Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vodopadćicu ,
sa teskom mukom dodjoh ja do kraja one knjige "PAzi šta zelis" :( iako volim da opustim mozak ponekad ova me knjiga nije ni zainteresovala previse a ni drzala ...U poslednja 3 h pročitala sam nešto manje od pola knjige, tj drugu polovinu , i ono jes slatka pricica, opustena , al nekako suvise je jednostavno napisana , bas pravi petparacki romancic.

Eto to nek bude predlog kad vam nije do citanja nekih knjiga koje zahtevaju ukljucivanje mozga :)

I sad se dvoumim , sta da citam ...Ruzdija, Mati pirinca ili Avanture nevaljale devojcice ??? :think:

Vodopadćicu ,
sa teskom mukom dodjoh ja do kraja one knjige "PAzi šta zelis" :( iako volim da opustim mozak ponekad ova me knjiga nije ni zainteresovala previse a ni drzala ...U poslednja 3 h pročitala sam nešto manje od pola knjige, tj drugu polovinu , i ono jes slatka pricica, opustena , al nekako suvise je jednostavno napisana , bas pravi petparacki romancic.

Eto to nek bude predlog kad vam nije do citanja nekih knjiga koje zahtevaju ukljucivanje mozga :)

I sad se dvoumim , sta da citam ...Ruzdija, Mati pirinca ili Avanture nevaljale devojcice ??? :think:
Čitaj ih istovremeno, biće zabavnije.

Ponekad čitam i po pet knjiga istovremeno. Veličanstven ugođaj,
kad se prekonoći prebacuješ u različite priče, likove, vreme, stilove...

Probaj, Šiki, vreme je za to, ti si već velika devojčica. :)

Čitaj ih istovremeno, biće zabavnije.

Ponekad čitam i po pet knjiga istovremeno. Veličanstven ugođaj,
kad se prekonoći prebacuješ u različite priče, likove, vreme, stilove...

Probaj, Šiki, vreme je za to, ti si već velika devojčica. :)

Ovo i ja radim :D
I to volim da kombinujem nešto ozbiljno, neku laganicu, potpuno različite stvari. To "presecanje" baš prija.

Uz već pomenutog "Izgubljenog Karavađa", kojeg sam dovršila pre neki dan, u "procesu" su Zlatno runo i Žozef Fuše-Lik jednog političara.

plitko. naracija bez smisla, bez kraja...ne znam....nije cak ni emotivno stivo, a po sadrzaju bi trebalo da bude...:confused:

kako plitko :eek:

knjiga ima toliko aspekata, za nekog sve za svakog ponesto. istorijski, poutopisni, da ne spominjem deo koji se moze nazvati ljubavnom dramom, ali ga necu tako nazvati jer je mnogo vise od toga... a tek opisi hipi sezdesetih u londonu, revolucionarnih sezdesetih u parizu, osamdesetih u tokiju, razlicitih ljudi, zivota... ebem li ga ako je to povrsno...

ima roman svojih mana, ali da je plitak. ne prolazi.

Ovo i ja radim :D
I to volim da kombinujem nešto ozbiljno, neku laganicu, potpuno različite stvari. To "presecanje" baš prija.

Uz već pomenutog "Izgubljenog Karavađa", kojeg sam dovršila pre neki dan, u "procesu" su Zlatno runo i Žozef Fuše-Lik jednog političara.
Šećeru, kad završiš Grevsovo Zlatno runo, kreni da čitaš
Pekićevo - 3500 stranica cirka. :lol:
Dokaži da imaš i medveđa mu'da. Crkavao sam, ali sam hrabro iščitao.

Žene, tek kad pročitate Zlatno runo Borislava Pekića,
možete reći da ste zaslužile i zatražiti promenu naslova ove
šarmantne temice. Do tada će ostati njen stari, odvratan naslov
Preporuke "ženskih knjiga" :mrgreen::hahaha:

Šećeru, kad završiš Grevsovo Zlatno runo, kreni da čitaš
Pekićevo - 3500 stranica cirka. :lol:
Dokaži da imaš i medveđa mu'da. Crkavao sam, ali sam hrabro iščitao.

Žene, tek kad pročitate Zlatno runo Borislava Pekića,
možete reći da ste zaslužile i zatražiti promenu naslova ove
šarmantne temice. Do tada će ostati njen stari, odvratan naslov
Preporuke "ženskih knjiga" :mrgreen::hahaha:

Na Pekićevo i mislim, Grevsovo bilo aktuelno tamo negde u srednjoj školi ;)

Medveđa, nego šta :manikir:

Vodopadćicu ,

Kod mene sasvim suprotno - mene je bas ''drzala'' i pricica mi je bila skroz simpaticna,
brzo sam je procitala.(mozda sto mi je u tom periodu prijala ta vrsta literature :think:)

Avanture nevaljale devojcice. stvarno dobar roman. ali roman.

:neutral:
ja sam se skroz razocarala, ostavila sam na pola...a dotle sam citala na silu...

mm procitao ...pitam kakva ti je knjiga , kaze ok al ...
E sad ne ume da objasni sta mu fali ali ima al...ja cu to da krenem , vi ste me sad zaintigirale, sa oprecnim misljenjima a njegovo je pa skroz izmedju.

Javljam moj utisak.

I kojote....da znas da jesam ...mislim velika devojka :)

kako plitko :eek:

knjiga ima toliko aspekata, za nekog sve za svakog ponesto. istorijski, poutopisni, da ne spominjem deo koji se moze nazvati ljubavnom dramom, ali ga necu tako nazvati jer je mnogo vise od toga... a tek opisi hipi sezdesetih u londonu, revolucionarnih sezdesetih u parizu, osamdesetih u tokiju, razlicitih ljudi, zivota... ebem li ga ako je to povrsno...

ima roman svojih mana, ali da je plitak. ne prolazi.

da!

ima fabulu...

prica je extra...

meni povrsno, jednoslojno ispricana...fali mu neka nit...nisam inace citala nista od ljose, ovo mi je prvenac...ali sam bila iznenadjena da je toliko poznat i nagradjivan pisac na mene ostavio takav utisak...nepovezna prica...fali joj tanka nit...

mm procitao ...pitam kakva ti je knjiga , kaze ok al ...
E sad ne ume da objasni sta mu fali ali ima al...ja cu to da krenem , vi ste me sad zaintigirale, sa oprecnim misljenjima a njegovo je pa skroz izmedju.

Javljam moj utisak.

I kojote....da znas da jesam ...mislim velika devojka :)

e to....sto kaze tvoj muz...slazem se...mozda sam previse ocekivala, pa sam se dvostruko razocarala....inace stavrno ne volim kad knjiga na mene ostavi bas taj utisak plitkosti...lepse mi je ako je prica siromasnija ali viseslojnija i dublja....

i meni je delovala interesantno kad sam procitala size...
ali bas bih volela da cujem dalje utiske o ovoj knjizi...

To ti je kao sa ovim Koeljom...ja sa njim nisam na istim talasnim duzinama...procitala sam jednu knjigu i bilo mi dosta od njega...a ceo svet ga cita....

Evo preporuke...Makin " Zivot nepoznatog coveka "...I sve Makinove knjige...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back