- Poruka
- 55.959
Nova akcija u delfiju Mesec ljubavi
http://www.delfi.rs/vesti/vest/3768...opust_do_42_na_60_naslova_delfi_knjizare.html
http://www.delfi.rs/vesti/vest/3768...opust_do_42_na_60_naslova_delfi_knjizare.html
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemoj da te zavara, sve je to fikcija.
Dokumentarni oblik proze je u pitanju...
) ubjeđivala da film The Blair Witch Project predstavlja dokumentarni materijal i da nije izmišljena filmska priča.Nemoj da te zavara, sve je to fikcija.
Dokumentarni oblik proze je u pitanju...
Kakva fikcija?
Pa stvarno je radila intervjue sa stotinama ljudi... onako nesto ne mozes da napises bez licnog iskustva.

Da, zanimala je i mene, davno, jos dok je bila 20. godisnjica... secam se i da sam nasao vrhunske fotografije nekog avanturiste, koji je motorom isao i komplet obisao. Kasnije sam cuo i da zadnjih godina rade i turisticke ture, postoje i vodici sa specijalizovanim vozilima, koji znaju tacnu rutu gde se smeju kretati i koliko se zadrzavati.
Medjutim, sad bas idem street view-om guglovim i vidim da je obisao i Cernobil i Pripjat... skroz do elektrane. I vidim tamo solidan broj vozila, uredjene zgrade... znam da je neki broj ljudi odbio da napusti i ostao da zivi tamo, ali nisam bas pretpostavljao da se odvija skoro pa normalan zivot?!
Ima cak i slika unutar elektrane!!!

A da li se dodeljuje Nobel muzičaru za njegove pesme, pisane za bend?![]()
Ljudi, pa naravno da je sama sklopila sve u celinu, sredila hronologiju, promenila konstrukcije rečenica, obogatila nelim pridevom i finijim opisom... ali suština nije njena, detalji, opisane muke i patnje... to sve pripada napaćenim ljudima. Njeno je bilo samo da stisne play i slusa jadan narod.
Ja sam se dosta informisao ranije o tom dogadjaju, zaisza je mnogo ljudi ostalo, stvarno su belezene stvari o kojima ona pise, statistika koju iznosi je brutalna i zvanicna... nista od toga nije fikcija. Da je ona pisala knjigu za koju bi joj inspiracija bila svedočenja, i to ukompnovala u pricu, porodicnu tragediju, onda bi bila fikcija, ovako, sve same suve činjenice pisane recnikom običnog čoveka.
Mene je fascinirala potreba stanovnistva, uglavnom starijeg, da ostane tu, na svom ognjištu, i to shvatanje, svojstveno i narodima sa ovih prostora, da zarad tradicije i provincijskog praznoverja, zanemare trezvenost i racionalnost i po svaku cenu ostanu u otrovanom gradu, i po cenu smrti.
Podsetilo me je na izbeglice iz Hrvatske i sa Kosova.
Odoh ja na dvesta i neku stranicu ove teme.
Tamo je mnogo bolja atmosfera.
Tamo nema neumesnih poređenja ni suvišnog pod/smeha, a još uvek se nisu pojavili ni oni koji znaju BAŠ SVE o BAŠ SVEMU.
Nemam bre ja živaca za to.

(Ne znam SVE o svemu, ali dosta, da.)![]()