Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne . Moze se preporuciti koliko god hoces, al moraju biti zenske.
I objavljenje na srpskom...

I kazite mi zasto nigde nema da se kupi VITA BREVIS ???
Ima li je ko??
Da mi pozajmi da procitam .

Ostale sam nasla i sa nestrpljenjem ocekujem kraj knjige koju trenutno citam kako bi pocela Gordera.

Mirka, mislim da sam ih ja kupila najmanje pet (i naravno poklonila)...moze biti da sam ja jedan od krivaca :)

mislim da je imam medju knjigama u biblioteci (tesko pitanje, ne mozes da zamislis koliko tamo ima naslova...to je moj zlarni rudnik) i ako u medjuvremenu ne nadjes, kada se vratim u Srbiju, obecavam ti da ces moci da je pozajmis!
pzz
p.s. ako se pojavi nesto novo prevedeno na srpski pd njega, racunam da ces me obavestiti :) hvala unapred

Porucili su mi iz geopoetike da nece stampati nista novo..
Samo nisam sapirala jel to znaci da on ne pise nista , ili da oni nece da stapmaju , ili nesto trece...

Jesi citala Maju???

:)
naravno!
mada mi je favorit ustvari cerka direktora cirkusa!

ima jos jedna stvar u vezi sa tim norveskim filozofom...
jednom sam videla njegovu sliku...(e sad ne znam da li je iz mladjih dana ili od skora)
dasa izgleda kao milion dolara... hahahhaa
salim se naravno kao da je vazno, samo sam zaista njegov veliki fan!

Evo moje preporuke:
iako više po tematici spadaju u ''muške'' knjige, ja sam u dahu pročitala sve od Nikolo Amanitija (Ne bojim se, Dolazim po tebe i vodim te sa sobom, Poslednja Nova godina)...
Od klasičnih ''ženskih'' knjiga ne propustiti naravno Trejsi Ševalije, pogotovo Devičanski plavo, mada sam volela i Damu i jednoroga i Devojku sa bisernom minđušom, dok su mi Pali anđeli bili suviše morbidni :(
Naravno Justejn Gorder- Devojka sa pomorandžama...
Zatim Margaret Atvud- Antilopa i kosac, Mačje oko...
Irvin Jalom- Kad je Niče plakao...
Andre Djubus III- Kuća peska i magle....

I tako....ima još, ali ove su sve fenomenalne....bar po mom ukusu :)

:)
naravno!
mada mi je favorit ustvari cerka direktora cirkusa!

ima jos jedna stvar u vezi sa tim norveskim filozofom...
jednom sam videla njegovu sliku...(e sad ne znam da li je iz mladjih dana ili od skora)
dasa izgleda kao milion dolara... hahahhaa
salim se naravno kao da je vazno, samo sam zaista njegov veliki fan!

Drugačije ne bi mogao ni da izgleda, po pisanju se vidi :D

Meni se sve izmešalo u glavi od njega, sve je tako isprepletano misterijom, bajkom, stvarnošću, ...
super je i misterija pasijansa

VITA BREVIS - ima je u bibliotekama, kao i ostale njegove knjige (koje su prevedene naravno)

Dan pčela - Tomas Sančez - puna emocija, isčekivanja, tajni .....

Znam da je ovakva podela nepravilna ali svi znamo da postoje knjige koje vishe citaju zene i one koje su vise naklonjene muskarcima.
Ja sam kao neko ko je uvek bio naklonjen literaturi podjenako i jednom i drugom polu uvek izbegavala knjige koje su okarakterisane kao "zenske" i svesno bezala od toga da ih procitam. Pod "zenskim knjigama" na smatram knjige koje su napisale zene, vec one sa puno emocija i koje se brzo citaju,tacnije "jedu".
Htela bih da preporucim knjigu koja me je odusevila, u nastavcima je i ja sam procitala dve knjige i jedva cekam da kupim trecu. Prvi deo se zove "Prva damska detektivka agencija", a druga "Zirafine suze", mislim da ima 5-6 delova ali nisu svi prevedeni kod nas. Radnja se odvija u Bocvani. Roman ima dusu i cas vas navodi na suze cas na smeh. Dosta se govori o
Africi o osamostaljivanju Bocvane, poslozaju zena, aparthejdu i sudbini zene koja pokusava i uspeva da udje u muski posao, ali na potpuo emotivni nacin, bez puno podataka i sl, vise kako je to dozivela glavna junakinja. Pritom je vrlo dinamicna jer je pomenuta gospodja detektivka. Mene je knjiga odusevila i toplo bih je preporucila svima.
Volela bih kad bismo ovde mogli jedni drugima da preporucujemo ovakve knjige. Samo napred!

Ja lichno najvishe volim da chitam knjige bazirane na istinitim dogadjajima i zivotima poznatih licnosti. Npr. NESAVRSENA PROSHLOST Joan Collins, TAJNA PORODICE FROJD, AKIRO KUROSAVA (autobiografija), i sl. ali i Knjige poput TESLINO TAJNO ORUZJE, kao i dela Ericha von Danikena koja zapravo predstavljaju sazeta istrazivanja Egipta i ostalih drevnih civilizacija.
Van tih zanrova napomenucu jos jednog pisca koji od samog pochetka pa do samog kraja romana drzi chitaochevu paznju DAVID MORELL.

Ovde nema .
Rasprodata odavno.
Jedino da pozajmim od nekog.
A ko za k niko nema .
Eeee Mirka, zainteresovalo me to sto si napisala da nigde nema da se kupi. Malo sam proguglala, ima u Platou ali na engleskom cini mi se. :? Kosta oko 800 din.
A ima i na ovom bosanskom sajtu ali ne znam da li mozete vi iz Srbije da kupujete preko neta. :? Ako imas nekoga u Bosni mozda moze da naruci. Evo link...

http://www.knjiga.ba/product_info.php?products_id=43

Ma nema cokoladice , moja drugarica radi u platou kaze nema cak ni na engleskom , guglala sam i sama i naisla na to, a onda sva hepi pitam nju , ona kaze ne da nema nego nema , nema nema...

Cekaj jednu forumasicu da mi da na citanje kao sto smo se dogovorile, mada sam zelela da je imam u svojoj biblioteci.
Mi ne mozemo da porucujemo iz Bosne ,ne znam zasto.
Al ako ne dobijem na citanje , porucicu preko druga...

Sta sve covek nece da uradi zbog knjige :)

Ne . Moze se preporuciti koliko god hoces, al moraju biti zenske.
I objavljenje na srpskom...

I kazite mi zasto nigde nema da se kupi VITA BREVIS ???
Ima li je ko??
Da mi pozajmi da procitam .

Ostale sam nasla i sa nestrpljenjem ocekujem kraj knjige koju trenutno citam kako bi pocela Gordera.

Mirka,idi na www.knjizara.co.yu i onda otvori karticu antikvarnica,kada ukucas "vita brevis" za pretragu,on izbaci da ima jedna knjiga po ceni 843 din,e sad ti vidi sta to znaci,kako da porucis ?! ...i javi sta si uradila ! :)

Inace devojke...sta ste pazarile na sajmu ove godine ? Ja sam bila umorna taj dan kada sam isla,bila je velika guzva i jaaakoo vruce,sto vam je verovatno svima poznato ! Zbog svih tih razloga,malo sam se prosetkala pa sam samo tri knjige kupila: "zovem se crveno","cujte Srbi!" i prethodnicu knjige "zasto muskarci ne slusaju a zene ne tumace mape",neznam kako se tacno zove taj prvi deo....a Vi ?

Mirka,idi na www.knjizara.co.yu i onda otvori karticu antikvarnica,kada ukucas "vita brevis" za pretragu,on izbaci da ima jedna knjiga po ceni 843 din,e sad ti vidi sta to znaci,kako da porucis ?! ...i javi sta si uradila ! :)

Hihi draga moja , ja sam tamo trazila tu knjigu na antikvarnici pa sam dobila tu ponudu od 850 din.
Nesto mi se to ucinilo mnogo i ostavila sam to kao zadnju alternativu ako ne nadjem knjigu.
Hvala vam svima , sjajne ste . :wink:

10 svjetskih kuhinja - Kuharica
[K2448] 33,00 KM
Pisac: Suad Đozić, Ermin Nogo
Kategorije: Kuhari, Priručnici
ISBN: 978-9958-9123-0-6
Izdavač: Grafikus
Dostupnost: do 7 dana
Stanje: Nova knjiga

Opis proizvoda:
Za mlade, za stare, za dame, za gospodu, za vješte i one koji to nisu, za Vas smo osmislili knjigu sa preko 200 recepata. Sa malo truda oduševite sve, uradite ono što niste prije, izaberite recept koji Vam odgovara i KUHAJTE SA ZADOVOLJSTVOM.

Postoje osobe kojima je svejedno kakva će jela pojesti. Oni ne prave razliku izmedju hamburgera i, recimo, šiš-ćevapa. Nasuprot njima, postoje odredjeni ljudi koji spremanju hrane poklanjaju ogromno vrijeme. Nije im teško provesti u kuhinji 3-4 sata da bi napravili nešto što će se pojesti za nekih 30-tak minuta. Oni, jednostavno, uživaju u svemu što ima ikakve veze sa hranom. Za njih je kuhanje umjetnost. Kao što je književnost umjetnost riječi tako je, za njih, kuhanje umjetnost raznih sastojaka hrane i začina.
Živimo u vremenu kada dominiraju hranilišta s nogu, na svakom ćošku nam nude burgere i hot-dogove, tako da je sve manje onih koji poslije posla pojedu pravi ručak. Osim istinskih zaljubljenika u kuhanje (i naravno profesionalnih kuhara!) time se danas bave samo naše nane i bake. E ova knjiga je namijenjena upravo tim entuzijastima, bilo da su žene ili muškarci u pitanju. U ovoj knjizi ćete naći veoma korisne recepte iz deset svjetskih kuhinja. Osobe sklone makrobiotičkoj i vegetarijanskoj hrani, na stranicama ove knjige, će, također naći veliki broj recepata. Što se tiče mlađe populacije, njih čeka 23 recepta koji će im pomoći pri pravljenju koktela.

Ovu riznicu recepata bi trebao imati svaki profesionalni kuhar, odnosno kuharica. Dok bi ova knjiga trebala naći mjesto i u svakom domaćinstvu u kojem hamburger još uvijek nije preuzeo primat nad šiš-ćevapom. Stoga uzivajte u kuhanju s Kuharicom. I prijatno!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back