Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e sto mi drago sto sam svratila bas danas ,na slavlje ! ziva,zdrava i sretna bila bi :zag:
razmisljala sam pre desetak dana o novogodisnjim odlukama,ja ih nikada ne planiram,jer se niceg ni ne pridrzavam.al eto,razmisljajuci o njima,ponovo sam uvela svakodnevno vezbanje,obavezno voce popodne i malo vise vode.i to pre nove godine:lol:
ono sto bih volela je da sebi uvedem jedan dan nedeljno bez fejsa,foruma i interneta uopste.to cu tesko izvesti,al ne bi bilo lose da pokusam

e sad,ono sto bih jos volela,to je da uvedem i nesto malo ozbiljnije literature.ovo sto ja citam je prilicno lako stivo.treba mi vas savet,sta bi od klasika bilo interesantno?recimo da uzmem nesto od dostojevskog?mozda zlocin i kaznu?ili nesto drugo?bilo bi to citanje pod moranje.ono sedi i citaj pola sata....ali potrebno mi je to,znam da mi samo dobro moze doneti
e sad sta je to dovoljno interesantno,a ipak da spada u kvalitetnu literaturu.ne bih nista savremeno
nema veze dal sam citala ili ne,iako jesam,jako davno je bilo

Hvala svima i u moje ime. Devet godina je prošlo ko devet meseci. Ko da je juče bilo kad sam slučajno otkrila ovaj forum, i od onda sam postala zavisnik. Forum mi je mnogo toga dobrog doneo... Upoznala sam divne ljude, neke lično, neke samo virtuelno, ali nadam se da ćemo i to promeniti. :lol: Tada sam imala više slobodnog vremena, pa sam intenzivnije čitala. U potrazi za dobrom knjigom sam i pronašla ovu divnu temu. Biblioteka i Književnost uopšte su mi bile jedine stanice. Povremeno i na Ženama neke temice, kad sam bila u dokolici.
Moram da priznam da sam uporedo s forumašenjem počela intenzivnije da kupujem knjige, jer toliko ste toga lepog preporučivali, da nisam mogla da vas stignem. Onda se to izmaklo kontroli, preraslo u bolest, pa sad kupujem sve i svašta. Obećavam da ću pokušati da se promenim. :sad2:

Hvala vam na lepim željama za knjige. Htela sam da kažem da ova godina nije bila baš sjajna, ali u stvari, bilo je dobrih knjiga (o tome ćemo kad se još malo približi kraj godine), samo me dve koje trenutno čitam (Pusti pravog da uđe i U miso supi) malo muče. Nisu baš po mom ukusu, a tako se zalomilo da ih čitam zajedno. A mnogo bi mi bilo da počinjem i treću

Pa ko te prevari za Miso supu? :)
Nije to za tebe, nikako... ako nisi mnogo odmakla bataljuj dok ti se skroz ne ogadi :)

I srećan rođendan :*
I krasuljku srecno... to, sta god... od kad se i to cestita? :D :plez:

Lepo je bilo na književnoj večeri. Bile su tri voditeljke, svaka od njih je predstavila po jednu knjigu. Nisam ni znala za roman Ne daj mi nikada da odem. Sokolica je savršeno to iznela i vrlo me zainteresovala. Radi se o deci klonovima koji rastu u posebnim uslovima i služe isključivo za donaciju organa. U međuvremenu žive u internatu, školuju se pod posebnim nadzorom profesora, a kad završe srednje obrazovanje odlaze na selo i čekaju svoj red.
Druga devojka je govorila o Ostacima dana, malo mi približila roman jer sam stigla do četvrtine, sad ću, nadam se brže da ga prešišam. Neću da prepričavam da me ne bi ubila Kamenita. :) Ono što sam i sama primetila, glavni akcenat je na ljudskom dostojanstvu.
Treća devojka je govorila o Zakopanom džinu. Da nije onako veliki ko Pjuriti, već bih ga kupila...:lol: Baš mi ide na nerve Dereta s ovim formatom, još malo pa A4.

- - - - - - - - - -

Izvini, srećna i tebi godišnjica. Imala sam tog 5. decembra preča posla (ispraćala muža u penziju :)) pa sam previdela tvoj forumski rođendan.

Meni je danas stigao mejl od Krstarice ovakve sadržine:
"Čestitamo!

Na današnji dan, pre 9 godina, registrovali ste se na Forumu Krstarice, zato Vam želimo srećan Krstarica rođendan!

Želimo Vam da još dugo razmenjujete misli sa nama na Forumu Krstarice.

Vaša Krstarica"

Smokvo, uzmi ove naše, Kiša, Mešu, Pekića...

U voznji za 2h pročitao sam Nesbeovu knjižicu Krv u sn(ij)egu... kratko, nedorečeno...

Krasuljak, e jeste mi bio "rodjendan" ali nisam tome pridao značaja, nisam znao da je toliko važno :D
Ja to ni ne primećujem ispod nikova... tj.ni ne gledam ime nika, prepoznajem po slici.

Poslednja izmena:
Sledeći Japanac je Kavabata. Čitala sam jedino Lepota i tuga, savršen roman (možda pre novela :think:). Imam Hiljadu ždralova , Snežnu zemlju i Velemajstora. Svaka ima po stotinak stranica. Planiram da se pripremim za naredni susret. Koju predlažete prvo da čitam?

Uzmi Memoare Pere Bogalja ili Timor mortis, onda Tvrđavu. Ja volim Tišmu, Knjigu o Blamu recimo...
Jesi čitala Saramaga? Slepilo ili Jevanđelje po Isusu Hristu, Sva imena, Pećinu... To sam ja sve obožavala... :heart:

U voznji za 2h pročitao sam Nesbeovu knjižicu Krv u sn(ij)egu... kratko, nedorečeno...

iz oktobra meseca
Zahvaljujući našem fudbaleru (ponovo) pročitala Krv na snegu, Nesbe.

Utisak nije mlak, nego led leden. Ja nisam Nesbeov fan, iako sam pročitala mislim tri knjige, i na ovo čitanje me navela čista lenjost. Knjiga na izvolte, ispred mene i nije obimna. U elektronskom formatu ima 121 stranu, u štampanom 148. I sve su potpuno bez veze. Glavni lik je plaćeni ubica, koji se time bavi samo zato što je glup za neki drugi kriminal, bar ga Nesbe tako opisuje. Radnja je toliko nategnuta, priča je na mišiće navlačena od poglavlja do poglavlja, kojih uzgred budi rečeno ima 21. Ovo naglašavam zato što je broj svakog novog poglavlja zauzima celu jednu stranu, te je samim tim knjiga još i manja za taj broj strana. Ako uzmem u obzir i da ima dosta poglavlja koja se završavaju sa dve do tri rečenice na stranici utisak da je Nesbe ovu knjigu napisao na silu, apsolutno bez vizije o zapletu i raspletu, da je sa izdavačem knjigu pogodio đuture, samo sa željom da iskoristi momenat popularnosti, odnosno mazne pare.

Ovo je sasvim sigurno moj poslednji Nesbe.

Baš bih volela da našedve ljubiteljke i jedan ljubitelj dotičnog pročitaju knjigu i da uporedimo utiske.

- - - - - - - - - -

Hvala, hvala ! I Krasuljku čestitke

Počastila sam se sa dva džempera :strika: Kupila sam, nisam štrikala.
Pogledajte prilog 468254

extra!!!

Kad pominjemo rodjendane, meni su poslednji rođendan čestitale čak tri banke. Ajd, u dve sam drug član, pa i da progutam, ali u treću nikad nisam zavirila, nemam baš ništa sa njom i predstavu nemam kako su došli do broja telefona i datuma rođenja. :eek:

Draga Bi, srecan rodjendan!
Zelim ti sve ono sto sama prizeljkujes i sve one male i velike stvari koje te usrećuju, a sve prosarano dobrim knjigama.

Rado, srecan forumski rodjendan!

I ja kao De l Pjero ne gledam ni nikome ni datume, vec vizuelno razlikujem.

Obradovaste me vodolijice i strelcevi...moje simpatije.
Water...srodna duso...

Nego, pokupila sam od sestrica neki vrtićki virus.Lomi me vec peti dan i takva idem na posao.
Nemam temperaturu,ali jezivo kasljem i bila sam sva zaptivena.Veceras odlucim da po ko zna koji put, popišem knjige, bar deo, kako se ne bi desilo da dupliram.Otkrih neke duple za koje nisam znala, a jedne kutije nigde nema, pa mi nedostaju naslovi za koje nisam sasvim sigurna.Kopala sam, vadila i popisivala puna tri sata, ubiše me ledja.Evo tipkam iz kreveta sva slomljena.
Spisak za Noc knjige nemam, ali imam neke zelje...pa videcemo...

Nije to za tebe, nikako... ako nisi mnogo odmakla bataljuj dok ti se skroz ne ogadi :)

Pa stvarno me prevarili?:evil: Eto, tolke godine, a opet naivna. Ne znam, neko je tu pisao da je Rju Murakami mnogo bolji od prezimenjaka mu Harukija. Doduše ni taj mi nije baš "taman" iako sam nekoliko knjiga pročitala.
Mislim da ću isteram do kraja sa ovom Miso supom, s obzirom da mi kindle kaže da sam pročitala 40%, a to mi baš puno da bih sad batalila. Ali neću više, majke mi!:worth:

Smokvo, nemoj da čitaš nijednog Murakamija!

Stvarno Bi, jos kombinacija te dve.Ludujes :lol:
Mada,ako izuzmemo neka dva momenta iz U miso supi, ta knjiga je za mene bila sasvim nov horor pristup.Nemoguce je ne zapamtiti je.
Na slican nacin me je jezio i Tokio, Mo Hajder, s tim da je prica u osnovi drama sa istorijskom podlogom, a ne horor.

Uzmi ti Palmin pirinac :heart:

Hvala Kerefeko. Ne daj se vrtićkom virusu i srećno s popisivanjem knjiga. Baš sam večeras gledala neki film gde je devojka otišla da popiše biblioteku nekom bogatašu, pa se udala za njega. Groznih li božićnih filmova na onoj Divi.

- - - - - - - - - -

Nisam imala pojma šta je i kakva je U misu supi. Ali istrajaću sad sa obe.
A posle bi i meni trebalo nešto kao Smokvi, lepo, a da nije banalno, kao ovaj pomenuti film

Jel ja da uzmem Palmin pirinač?

- - - - - - - - - -

bi,citala sam norvesku sumu,a citala i tokio.meni se bas dopao
rado,previdela sam tvoj "rodjendan",meni ce u januaru biti 11 godina:zag: zaista bih mogla doktora zivaga.mislim da nisam citala

Pa ne čitaš ti baš samo laku literaturu. Izgleda da si suviš samokritična

Bi srecan rodjendan!
I ja mislim da batalis miso u supi, ima bas jezivih detalja.
Ali bar nije njanjav kao Haruki, mene to vise nervira od horor opisa.

Hvala.... žao mi sad da odustanem kad sam već skoro na polovini. A i sad me zanima kakvi su to jezivi detalji. Znam da ću se posle pitati šta mi je to trebalo, ali sad sam radoznala.

Draga Bi, srecan rodjendan!
Zelim ti sve ono sto sama prizeljkujes i sve one male i velike stvari koje te usrećuju, a sve prosarano dobrim knjigama.

Rado, srecan forumski rodjendan!

I ja kao De l Pjero ne gledam ni nikome ni datume, vec vizuelno razlikujem.

Obradovaste me vodolijice i strelcevi...moje simpatije.
Water...srodna duso...

Nego, pokupila sam od sestrica neki vrtićki virus.Lomi me vec peti dan i takva idem na posao.
Nemam temperaturu,ali jezivo kasljem i bila sam sva zaptivena.Veceras odlucim da po ko zna koji put, popišem knjige, bar deo, kako se ne bi desilo da dupliram.Otkrih neke duple za koje nisam znala, a jedne kutije nigde nema, pa mi nedostaju naslovi za koje nisam sasvim sigurna.Kopala sam, vadila i popisivala puna tri sata, ubiše me ledja.Evo tipkam iz kreveta sva slomljena.
Spisak za Noc knjige nemam, ali imam neke zelje...pa videcemo...
Da to nije ona kod mame? :think:

Kad pominjemo rodjendane, meni su poslednji rođendan čestitale čak tri banke. Ajd, u dve sam drug član, pa i da progutam, ali u treću nikad nisam zavirila, nemam baš ništa sa njom i predstavu nemam kako su došli do broja telefona i datuma rođenja. :eek:
:eek::eek::eek:

Tuži ih i traži ogromnu odštetu... :D
Dobar predlog, ovo je pravna država sigurno će i dobiti :zcepanje:

- - - - - - - - - -

Drage moje srećni vam rođendani

:cmok2: za jednu :D
:cmok2: za drugu :D

citala sam prijatelje sa kosancicevog venca,dervis i smrt,besnilo.to je bilo nekako prelako:lol: znaci,jako mi se dopalo.trazim nesto sto je teze,a opet da mi legne

Ako ti je ovo prelako hmm, onda je to težak zadatak.
iskreno mislila sam da pocnem sa klasicima,pa jos ruskim .
Tihi Don-Šolohov.

A evo i nekih raznih kojih sam se setila a koje su se meni dopale:
1. Odbrana i poslednji dani – Borislav Pekic,
2. Meša Selimović- Tvrđava
3. Ivo Andrić -Travnička hronika
4. Hronika palanackog groblja _Isidora Sekulic
5. Pisma iz Norveske – Isidora Sekulic
6. Selenić – Timor mortis, Memoari Pere bogalja, Očevi i oci…

1. Zemlja natopljena krvlju- Dido Sotirion (Izmir, istrebljenjeGrka...)
2. Tihi don - Miahil Solohov
3. Sto godina samoće –Markes
4. Pukovniku nema ko da piše – Gabrijel Garsija Markes,
5. Slepilo – Saramago
6. Stefan Cvajg – Pripovetke (Pismo nepoznate zene)
7. Marija Stjurat- Stefan Cvajg
8. Kuca duhova - Izabela Aljende
9. Oskar vajld-Slika Dorijana Greja
10. Saga o Forsajtima– Džon Golsfordi
11. Psece srce – Mihail Bulgakov
12. Priča o ljubavi i tami - Amos Oz,
13. Gubilište – Čingiz Aitmatov,

Mozda nesto proberes.

- - - - - - - - - -

Pa stvarno me prevarili?:evil: Eto, tolke godine, a opet naivna. Ne znam, neko je tu pisao da je Rju Murakami mnogo bolji od prezimenjaka mu Harukija. Doduše ni taj mi nije baš "taman" iako sam nekoliko knjiga pročitala.
Mislim da ću isteram do kraja sa ovom Miso supom, s obzirom da mi kindle kaže da sam pročitala 40%, a to mi baš puno da bih sad batalila. Ali neću više, majke mi!:worth:
Smokvo, nemoj da čitaš nijednog Murakamija!
:zcepanje::hahaha::zcepanje:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back