Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Maksans Fermin...Sneg...izdavač Led studio Bgd
za one koji vole kratke forme,poetski roman o ljubavi i ljepoti...sa dosta haiku pjesama..
meni...pa, možda sam više očekivala...ali nije loše...

Kao neko ko toliko guta knjige da mi je "doktorica za moja oka dva" rekla da smanjim:rumenko:, mogu reci da sam ja od pisaca koje smatram tipicno zenskima (bili oni to ili ne bili) i koje sam ja citala su Sidni Seldon i Danijela Stil. Njih sam gutala nevidjeno :rtfm:
A onda sam najednom presla na Patrisu Kornvel, Meri Higins Klark ( Patrisin "Postmortem" mi je bio pocetak, posle sam se nadovezivala...), Ricarda Prestona (istinite knjige o Ebola virusu koje su me navele da pozelim raditi sa smrtonosnim virusima :mrgreen:), Tes Gericen (pise medicinske trilere)... A volim i Doris Lesing, a i vecitu Agatu Kristi.
Kao da vas zanima sta ja volem ili ne :hahaha:

ps. Ako ste za akciju, u svakom smislu te reci kad je knjiga u pitanju (sex, kockanje, kriminal, i ostalooo), uzmite "Sanse" od Dzeki Kolins. Mnooooogo dobra knjiga, bar po MOM MISLJENJU :super:

Poslednja izmena:
Sećam se kad sam krišom uzimala knjige Džeki Kolins (keva ih je uzimala iz biblioteke) :rumenko::rumenko::rumenko: Mala sam bila, oko 12 godina. Nemam reči. :rumenko:

A za opuštanje ima jedna irska književnica, Šila O'Flenegan -svaka njena knjiga je odmor za mozak. :mrgreen: Uvek se radi ili o ženama koje su kontrol-frikovi, pa do kraja knjige nauče da se opuste, naravno uz mušku pomoć, ili su sluđene, pa se same vraćaju u normalu.

Ovih dana sam ponovo pročitala "Žerminal" - najbolju Zolinu knjigu po mom mišljenju. :heart:

e pola sata se razmišljam gde da pitam
na književnosti, na umetnosti, oglasima ili antikvitetima
al nekako mi je ovde najfrekventnije
šta mislite gde je najbolje da se potraže stare polovne knjige?
mislim, kontretno treba mi protić - srpsko slikarstvo XX veka
to je ogromno i dvotomno
i izdato 70. godine
i ja znam da mi je na sajmu najbolja šansa
al kad pomislim na lutanje pšo onim antikvarnim štandovima digne mi se stomak u grlo =(
enivejz
ako neko ima neki dobar sajt (ili tu knjigu, šta sad=D) bila bih vam poprilično zahvalna

Kao neko ko toliko guta knjige da mi je "doktorica za moja oka dva" rekla da smanjim:rumenko:, mogu reci da sam ja od pisaca koje smatram tipicno zenskima (bili oni to ili ne bili) i koje sam ja citala su Sidni Seldon i Danijela Stil. Njih sam gutala nevidjeno :rtfm:
A onda sam najednom presla na Patrisu Kornvel, Meri Higins Klark ( Patrisin "Postmortem" mi je bio pocetak, posle sam se nadovezivala...), Ricarda Prestona (istinite knjige o Ebola virusu koje su me navele da pozelim raditi sa smrtonosnim virusima :mrgreen:), Tes Gericen (pise medicinske trilere)... A volim i Doris Lesing, a i vecitu Agatu Kristi.
Kao da vas zanima sta ja volem ili ne :hahaha:

ps. Ako ste za akciju, u svakom smislu te reci kad je knjiga u pitanju (sex, kockanje, kriminal, i ostalooo), uzmite "Sanse" od Dzeki Kolins. Mnooooogo dobra knjiga, bar po meni :super:

Gutačice knjiga, princezo neba, ne po tebi, već po tvom mišljenju. Izvini, profesionalna deformacija.

omajgad
ima!!!
jao jao ej puno ti hvala, ja ovaj sajt nisam uspela da nađem u pretraživaču =)))))

Pregovaraj oko cene i trazi još opcija. Znaju nekad momacki da odrape cenu :evil: da ti uši odpadnu :sad2:

Deretina knjizara pri kraju kneza ima antikvarni deo , super sam knjige kupovala kod njih .
I to usko strucne ....one koje bi zanimale samo napacene studente knjizevnosti koji uce iz knjiga napisanih 20-tih godina proslog veka :roll:

pa ja sam u sličnoj siutuvaciji jedino što ja okapam po bibliotekama
al bih ove baš volela da imam
verovatno kao i svi drugi pa ih zato niđe
i ovo mi je nešto sumnjivo, drugi izdavač, ovo ono, moraću da pogledam

Pocela sam da citam ''Bog malih stvari'', i moram da priznam da sam je ostavila negdje oko 100-te strane, sada tjeram samu sebe da nastavim jer se nadam da ce napokon poceti nesto da se desava. Jednostavno ne mogu da se skoncentrisem i da propratim sve opise do detalja. Previse detaljno i previse likova na samom pocetku ali vidim da ste je bas nahvalile pa se necu predati :D

Trenutno citam '' Muskarci koji mrze zene'' Stig Lason inace prvi dio triologije Milenijum i bas mi se svidja :ok: Ako i do kraja ostane ovako interesantna napisacu malo vise o cemu se radi i da li je preporucujem, a inace do 3:00h nisam mogla da je ispustim iz ruku.

Iduca na redu je Papa Jovana i jedva cekam da pocnem sa citanjem jer bas obecava, i u vezi nje se javljam sa utiscima.

Ovo je jedan dobar triler i ko voli taj zanr preporucujem da procita ovu knjigu.

"Ovo je roman koji mora da procita svaka zena. Istinita prica o najcuvanijoj tajni Vatikana. Ovo je knjiga o zeni koja se od najranijeg detinjstva bori protiv uskogrudosti sopstvene porodice, predrasuda okoline i surovosti drustvenih zakona. Koja odbacuje i menja usud zadate sudbine, ogranicene obicajima i voljom muskaraca.
Ovo je prica o borbi zene da u jedno okrutno vreme, u svetu u kome je i samo rodjenje zenskog deteta sramota i gubitak, ostvari sebe.
Na kraju je, mada to nije bio deo njenih stremljenja, postala papa ustolicen u Rimu.
A za sve to vreme u njenim najskrivenijim snovima snazno zivi njena priroda zene, i jedna zabranjena ljubav koja se najzad ostvaruje u svoj svojoj punoci. Ali u najnezgodniji cas.
Jovana zivi u ranom srednjem veku, najmracnijem dobu u istoriji covecanstva, o kome se malo zna i pise. Ali kroz vreme se menja samo dekor. Ljudska priroda ostaje ista. I neke stvari kao sto su ljubav, zedj za znanjem, spletke, ambicije, mrznja, snovi, vanvremenski su. Stoga se mnogi i danas mogu poistovetiti sa junacima ove stare istinite price." (Ljiljana Habjanovic Djurovic)

Jedna intiligentna i radoznala devojčica potajno je učila - slova, reči, jezike. Čitala je uz brižljivo skrivanu sveću. Jedan učitelj je bio zadivljen znanjem i umom devojčice. Ni očeva prebijanja, ni majčino pristajanje na uvrežen poredak stvari, ni zadirkivanja brata i dečaka, ni neobjektivnost profesora nisu je odvratili od knjiga. Brzo je shvatila da u postojećem poretku stvari žena nema nikakve šanse. Iskoristila je trenutak strašnog pokolja Vikinga i uzela identitet ubijenog brata. Tako je počeo njen put uspona u hijerarhiji rimokatoličke crkve rezervisan za muškarce. "Od kako se pretvorila u muškarca, imala je slobodu i moć kakvu nikada ranije nije okusila i otkrila je da joj se to jako sviđa." (Dona Vulfolk Kros: Papa Jovana)

:ok:

Ovo je jedan dobar triler i ko voli taj zanr preporucujem da procita ovu knjigu.

"Ovo je roman koji mora da procita svaka zena. Istinita prica o najcuvanijoj tajni Vatikana. Ovo je knjiga o zeni koja se od najranijeg detinjstva bori protiv uskogrudosti sopstvene porodice, predrasuda okoline i surovosti drustvenih zakona. Koja odbacuje i menja usud zadate sudbine, ogranicene obicajima i voljom muskaraca.
Ovo je prica o borbi zene da u jedno okrutno vreme, u svetu u kome je i samo rodjenje zenskog deteta sramota i gubitak, ostvari sebe.
Na kraju je, mada to nije bio deo njenih stremljenja, postala papa ustolicen u Rimu.
A za sve to vreme u njenim najskrivenijim snovima snazno zivi njena priroda zene, i jedna zabranjena ljubav koja se najzad ostvaruje u svoj svojoj punoci. Ali u najnezgodniji cas.
Jovana zivi u ranom srednjem veku, najmracnijem dobu u istoriji covecanstva, o kome se malo zna i pise. Ali kroz vreme se menja samo dekor. Ljudska priroda ostaje ista. I neke stvari kao sto su ljubav, zedj za znanjem, spletke, ambicije, mrznja, snovi, vanvremenski su. Stoga se mnogi i danas mogu poistovetiti sa junacima ove stare istinite price." (Ljiljana Habjanovic Djurovic)

Jedna intiligentna i radoznala devojčica potajno je učila - slova, reči, jezike. Čitala je uz brižljivo skrivanu sveću. Jedan učitelj je bio zadivljen znanjem i umom devojčice. Ni očeva prebijanja, ni majčino pristajanje na uvrežen poredak stvari, ni zadirkivanja brata i dečaka, ni neobjektivnost profesora nisu je odvratili od knjiga. Brzo je shvatila da u postojećem poretku stvari žena nema nikakve šanse. Iskoristila je trenutak strašnog pokolja Vikinga i uzela identitet ubijenog brata. Tako je počeo njen put uspona u hijerarhiji rimokatoličke crkve rezervisan za muškarce. "Od kako se pretvorila u muškarca, imala je slobodu i moć kakvu nikada ranije nije okusila i otkrila je da joj se to jako sviđa." (Dona Vulfolk Kros: Papa Jovana)

:ok:

Knjiga je prelepa. Često je preporučujem i poklanjam.
Interasantan je detalj da je posle Jovane u Vatikanu uvedeno pravilo da se pre ustoličenja pape komisijski pregledaju genitalije kandidata. Za tu svrhu postoji specijalna stolica s otvorom na sedištu.

Evo sta Laguna stavlja na popust na sajmu.
Ako ima neka kniga da je neko od vas citao molim komentar :)

http://www.laguna.rs/index.php?m=vesti&vest=401

18. ŠTIMER KLAVIRA - Danijel Mejson dobra knjiga, ali antiklimaks na kraju... nece te ostaviti punu novostecenog razumevanja, zadovoljnu i ispunjenu :lol: ali vredi citati

58. RAZGOVOR SA ANĐELOM - Nik Hornbi (urednik) zbirka prica razlicitih autora, koliko se secam ima svega i svacega, nije lose

Evo sta Laguna stavlja na popust na sajmu.
Ako ima neka kniga da je neko od vas citao molim komentar :)

http://www.laguna.rs/index.php?m=vesti&vest=401

38. BRAK-DUET, dve priče o bračnom neverstvu, preporučujem.
59. PRIRUČNIK ZA LOŠE MAJKE, zapravo nije priručnik, već priča o tri generacije žena u jednoj kući, tinejdžerki, majci i babi, koje žive bez muškarca, i večiti problem (ne)željene trudnoće.Nije loše, ali mlako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back