Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A tek bibliotekarke...:lol:

dsc02441-1.jpg

dsc02442-1.jpg

Zamisli, stigla sam kući pre njih...:lol:

- - - - - - - - - -

Znači, dok smo se mi provodile u Bg-u, niko ništa nije pročitao...Cccc...
A mi i na sajmu bile. :)

Де сте мачке?:grudvanje3:

Читао мало Толстоја, мало Солжењицина, мало Достојевског, мало Горког. И мало Јесењина, и Тарковског...
Само Исток.

А, Запад...:koto::lol:

Bravo. Laki mi se javila iz busa, ja već uveliko jela palačinke kod kuće. Sin mi priredio...:lol:
Morale ste da dopričate, jer od mene niste mogle da dođete do reči...:rotf:
Meni je bilo super s vama...

- - - - - - - - - -

Читао мало Толстоја, мало Солжењицина, мало Достојевског, мало Горког. И мало Јесењина, и Тарковског...
Само Исток.

Sve to odjednom čitaš? Svaka čast kad postizavaš...:grudvanje:

- - - - - - - - - -

Ja mislim, sad će da nagađaju koja je od nas koja, kad oni jok...:(

A tek bibliotekarke...:lol:

dsc02441-1.jpg

dsc02442-1.jpg

Zamisli, stigla sam kući pre njih...:lol:

- - - - - - - - - -

Znači, dok smo se mi provodile u Bg-u, niko ništa nije pročitao...Cccc...
A mi i na sajmu bile. :)
Ajme ća smo lipe
Bravo. Laki mi se javila iz busa, ja već uveliko jela palačinke kod kuće. Sin mi priredio...:lol:
Morale ste da dopričate, jer od mene niste mogle da dođete do reči...:rotf:
Meni je bilo super s vama...

Morale smo, jer smo planirale da ostanemo do 10! A ni tebi ne bi bilo dosadno. Ovako si stigla pre ti u Niš nego mi svojim kućama po obodu Beograda

E, sad kad znam da si stigla, mogu na miru da zaspim... :) :cao:
Zaista divan dan, za sve nas izuzetno naporan, ali je bar bio pravi prolećni. I deda Pera nas je sagledao...:lol:

- - - - - - - - - -

To nam je profesor danas rekao. Urgirao je kod Pere da danas bude lep dan.:lol:

1. Sve ste mi lepe devojčice :zpozdrav:
( prepoznajem samo Pahuljčicu i Krasuljčicu priznajem)z:cry: Vidi se da premalo vremena provodim na pdf-u.
2. Krasuljak, vezano za tvoju reputaciju i pitanje ( ne mogu da ti šibam koment, ne da mi repku da ti dam a glupo mi da ti šaljem pp za to) :lol: Ne književnost, no filozofiju. Ali ne radim u struci niti planiram ikada. Firma radi non stop tako da povremeno zakače i noćne smene..ali ne smeta, dva puta godišnje plus plaćaju duplo. Samo daj. Ne gadim se na pare.Jedino što sam posle šuntava nedelju dana što se poremeti ritam.
3. 3 sata ujutro, ja sam mnogo loše volje, dosadno mi je i ne mogu da spavam....

Evo knjiga iz 2014e, sad kad smo već zagazili u Novu
One koje su razočarale
Selindžer : Freni i Zui.
Možda u srednjoj školi kad sam bila u svojoj Sidarta zen fazi....sada sam jedva čekala da je završim. Rekla sam da ću pročitati i Lovca ali mislim da ipak neću. Kapiram da je atmosfera ista. Ain't nobody got time for that
Lu : Mulej
Slabo. Izvini Lu, ljubim te.
Sjon: Plava lisica
Ovo sam čitala u Islandskoj fazi. Mnogo sam očekivala na osnovu kritika. Toliko me smorila da je nisam udostojila ni recenzije.
Alek Popov: Psi u niskom letu ***
Dovoljno je reći
8502463.jpg

Dobre knjige koje su ostavile utisak
Laš Sabe Kristensen - Beatles
Coming of age. Ja sam već poznati sucker za knjige o odrastanju i ' biografije' anonimusa. Malo joj je falilo da bude sjajna.
Antal Serb - Legenda o Pendragonu
Serb je magičan. Sjajan pisac koji je prerano otišao .Nije toliko dobra kao Putnik i mesečina ali balansira na liniji odličnog i genijalnog.
Ja vama ne mogu da opišem koliko cenim mađarsku književnost.
Ante Tomić- Punoglavci & Čudo u Poskokovoj Dragi ( za nijansu bolja).
Volim Tomića, uvek se slatko ismejem. Nikad nije loš.
Patrik Ziskind - Parfem
Solidna. Odličnih delova ima. Nedovoljno postojana u odličnosti :lol:
Olga Tokarčuk - Pamtivek i druga doba.
Preporučujem.

Knjige koje su mi bile dobre a kojih sad da me ebeš ne mogu ni da se setim što su mi bile dobre

Hamsun - Pan
Dala sam mu 4 a sad ne znam ni što. Živote???
Haldor Laksnes- Islandsko zvono
...Nobelovac?
Rjunosuke Akutagava - Rašomon i druge priče.
Dobra...samo ja nešto nisam bila u fazonu. Za ovu snosim odgovornost.
Mišel Turnije - Eleazar ili Izvor i grm
Ko nije čitao Turnijeovu ' Kralj vilovnjak' nek to slobodno uradi. Teža ali sjajna. Ako je mogao Sartr da kaže da je ljubomoran što je nije on napisao:zcool:
Eleazar može da se preskoči .Mislim lako je čitanje i nije teror na čula ali ....

Pročitala tek da se nešto pročita

Dikens - Skretničar & Suđenje za ubistvo
Meh.....
Svetlana Velmar Janković - Knjiga za Marka.
Dobra knjižica zapravo. Ako sam shvatila uvrštena je sada i u lektiru. 7 pričica o detinjstvu srpskih vladara.
Nepretenciozno i lepo.

Apsolutne genijalnosti
Ejnar Mar Gudmundson ( opet islandska faza) - Svemirski anđeli
( najte da vas naslov zavara, knjiga je apsolutno sjajna).
Evo šta kaže izdavač
Glavni lik ovog romana, Paul, priča svoju životnu priču od momenta rođenja do smrti, opisujući kako je senka mentalne bolesti napala njegov život u trenutku kada nevinost detinjstva odmiče. Iako roman opisuje svu gorčinu Paulove sudbine, on je prožet humorom i predstavlja veoma moćnu priču o neizvesnosti života u kojoj naracija šizofreničnog brata raste i razvija se dok konačno ne postane refleksija na ceo grad, refleksija na vreme u kome je društvo ugroženo haosom i dekadencijom.
Zajebite izdavača, ne čini knjizi uslugu. Slušajte mene i pročitajte.

Mark Tven - Tajanstveni stranac
TEHNIČKI ne pripada 2014-oj jer sam je čitala i ranije( ali bože ko se još zamara tričarijama e?)
Ali pošto sam bila mlada i da izvinete ne sećam se nikad sam je tačno čitala, samo se sećam da znam o čemu se radi. Pa je lepo kupim i ponovo iščitam i opet padnem na dupe. Meni je ovo jedna od onih knjiga koja te gurne da se zapitaš. Kapiram da svako ima jednu takvu knjigu. E pa ovo je moja.
Hvala Tven na ovoj knjizi mada mi jeste žao što si ,kada si je pisao, bio na najmračnijem mestu mogućem.

Baš je tugica što su me samo dve knjige zaista oduševile. Ali kakve knjige.

Poslednja izmena:

Само Исток.

Cuj macak, da ti pocnes da citas Bunjina, mnogo je dobar, Nautilus ga je preporucio, njemu hvala
Sinoc sam malo ronjala po njegovoj biografiji, zanimljivi su tu Veliki Rusi, nekako su i on i taj Gorki imali lovu pa su tako putovali, Kapri, Cejlon, Egipat,
a mnogi ( tu je i Bunjin) kidnuli su poslednjom ladjom iz Odese u pravcu Francuske.

Zao mi je sto u Parizu nisam posetila ovo rusko groblje, nisam ni znala da postoji, a tu je i on sahranjen.

20701913dy.jpg

Zato sam u Londonu posetila groblje gde je Karl Marks sahranjenz:D

@Krasuljak

Pa svako od nas tebe prepoznajez:lol:
Za ostale zeMske ne znam ko su.

Rakel, je l' po mirisu kose ili po karakteru? ;) Šalim se, kačila sam se sto puta... Volela bih i tebe da upoznam. Ne znam što se ovaj Nautilus tol'ko otima, ko da ću da ga pojedem...:lol:

Inače, što reče Kamenita, naravno da ko da se znamo celi život, pa ovoliko ne pričamo s ukućanima koliko ovde svakodnevno...
Moje ukućane ovo moje laprdanje smara, svako uzjaši svoj IT uređaj i ne vidi ništa dalje od nosa... :lol:

- - - - - - - - - -

Wild, sad si me utešila... Pitala sam se šta li će moja buduća snajka da radi kad završi filozofiju. Izgleda da ima nade...:ok: :) Ali, u Beogradu...:(

Sad tek shvatih koju sam knjigu juče kupila kod Pahuljice... Juče sam samo prepoznala pisca Stilskih vežbi, a sada vidim da je knjiga stvorena za Nađinog kuma Peru, Moj prijatelj Pjero. :lol: Valjda ću do njegovog rođendana uspeti da je "nežno" pročitam. :)

Kamenita mi je poklonila Vivegov Roman za žene. Kamenčiću, :cmok:

Šta beše u Muleju? Napisah Mujelu lol

Glavna junakinja, siroče posle avionske nesreće, odlučila je da se samoubije.
Kao mala je muzej zvala mulej.

- - - - - - - - - -

A Pahuljica je savršeno izabrala svoj nik. Sva je slatka i nežna baš kao snežna... :heart:

Rakel, je l' po mirisu kose ili po karakteru? ;) Šalim se, kačila sam se sto puta... Volela bih i tebe da upoznam. Ne znam što se ovaj Nautilus tol'ko otima, ko da ću da ga pojedem...:lol:

Inače, što reče Kamenita, naravno da ko da se znamo celi život, pa ovoliko ne pričamo s ukućanima koliko ovde svakodnevno...
Moje ukućane ovo moje laprdanje smara, svako uzjaši svoj IT uređaj i ne vidi ništa dalje od nosa... :lol:

- - - - - - - - - -

Wild, sad si me utešila... Pitala sam se šta li će moja buduća snajka da radi kad završi filozofiju. Izgleda da ima nade...:ok: :) Ali, u Beogradu...:(
Ma nestao ti onaj "pivski stomak"z:D
Ja cu biti u prestoLnici od sredine februara, pokusacu da ugovorim neku randevu sa dve, tri zemske i da ih vodim na pivo.
Mrzi me da se (h)akam po sjamovima.

Zaboravljaš, ja nisam u presoLnici. Mogla bi malo da obiđeš Konstantinov grad. Renoviraju Medijanu...

Ozdravila sam, nema više pivskog stomaka... :trepce:
Eh, pa nista ja nisam zaboravia, zato i rekoh neke druge 2-3 zemske.
Znam gde si ti, a i cela moja familija ( po ocu) je iz Nisha, svi su nesto umrli jako mladi, ja ih nikada nisam volela
( neki tuzna i zaista i nezamisliva situcaija) zato sam kao dete totalno nerado tamo odlazila, a kada su umrli, onda sam ih otpisala
za vjek i vjekovma.
Cudno je se deca uvek priklone samo jednom carstvu ( mislim na babu i dedu, tetke, ujake, njihovu decu) a ona druga kao i da ne postoji.
Ali nisu deca kriva za to.

Krasuljak
z:kiss: Ne brigaj, bice posla za snajku...mi filozofi se svuda infiltriramo ;)
A i nisu BG i Niš na kraj sveta...pa i ja sam iz NS-a zapucala za Bg .

Razvigor
Jel baš Psi ili? Meni je knjiga malo previše over the top ali čula sam da mnogo hvale ' Misija London' a dala bih mu još jednu šansu. Da probam s tom ili nekom drugom?

Pahuljica, Krasuljak, Bi, Kamenita, Lamar?

- - - - - - - - - -

Pocela sam sinoc da citam Devojku iz ruske cetvrti od Kejt Furneval. Razlikuje se dosta od prve knjige, znatno sporija radnja, pa i stil drugaciji (duze recenice, vise paznje posveceno sporednim likovima...). Nije losa, jedino mi je vise prijalo ono rusko okruzenje, ovde mi sva imena i mesta zvuce isto i nekad nemam pojma o kome pise.
Sad mi dete kaze da ustanem od kompa i pustim mu 'Pingine' i kako nisam poslusala naredbu dodaje 'Idi u kukinju, odmah!' :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back