Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaka joj cast na hrabrosti, volji i zelji za takvim zivotom!
Knjigu sam procitala prosle godine ali vise uzivam u njenom blogu i objavama na FB.
Veliki pozdrav dragim citalicama
Pa gde si ti :evil:
Konačno si se javila :cmok:

- - - - - - - - - -

e, Minafina, bas mi je drago sto te ova knjiga navela da se pojavis i da nam se javis. Posle knjige sam i ja malo bacila pogled na njen sajt i na najnovije dozivljaje, ali ja volim to sve hronoloskim redom, pa cu morati malo vise vremena da posvetim tome. Ali bas je snazan utisak ostavila na mene. Malo-malo pa uhvatim sebe kako nekom pricam nesto iz knjige.

- - - - - - - - - -

I sad sam pocela Pedeset nijansi sive iako imam uzasnu odbojnost prema toj knjizi i nisam ni htela da je citam, ali mi drugarica uvalila. I samo se nerviram, kako je pocetak sablonski i naivan kao gomila onih najprizemnijih ljubavnih romana.
Ajd da vidim ko sme da prizna da je citao (jer svi to nesto kriju, pa i ja sam je umotala u novine (sa slikom Jugoslava Pantelica) da je "zastitim") i da mi iskreno kaze, da li da je batalim ili ce postati zanimljivija kad predju na stvar!?
Mene to mrzi da čitam.
Izumrla sam od dosade dok mi je jedna poznanica pričala sadržaj istoimenog filma koji je gledala :roll:
Ma ja jadna nemam vrmena ni za knjige za koje sigurno znam da bi mi se dopale, a kamoli ove što su mi u startu odbojne.

- - - - - - - - - -

I da dodam da je Hajdi najverovatnije moja najomiljenija knjiga svih vremena.
Nije bajka, ali ju je neko spomenuo pa nisam odolela da ne iskomentarišem.

Gledala sam juče Kad su cvetale tikve u BDP-u. Nisam se pomerila s mesta. Mogu da vam kažem da me je ovaj mali Biković prijatno iznenadio (on igra Ljubu iz mlađih dana, a u poznim godinama ga igra Miša Janketić). Moram da kažem da sam za njega čula ali nisam gledala ni Montevideo niti bilo koji drugi film i seriju u kojoj on igra, tako da mi je ovo bio prvi susret sa njim kao sa glumcem. I odličlno je odradio posao. Moja preporuka da idete da pogledate ovu predstavu.

Počela sam Priču o zemlji i moru.

I Hajdi je predivna knjiga. :heart: Ne znam ni sama koliko sam je puta pročitala u detinjstvu. Moraću da je nabavim pa da ponovim još jednom.

Mene ta devojcica sa shibicama, ledena kraljica i hajdi prate nekako celog zivota.
Tu je i oliver tvist.;)
Hajdi valjda i dan danas znam napamet, toliko sam je puta citala, secam se da sam bila fascinirana Frankfurtom ( a u to vreme nisam makla iz Zajecara)
i posle mnogo godina dosla sam u Frankfurt, a on isti kao u knjizi.

Od ovih bajki koje su nashe secam se i ja samo naslova.

I sad sam pocela Pedeset nijansi sive iako imam uzasnu odbojnost prema toj knjizi i nisam ni htela da je citam, ali mi drugarica uvalila. I samo se nerviram, kako je pocetak sablonski i naivan kao gomila onih najprizemnijih ljubavnih romana.
Ajd da vidim ko sme da prizna da je citao (jer svi to nesto kriju, pa i ja sam je umotala u novine (sa slikom Jugoslava Pantelica) da je "zastitim") i da mi iskreno kaze, da li da je batalim ili ce postati zanimljivija kad predju na stvar!?

Ja nisam. To prelazenje na stvar bi mi se doplao, ali sam cula da je knjiga pisana stilom ljubavni vikend roman...a nemam ni vremena ni zivaca da se time bavim...ne mogu da stignem da citam ni ono sto sam pocela...Nemacki mi oduzima sve vreme...imam ispit u petak, sutra je zadnji cas..i sve mi se pomesalo...:smajliokokogaletepticice:
leći će sve na svoje mesto do petka...
Batali slobodno, ništa nećeš propustiti. Veruj sestri... ;)
na tebe sam računala za takav savet...
Nisam čitala, a nemam ni nameru. Mnogo sam matora da gubim dragoceno vreme na (kako sam shvatila) pulp fiction. ;)

Mene to mrzi da čitam.
Izumrla sam od dosade dok mi je jedna poznanica pričala sadržaj istoimenog filma koji je gledala :roll:
Ma ja jadna nemam vrmena ni za knjige za koje sigurno znam da bi mi se dopale, a kamoli ove što su mi u startu odbojne.

Drugarice, hvala na podršci da batalim. Stigla sam do neke 80. strane i baš me nervira na kom je to nivou pisano. A i preobimna je za nošenje u tašni i čitanje u busu.

I još jedna naša stara drugarica majchezmajche mi se javila u reputaciji, i napisala

Ja sam je pročitala u retkim momentima dokolice prošle zime na poslu, koleginica ju je donela i sklonila u ormar i ja našla Strašno me je nervirala ta knjiga! Nego svratih da vas pozdravim :bye:

majche, morala sam da podelim sa svima tvoj pozdrav. Javi se i na temi...

Poslednja izmena:
Mnogo sam matora da gubim dragoceno vreme
Danas mi jedna devojka ustala u busu. :( Pre neki dan sam dobila naočare, sad ovo.... :deda2: Kad pre, :trlja: ne mogu da pratim taj protok godina

- - - - - - - - - -

Mnogo sam matora da gubim dragoceno vreme
Danas mi jedna devojka ustala u busu. :( Pre neki dan sam dobila naočare, sad ovo.... :deda2: Kad pre, :trlja: ne mogu da pratim taj protok godina

Andersenova Devojcica sa sibicama? Joj prestrasna prica:(, jos uvek ne znam cemu je trebalo da me poduci osim sto mi se podigne koza kada se setim tog grcanja, jedva su me smirili...imala sam oko pet godina i veoma duboko sam je dozivela, skoro pa licno, kako samo dete ume...

Kao najdragoceniju pricu cuvala sam onu o Ledenoj kraljici a kada sam malo savladala citanje bila sam ocarana svetom alpske Hajdi dok sam tonula u legende o Arturu i njegovom belom gradu, tada jos uvek nisam znala nista o Lanselotu ali sam volela da verujem u celu izmastanu drzavu, skupa sa Gospom od Jezera kao omiljenim likom a jos kao detetu mi se dopadala ideja okruglog stola...nema nema cela i zacelja vec neke, nazovi jednakosti...

Prijale su mi price koje nisu vezane za sirocice...vecina bajki je ubrajala devojcicu koja nema bilo mamu bilo oba roditelja pri cemu provodi detinjstvo tako sto luta sama svetom...valjda sam zato obozavala Hiljadu i jednu noc i ruske bajke, imala sam ceo komplet...mislim da sam u to vreme i zavolela rusku knjizevnost, mogu samo da zamislim koliko je divno citati carobno kitnjast jezik u originalu...oduzih, samo sam dirnuta Devojcicom sa sibicama...meni je ona kao preslica koju princeza ne sme da pipne:lol: a najlepse napisane bajke, doduse vise za odrasle, su dosle iz pera neznog Vajlda a zbirka se zove Srecni princ i druge bajke

Ja sam odmah pomislila na Hadji ali nije bila nijedna od ponudjenih..Meni je Hajdi i danas jedna od omiljenih knjiga.Pisala sam vec imala sam svoju knjigu,
hrvatsko izdanje, ali sam je pozajmila i vise je ne videh :( a bila je poklon od Deda Mraza :) Bas knjiga, ne slikovnica. (Usput, od tada retko pozamljujem knjige).
I Ledena kraljica je super.
Imam i ja deo kompleta sa bajkama raznih naroda i jos kao klinke sam zavolela grcke..:heart:

Koliko divnih prica, bajki :zaljubljena:

Bi, šta ti se desilo danas u busu? :think:
Priznaj da si ovo ponovila zbog Šejd...;)

Šalim se, naravno. :cmok:

- - - - - - - - - -

I tako ja danas u školi saznam da je rok za predaju pitanja za Čitaliće prošao... :( A meni ostao Hajduk iz Beograda... E, vala, ima da ga pročitam za svoju dušu i tačka. Neću da budem matora ko Šejd i Bijićka...:zcepanje:

@Mrs.Be
Naocari s tim nemaju veze, ti si kasno i pocela s njima.
A drago mi je da ima uctivne omladine po Srbiji. Ja retko ovde idem busom, a i ima uvek neko mesto, ali se nekada zaninatim kad vidim
zaista starog coveka da ulazi, a ovi klinci sa slusalicama na usima i ocima na mobilnom prave se blesavi. E onda viknem da se ori ceo bus.
Nekad se zayebem pa na srpskom, psovke mi lepse pristaju na srpskom:D
Kako da na nemackom vrisnem " A bre"?

Idem ja tako s mojim psetom , sretnu me tri devojcice ( cetvrti osnovne) pocnu da me ispituju , ja kazem da se zove Romeo, ali one ne znaju
ko je i sta je Romeo. Jedna kaze da ce uskoro u skoli da uce Romea i Juliju, a njena drugarica kaze da ona jedva ceka da pocnu sa seksualnim vaspitanjem,
Romeo je bas ne zanima.:D

Bi, šta ti se desilo danas u busu? :think:
Priznaj da si ovo ponovila zbog Šejd...;)
Neću da budem matora ko Šejd i Bijićka...:zcepanje:
Nisam do sada ni videla da sam ponovila. Kompjuter je kriv. I nemoj da budeš matora ko mi, mora neko da ostane mlad sa Radetom Šerbedžijom kada svi ostarimo.

@Mrs.Be
Naocari s tim nemaju veze, ti si kasno i pocela s njima.A bre"?
Kako nema veze, pa sve znaci starosti se skupili, jedino penzija daleko svetlosnu godinu.

Idem ja tako s mojim psetom , sretnu me tri devojcice ( cetvrti osnovne) pocnu da me ispituju , ja kazem da se zove Romeo, ali one ne znaju
ko je i sta je Romeo. Jedna kaze da ce uskoro u skoli da uce Romea i Juliju, a njena drugarica kaze da ona jedva ceka da pocnu sa seksualnim vaspitanjem,
Romeo je bas ne zanima.:D
Znači, Romeo i Julija su za seksualno vaspitanje. Al su tamo napredni....

Mene ta devojcica sa shibicama, ledena kraljica i hajdi prate nekako celog zivota.
Tu je i oliver tvist.;)
Hajdi valjda i dan danas znam napamet, toliko sam je puta citala, secam se da sam bila fascinirana Frankfurtom ( a u to vreme nisam makla iz Zajecara)
i posle mnogo godina dosla sam u Frankfurt, a on isti kao u knjizi.

Od ovih bajki koje su nashe secam se i ja samo naslova.

I ja sam volela Heidi. Imam dve knjige. Tvrdo koricene, ogromne!! Jedna bas dobro ilustrovana, Hrvatsko izdanje. Mnogo lepa knjiga. Obozavala sam je. I bas sam volela taj Frankfurt, mada ni do danas nisam uspela d ga vidim.
Knjige i dalje stoje na polici u Zajecaru. :lol:

- - - - - - - - - -

Mašem devojke,
vratija se Šime iz Praga:hvala:

Kakvo je Pivo? :pivo:

- - - - - - - - - -

Nije ti bilo dosta jednom to da kažeš, m? :evil:

- - - - - - - - - -

A evo JA se prijavljujem da ostanem večito mlada, ali neću sa Šerbedžijom nego hoću sa Lauševićem, kažu došao u Beograd da snima film :flert:

- - - - - - - - - -

A za pozorište za razliku od Pahuljice jedna anti-preporuka. Ne idite u JDP da gledate Sumnjivo lice.
Nemojte da vas zavaraju dobri glimci. Pretstava je očaj. Nušić se verovatno u grobu prevrće.
Možda sam vam ovo već rekla :think:

Kad se samo setim JDP-a iz vremena Pozorišnih iluzija, Čikaških perverzija...
Eeee, to su bila vremena :cistinaocare:

- - - - - - - - - -

Ajde, ajde Wild, nemoj da te moljakamo za taj Prag :D

- - - - - - - - - -

Ja sam kod Hajdi najviše volela onaj tavan kod dede na planini.
Što miriše na suvu travu :zaljubljena:

Bila sam danas u biblioteci. Imam strašno, strašno, strašno... malo vremena za čitanje pa sam vratila većinu knjiga.
Međutim manjak vremena mi nije smanjio apetit za knjigama.
Te sam tako uzela jednog Jergovića i jednog Lua.
Od Lua sam uzela Fvonk.

Bila sam danas u biblioteci. Imam strašno, strašno, strašno... malo vremena za čitanje pa sam vratila većinu knjiga.
Od Lua sam uzela Fvonk.

Ja sam uz sve moje zapocete knjige pocela da citam Naivan Super od Lua.

Fvonk nisam citala, ali sve ostale koje sam citala, ukljucujuci i ovu koju sam pocela su skroz super.

A sada citam Lak nacin da prestanete da pusite again..:roll:

Ja sam uz sve moje zapocete knjige pocela da citam Naivan Super od Lua.

Fvonk nisam citala, ali sve ostale koje sam citala, ukljucujuci i ovu koju sam pocela su skroz super.

A sada citam Lak nacin da prestanete da pusite again..:roll:

Pa jel ima lakog načina? I jel ima knjiga "Kako da prestane uveče da jedete keks"?

Meni je Fvonk bio dobar, Naivan.super sam već bila prerasla kad sam čitala...

- - - - - - - - - -

Od Lua sam uzela Fvonk.

Koliko je taj Jergović napisao knjiga kad ti još nisi sve pročitala? Ili sad čitaš po drugi ili treći put?

Pa jel ima lakog načina? I jel ima knjiga "Kako da prestane uveče da jedete keks"?

- - - - - - - - - -

Koliko je taj Jergović napisao knjiga kad ti još nisi sve pročitala? Ili sad čitaš po drugi ili treći put?

Da ti kazem Bi, i ja mislim da bih trebalo da ga prerastem...ali ja sam jos uvek u tim problemima..:D

Sad se malo zbunila oko ovoga Bih, situacija od malopre: Kaze moj sin od 4g:"Oni bih hteli nama da pokazu." Ja: "Ne kaze se bih, kaze se bi. Ja bih, ti bi, on bi..." On: "Nije to tacno."

- - - - - - - - - -

Ja sam jela po 300 grama cokolade uvece...i sad ponekad..skontala sam da je to od gladi...dakle ako ne veceras...ili kasno ucas..pa ti nije do vecere..ubijes se uvece od slatkisa..inace ne pada ti na pamet...

Da ti kazem Bi, i ja mislim da bih trebalo da ga prerastem...ali ja sam jos uvek u tim problemima..:D

Sad se malo zbunila oko ovoga Bih, situacija od malopre: Kaze moj sin od 4g:"Oni bih hteli nama da pokazu." Ja: "Ne kaze se bih, kaze se bi. Ja bih, ti bi, on bi..." On: "Nije to tacno."
E, lako se zbuniš, čim počneš da razmišljaš. Ali klinci su slatki kako neće da prihvate nešto što njima ne zvuči odgovarajuće.
Ima... Jedi kokice dok ti se peče burek (kao ja:rotf:)

- - - - - - - - - -

Inače, Mala mi se više dopala od Šofera.

hehe, kokice i burek...
nisam bila u pozorištu čitavu večnost... :rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back