Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da je mnogo 800 dinara.

Ja pošla u Lagunu danas po Kako da ubijete muža, i vratim se. Ovo je prvi put da sam bila istrajna u nameri da ne kupim sve što mi nude na akciji. Kako sam ponosna na sebe.:D

:lol: Neko je ovde pisao da je knjiga super ne secam se ko.
Nikako da bude na mojoj listi kupovine , sve mi nesto bilo prece.
Al danas sam je kupila za 340 dindzi , ko bi rekao da tako škakljive informacije mozes dobiti za tako male pare :cool:

Upisite mog kao +1 na listi za odstrel .

:lol: Neko je ovde pisao da je knjiga super ne secam se ko.
Nikako da bude na mojoj listi kupovine , sve mi nesto bilo prece.
Al danas sam je kupila za 340 dindzi , ko bi rekao da tako škakljive informacije mozes dobiti za tako male pare :cool:

Upisite mog kao +1 na listi za odstrel .

Ja sam pisala da sam je kupila na sajmu da poturim onom mom pod nos kad se namrgodi na količinu knjiga i da mu kažem "Rumenka, obrati pažnju na ponašanje...."

Ja sam vrištala od smeha, to mi je jedna od top knjiga na listi najsmešnijih evr.
Engleski humor, britki cinizam...evo sad mi dođe da je uzmem da čitam :D

Nisam baš u toku, ali sam shvatila da ta knjiga "Kako ubiti muža" nema veze sa onom starijom "Kako ubiti suprugu i zašto" italijanskog pisca Antonia Amurija, po kojoj je Zijah Sokolović imao monodramu. :zcepanje:
Sve njegove monodrame su mi fenomenalne, a i ostale stvari gde glumi.:rotf: Ali to nije tema za ovde....
Nego taj Amuri je onda napisao još jednu knjigu "Kako ubiti supruga bez suvišnih zašto"... e, taj naziv mi se posebno svidja. Šta tu ima da se objašnjava, uvek ima bar nekoliko dobrih razloga :whistling:

E da stavim i to na listu :) bas mi se cita nesto smesno.

Procitala sam one perece za dorucak, nije lose, nije lose
trebalo bi da preporucim na svekrvama :)
a sad citam devojku 44 po preporuci odavde
zanimljivo kako muskarci razmisljaju (vazi za obe knjige).

Južno od granice, zapadno od sunca mi se mnogo svidela. Čitala sam još i Kad padne noć, drugačija je, sve se dešava u toku jedne noći...pa ne znam. Htela sam da napišem da mi se manje svidela, ali u stvari, nije. Dobra je i ona, na drugačiji način.

Upravo sam završila Vernost - Stefano Ceki - ništa naročito.
Počinjem Morsko staklo Anite Šriv

Kad padne noc je mlaka knjigica.
Probaj Juzno od granica , ni ona nije nesto bog zna kako specijalna al je lepa i meni je prijala jer je iako azija sve isto :)

Meni se dopala Kada padne noc, ali jos nisam nastavila sa citanjem Murakamija. Negde sam procitala tekst o njemu i njegovom nacinu pisanja i tamo pise da treba da poznajes njihovu mitologiju, jer tek tad razumes neke stvari, (koristi dosta asocijacija na istu)Pretpostavljam da deo sa devojkom koja spava sve vreme ima neko znacenje. Pa mi sad krivo sto nemam pojma sta bi ta devojka sto spava mogla da simbolizuje, osim da je u pitanju prazna lepa devojka, praznog zivota.:confused:

E vidis sad kad to kazes pocinje da dobija smisao jer npr bas u toj knjizi taj deo sa devojkom koja spava meni je bio nejasno dosadan. Opisi su me ugusili. Kad padne noc je lepa knjiga al ni upola jaka kao Norveska suma ili Juzno od granica.

Ovde je neko hvalio Okorelu zemlju cuda , nikako da je uzmem u citanje ulenjila sam se sa ovim tralala knjigama , manje mora mozak da se angazuje pa mogu da ih citam pred spavanje, Za Murakamija koga obozavam ipak zelim da odvojim malo mozga :)

I sputnik ljubav mi stoji bar 3 godine nesto me taj naslov pomalo odbija.

E vidis sad kad to kazes pocinje da dobija smisao jer npr bas u toj knjizi taj deo sa devojkom koja spava meni je bio nejasno dosadan. Opisi su me ugusili. Kad padne noc je lepa knjiga al ni upola jaka kao Norveska suma ili Juzno od granica.

Ovde je neko hvalio Okorelu zemlju cuda , nikako da je uzmem u citanje ulenjila sam se sa ovim tralala knjigama , manje mora mozak da se angazuje pa mogu da ih citam pred spavanje, Za Murakamija koga obozavam ipak zelim da odvojim malo mozga :)

I sputnik ljubav mi stoji bar 3 godine nesto me taj naslov pomalo odbija.

I meni svi rekose da su Norveska suma i Juzno od granice.... bolje od Kada padne noc, ali meni se ova dopala bas zato sto zaviruje u delove noci i zivote razlicitih ljudi. Dopalo mi se to vremensko ogranicenje, pa jos noc koja je cesto simbol mira i tisine. I kopkala me ta devojka i kada sam procitala taj tekst, bas sam se zainteresovala, tj. zainteresovala sam se jos vise :confused:

Koju sad da uzmem?Murakamijevu.

Ako ces po redu nekom tezine , onda sad juzno od granice ....pa onda norvesku .
Druge nisam citala mozda ce neko imati neki drugi redosled.
Al mislim da ce se svi sloziti da ti je za sledecu sasvim ok juzno od granice zapadno od sunca :)

Meni se dopala Kada padne noc, ali jos nisam nastavila sa citanjem Murakamija. Negde sam procitala tekst o njemu i njegovom nacinu pisanja i tamo pise da treba da poznajes njihovu mitologiju, jer tek tad razumes neke stvari, (koristi dosta asocijacija na istu)Pretpostavljam da deo sa devojkom koja spava sve vreme ima neko znacenje. Pa mi sad krivo sto nemam pojma sta bi ta devojka sto spava mogla da simbolizuje, osim da je u pitanju prazna lepa devojka, praznog zivota.:confused:

Ma ne mogu ja sad da se bavim japanskom mitologijom, kad ni našu ne poznajem dovoljno. Tol'ke knjige čekaju da ih pročitam, a vremena je sve manje, što reče jedna moja prijateljica.:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back