1. Sve ste mi lepe devojčice

( prepoznajem samo Pahuljčicu i Krasuljčicu priznajem)

Vidi se da premalo vremena provodim na pdf-u.
2. Krasuljak, vezano za tvoju reputaciju i pitanje ( ne mogu da ti šibam koment, ne da mi repku da ti dam a glupo mi da ti šaljem pp za to)

Ne književnost, no filozofiju. Ali ne radim u struci niti planiram ikada. Firma radi non stop tako da povremeno zakače i noćne smene..ali ne smeta, dva puta godišnje plus plaćaju duplo. Samo daj. Ne gadim se na pare.Jedino što sam posle šuntava nedelju dana što se poremeti ritam.
3. 3 sata ujutro, ja sam mnogo loše volje, dosadno mi je i ne mogu da spavam....
Evo knjiga iz 2014e, sad kad smo već zagazili u Novu
One koje su razočarale
Selindžer : Freni i Zui.
Možda u srednjoj školi kad sam bila u svojoj Sidarta zen fazi....sada sam jedva čekala da je završim. Rekla sam da ću pročitati i Lovca ali mislim da ipak neću. Kapiram da je atmosfera ista. Ain't nobody got time for that
Lu : Mulej
Slabo. Izvini Lu, ljubim te.
Sjon: Plava lisica
Ovo sam čitala u Islandskoj fazi. Mnogo sam očekivala na osnovu kritika. Toliko me smorila da je nisam udostojila ni recenzije.
Alek Popov: Psi u niskom letu ***
Dovoljno je reći
Dobre knjige koje su ostavile utisak
Laš Sabe Kristensen - Beatles
Coming of age. Ja sam već poznati sucker za knjige o odrastanju i ' biografije' anonimusa. Malo joj je falilo da bude sjajna.
Antal Serb - Legenda o Pendragonu
Serb je magičan. Sjajan pisac koji je prerano otišao .Nije toliko dobra kao Putnik i mesečina ali balansira na liniji odličnog i genijalnog.
Ja vama ne mogu da opišem koliko cenim mađarsku književnost.
Ante Tomić- Punoglavci & Čudo u Poskokovoj Dragi ( za nijansu bolja).
Volim Tomića, uvek se slatko ismejem. Nikad nije loš.
Patrik Ziskind - Parfem
Solidna. Odličnih delova ima. Nedovoljno postojana u odličnosti
Olga Tokarčuk - Pamtivek i druga doba.
Preporučujem.
Knjige koje su mi bile dobre a kojih sad da me ebeš ne mogu ni da se setim što su mi bile dobre
Hamsun - Pan
Dala sam mu 4 a sad ne znam ni što. Živote???
Haldor Laksnes- Islandsko zvono
...Nobelovac?
Rjunosuke Akutagava - Rašomon i druge priče.
Dobra...samo ja nešto nisam bila u fazonu. Za ovu snosim odgovornost.
Mišel Turnije - Eleazar ili Izvor i grm
Ko nije čitao Turnijeovu ' Kralj vilovnjak' nek to slobodno uradi. Teža ali sjajna. Ako je mogao Sartr da kaže da je ljubomoran što je nije on napisao

Eleazar može da se preskoči .Mislim lako je čitanje i nije teror na čula ali ....
Pročitala tek da se nešto pročita
Dikens - Skretničar & Suđenje za ubistvo
Meh.....
Svetlana Velmar Janković - Knjiga za Marka.
Dobra knjižica zapravo. Ako sam shvatila uvrštena je sada i u lektiru. 7 pričica o detinjstvu srpskih vladara.
Nepretenciozno i lepo.
Apsolutne genijalnosti
Ejnar Mar Gudmundson ( opet islandska faza) - Svemirski anđeli
( najte da vas naslov zavara, knjiga je apsolutno sjajna).
Evo šta kaže izdavač
Glavni lik ovog romana, Paul, priča svoju životnu priču od momenta rođenja do smrti, opisujući kako je senka mentalne bolesti napala njegov život u trenutku kada nevinost detinjstva odmiče. Iako roman opisuje svu gorčinu Paulove sudbine, on je prožet humorom i predstavlja veoma moćnu priču o neizvesnosti života u kojoj naracija šizofreničnog brata raste i razvija se dok konačno ne postane refleksija na ceo grad, refleksija na vreme u kome je društvo ugroženo haosom i dekadencijom.
Zajebite izdavača, ne čini knjizi uslugu. Slušajte mene i pročitajte.
Mark Tven - Tajanstveni stranac
TEHNIČKI ne pripada 2014-oj jer sam je čitala i ranije( ali bože ko se još zamara tričarijama e?)
Ali pošto sam bila mlada i da izvinete ne sećam se nikad sam je tačno čitala, samo se sećam da znam o čemu se radi. Pa je lepo kupim i ponovo iščitam i opet padnem na dupe. Meni je ovo jedna od onih knjiga koja te gurne da se zapitaš. Kapiram da svako ima jednu takvu knjigu. E pa ovo je moja.
Hvala Tven na ovoj knjizi mada mi jeste žao što si ,kada si je pisao, bio na najmračnijem mestu mogućem.
Baš je tugica što su me samo dve knjige zaista oduševile. Ali kakve knjige.