivo
zavisi u kojoj sam fazi
jedno vreme sam chitala samo neke istorijske romane, ne ono suva istorija nego...ne znma kako bih ih nazvala
npr druga bolenova kci, ili slichno..upetljala sam se u taj period engleske istorije, a nenamerno, nego sve mi takve knjige dolazile pod ruku...
mene dobar triler-krimic isto moze da odmori:mrgreen:
malo sam morbidna mozda:think:

daklem, moje pitanje bi trebalo da glasi:
neki dobar triler roman za odmor? :)

Poslednja izmena:
Ček, ček, ček.....Ispovednik se zvaše valjda...nisam kod kuće, ne mogu da pogledam :(
Dobar špijunski triler, baš za odmor.

eee to, to, to
medo ti si moj chovek:super:
al chitala
i Ispovednik i Engleski asasin i Smrt u Bechu
ima li taj Danijel Silva josh neshto:think:
Mirka, Mala smrt u Lisabonu...ko je pisac?
zvuchi mi poznato, ko da sma probala da chitam pa mi nije ishlo

eee to, to, to
medo ti si moj chovek:super:
al chitala
i Ispovednik i Engleski asasin i Smrt u Bechu
ima li taj Danijel Silva josh neshto:think:
Mirka, Mala smrt u Lisabonu...ko je pisac?
zvuchi mi poznato, ko da sma probala da chitam pa mi nije ishlo

Eeee, to je taj.
Bešga, čitala sam samo Ispovednika, ovo ostalo nikako da se uklopi u budžet :mrgreen:

E, a ako si još u fazonu istorijskih romana, Imprimatur je odličan pa plus je i krimić, onako, u fazonu Imena ruže.

Mala Smrt u Lisabonu - Robert vilson

Sjajna knjiga al lose uradjena tehnicki.
Jurili smo listove po plazi , na svakih 5 m bila po jedna stranica.
Vetar je otvorio knjigu i pocepao nam prvih 50 strana.
Ne pitajte kako niko ne zna,
Isto se desilo i sa Sireninom stolicom.
Uzasno uradjene knjige , tuga me uhvati kad ih vidim onako raskupusane.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back