Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Heheh, Ilijada je i meni bila prva knjiga u prvom srednje. Ali mojoj deci, boga mi, nije. I to sam pisala više puta. Kad je moj sin upisao gimnaziju, prvo što su čitali su bili Rani jadi i to tek u drugom polugodištu. I onda se pitamo što nam deca ne čitaju, kad ni u gimnaziji to ne traže od njih.
A mi, Kamenita, po ovome, da se bacimo na Ostrvo s blagom, Mislim da imam tu knjigu kod roditelja iz one edicije Plava ptica.
Podsetio me ovaj Radin tekst, da će sad opet jedna serija rođendana članova Bilbioteke, pa da ne zaboravimo, ako sami ne prijave.

Jeste loša slika, Krasuljak, ali vi ste lepi. Znači, Gocić ima novu knjigu. Nisam pratila njegovo stvaralaštvo.

I tako ja, kad sam već pomenula rođendane, da proverim. Kad ono tap: Krasuljak danas.

Srećan ti rođendan, draga prijateljice, da ti se ispune želje, da te zdravlje služi i da još dugo poživiš da se izboriš nekako sa svim tim knjigama koje si prikupila i koje ćeš tek nabaviti!

Poslednja izmena:
Krasuljak, vjerovatno ne mogu da ti poželim ništa bolje nega da imaš vremena da pročitaš sve knjige koje si nakupovala i koje ćeš tek kupiti, ali da se ne žuriš mnogo.

:rodjendan:

Najzad su sklonili one novogodišnje smajlije.

Heheh, Ilijada je i meni bila prva knjiga u prvom srednje. Ali mojoj deci, boga mi, nije. I to sam pisala više puta. Kad je moj sin upisao gimnaziju, prvo što su čitali su bili Rani jadi i to tek u drugom polugodištu. I onda se pitamo što nam deca ne čitaju, kad ni u gimnaziji to ne traže od njih.

I meni je prva knjiga u srednjoj školi bila Ilijada. Dobro se sjećam, pročitao sam tačno stranu i poslije toga mjesecima pratio kojojm brzinom se prašina taloži na knjizi.
Ja mislim da je Homer u prvom gimnazije ozbiljno precjenjivanje zrelosti petnaestogodišnjaka. Ima i manje zastrašujućih djela koja se mogu staviti u lektiru.

Na primer? :)

Krasuljak, draga zeno, srecan rodjendan! Puno knjiga, zdravlja, ljubavi i veselja. :heart:
(I ja imam Vodolijicu kod kuce, mojoj bebi za 4 dana prvi rodjendan) :)

Inace volim pricu o lektiri(iako nisam nastavnik) i imam to svoje neko misljenje. :cool:
Ja sam srednju skolu upisala 2001. i tada Ilijada nije bila u nasem programu.

Šta znam, ja nekako mislim da je važnije da kroz lektiru djeca razviju ljubav prema čitanju, nego da izbor knjiga strogo prati plan i program nastave književnosti.

U prvom srednje, od antičke književnosti vjerovatno je dovoljno da čitaju neke odlomke

Krasuljak, vjerovatno ne mogu da ti poželim ništa bolje nega da imaš vremena da pročitaš sve knjige koje si nakupovala i koje ćeš tek kupiti, ali da se ne žuriš mnogo.

:rodjendan:

Najzad su sklonili one novogodišnje smajlije.

Moze da se pozeli bolje, da prestane da ih nekontrolisano kupuje, jer probija budzet non stop :D
A to joj ja zelim za rodjendan :)
Srecan rodjendan Krasuljak.

I ja, poput Humbertove mlade, nisam dokacio Ilijadu...

O kakve stare dobre pesme, prave one kafanske..

Ali ja moram da ispričam moje iskustvo sa Ilijadom. Verovatno sam jedina ovde koja je pročitala pažljivo svako slovo i pisala obimne beleške. Dakle, bila lektira, ja našla neko skraćeno izdanje u stripu (bilo je toga i onda, a imala sam u tom obliku sva važnija književna dela). Prozove mene profesorka, pa me sve neke detalje pita, a to tamo nema. I ona meni keca, ali i obavezu da pročitam, pitaće me opet. I ja šta ću. Štreberka kakva sam bila i ostala (sve po PS-u) pročitam. I stvarno me negde pred kraj školske godine pitala, ali nenajavljeno, pa nisam iščitala one beleške, pa se opet nisam proslavila. Ali bilo je jasno da sam pročitala.

Jao, ljudi, divni ste. Ja vas OBOŽAVAM! :heart2:

Jedva stigoh da uključim računar, danas sam radila... Onda, kad stigoh s posla, prionuh na pripremanje svečane večere, i pade mi na pamet da se možda neko setio. Kad ono... Svi. :heart2:
Toliko ste me usrećili lepim željama i lepom muzikom. :zaljubljena: Hvala vam od srca.
Ljubim vas. :cmok2: :ortaci: :ortakinje:

Krstarica mi je prva noćas čestitala (automatski, u ponoć :)) i time razočarala mog sina koji se trudio da bude prvi. :lol:
Inače, moja se deca pridružuju fudbalerovoj čestitki (pročitala sam im naglas). Kažu, nisu znali kako da mi to saopšte... :zcepanje:

- - - - - - - - - -

Ne secam se da je neko dobio ovoliko pesama. Različitih, a sve super

Jedna je Rada. ;) :D

Sretan rođendan Rado. Izvinjavam se što kasnim, doneo sam tortu

8eea6de60ec5dc98e11d952a221cb1d2.jpg

a i tamburaše

Pozdrav
:bye:

Rado, vodolijo moja, srećan rođendan i slatko iskoristiš rođendanskih 40% u Laguni :-)
Hvala, hvala. :cmok:
Zar si sumnjala... :D Od moje dece...
WIN_20180202_171313.jpg

- - - - - - - - - -

Božo, hvala, divna je. Dobila sam još jednu, od koleginice s posla. Ali, samo na slici... :)

27657428_1802632473108694_1744453749464454660_n.jpg

- - - - - - - - - -

Društvo, žao mi ja da vas napustim, toliko ste me usrećili, ali zovu me obaveze... Pristići će mi gosti... :)
:cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back