Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To ti je kao sa ovim Koeljom...ja sa njim nisam na istim talasnim duzinama...procitala sam jednu knjigu i bilo mi dosta od njega...a ceo svet ga cita....

Evo preporuke...Makin " Zivot nepoznatog coveka "...I sve Makinove knjige...

a nije isti tip "greske"..
razumem sta kazes za koelja...ni ja ga ne volim...pop filozofija sto kaze Mirka...proste recenice itd...ja nisam nii zapamtila sta se desava u njegovim romanima..a procitala sam 2-3...

a ovo je teska prica, slozena ali napisana bez bez bez....necega...:mrgreen:

Mičener - "Lutalice" .
Kad bolje razmislim, uopšte uzev, sve od Mičenera.

Pre neki dan sam trebila kućnu biblioteku i podsetila se nekih starih, dobrih knjiga na koje sam bila zaboravila: "Mildred Pirs", "Jedno drvo raste u Bruklinu" ... pa i trilogija Jean Michell Auel ("Pleme špiljskog medveda", "Dolina konja" i "Lovci na mamute") ... sve su to knjige koje se ne ispuštaju iz ruku dok se ne pročitaju.

mene sad zaintrigirase "groblje" i "avanture nevaljale devojcice" i sutra cu da kupim jednu, samo jos da odlucim koju: )
poslednja knjiga koju sam procitala je "gospoda i igraci" i nije losa

kako plitko :eek:

knjiga ima toliko aspekata, za nekog sve za svakog ponesto. istorijski, poutopisni, da ne spominjem deo koji se moze nazvati ljubavnom dramom, ali ga necu tako nazvati jer je mnogo vise od toga... a tek opisi hipi sezdesetih u londonu, revolucionarnih sezdesetih u parizu, osamdesetih u tokiju, razlicitih ljudi, zivota... ebem li ga ako je to povrsno...

ima roman svojih mana, ali da je plitak. ne prolazi.

I meni se dopao ovaj roman, mozda je na pojedinim mestima malo razvodnjena prica izmedju njih dvoje, ali je ukupan utisak dobar.

Da li je neko mozda citao?
1109.jpg

Danas videh u Laguni da je knjiga meseca pa uz kupon iz Lise imate 40% popusta.

"Trinaesta priča" Dajen Seterfild. Kad sam počela da čitam, imala sam utisak da je slično Danijeli Stil, samo malo kvalitetnije. Kasnije se priča razvija i interesantno je. radi se o nekoj devojci koja piše biografiju poznate književnice...:)

poslednja koju sam pročitala (pre 2 dana) je ''1000 čudesnih sunaca''....toliko je upečatljiva da još ne mogu da krenem sa čitanjem neke druge knjige.

to sam i ja čula za ''avanture...''...iako volim da čitam m.v. ljosu...

ni 1000 cudesnih sunaca mi se nije dopao...:mrgreen:

mislim da sam se preforsila sa tim istocanjackim pacenickim pricama tih meseci...

:P:think:

ni 1000 cudesnih sunaca mi se nije dopao...:mrgreen:

mislim da sam se preforsila sa tim istocanjackim pacenickim pricama tih meseci...

:P:think:

kako si uopste pocela da citas knjigu s takvim naslovom:mrgreen:
meni je sam naslov pathetique ,aj ukratko o cemu se radi?
e nije losa ova od drugova markesa i borhesa,u doba kolere,samo su u pocetku smorili do jaja s onim doktorom,dok sam presla taj deo prelazila sam i laksu dijareju:lol:
i narucila sam tu nevaljalu devojcicu,mozda je bolje da pocnem s njom,a posle da nastavim s avanturama neverne zene(videla u fnac-u naslov,al nisam smela da gledam jer je mm bio pored,odmah bi pitao "a to te kopka,je li???" )
e stigao mi dekameron postom:super:

Ja zapala u neku "ne cita mi se nista" krizu :roll:
Al zato mm cita dve knjige nedeljno.
Procitao je pre devojcice , lovca na zmajeve i 1000 čs, i lovac mu se vise svidja .
Kaze da mu je 1000 vec vidjena prica posle lovca.

Sajam se blizi a ja ni one sa proslog sajma jos procitala nisam.
Sta cete kupovati ove godine???

Poslednjih 5 knjiga koje sam procitala...
Zavist - Sandra Brown - prica o davno pocinjenom zlocinu i planiranju osvete... Zanimljiv roman...
Onore de Balzak - Sjaj i beda kurtizana
Sarlot Bronte - Profesor
Poljubi me dok spavam - Linda Howard
Ljubomora - Linda Howard...

Nije pateticna..nego je dosadna...smorrrrr

dosadna?:roll: to je poslednje što bih rekla za tu knjigu...
čini mi se da baš spada u one koje se čitaju u jednom dahu...bar sam je ja tako doživjela...
najviše mi se sviđa zbog toga što je autor uspio da dočara konkretan život i patnje naroda u jednom kutku zemlje,za većinu čitalaca dalekom i nepoznatom...
kad čujemo na tv-u o ratu u avganistanu,to je za nas samo još jedna apstraktna činjenica koja nam ništa ne znači,jedna od onih vijesti koje čujemo na jedno uvo...ali kad pročitaš ovu knjigu i kad shvatiš da opisuje ne neku daleku prošlost,već sadašnje vrijeme...21. vijek onda te navodi na razmišljanje i shvataš da si ipak sretniji nego što misliš i da je patnja običnih ljudi univerzalna...

ali valjda je sve stvar ukusa...

''1000 cudesnih sunaca'' je jedna od rijetkih knjga koja me uspjela rasplakati.
Volim kada procitam knjgu i kada ona ostavi bar neki utisak na mene.
Svidjela mi se i ''Lovac na zmajeve'' od istog autora.

...takođe...ali je odlična, odlična...knjiga koja je ostala u meni...ne znam kako da se drugačije izrazim...
sad sam pročitala Hotel Borg od italijana Nikola Leka, izdavač Laguna...pitka i čitljiva mala knjiga sa zanimljivim likovima...
...i da se upišem u biblioteku...ja bi neki okrugli, lako pamtljiv broj...

moj prvi broj u biblioteci je bio 20 =)
inače čitam endimion i boli me uvce
al sam pre toga pročitala ponižene i uvređene (plakala)
i otmenost ježa (plakala u parku, na glas)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back