Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bogme u ovom našem idzdavaštvu jeste utisak.
Film sam gledala davno, davno, zaboravila sam ga uglavnom i moraću ponovo da ga odgledam.
A možda se rešim i na knjigu :)

- - - - - - - - - -

Mislim ako ikada pročitam ovu koju trenutno čitam..

Još samo ovo. Malko sam istraživala ovog Černiha, umro je 2012. Pronašla sam jedan njegov intervju. Pita ga novinar, o tome zašto nije bio član partije. Ovaj odgovara: želeo sam, ali nisu me primili, jer sam se rastao od prve žene. :eek:

Jao, Moskva suzama ne veruje je divan film. Imam i knjigu, ali nisam čitala.

I ja volim knjige o Rusiji, i ova Sašenjka bi se mogla naći na mom spisku (za sajam možda...).

I dalje sam na pedesetoj strani Igre prestola. Za početak mi je interesanta i čita mi se, nego, ne stižem.
Water, nisam još pročitala tu Kinselinu. Ako ti hitno treba, mogu da se prebacim na nju, pa da posle nje nastavim ovu koju čitam.

Pahuljice, nije mi hitno, nego mi se cita neka laganica posle Sasenjke..(btw, ako nisi procitaj Carevu balerinu, isto je o Rusiji)
Zainteresovale ste i mene za Moskva suzama ne veruje, ali ce to malo sacekati jer sam jos pod utiskom Staljina..grozno vreme..
Sad bi m leglo tako nesto lagano a opet ne isprazno. Palo mi na pamet da opet procitam ULJKPLJ ali nisam..

i jos me ubija ova vrucinstina :sad2:

- - - - - - - - - -

Još samo ovo. Malko sam istraživala ovog Černiha, umro je 2012. Pronašla sam jedan njegov intervju. Pita ga novinar, o tome zašto nije bio član partije. Ovaj odgovara: želeo sam, ali nisu me primili, jer sam se rastao od prve žene. :eek:

Ma tad su bili kriterijumi za ulazak u Partiju uzasni..da ne kazem bolesni..
sad opet druga krajnost.

Otišla ja danas u moju staru biblioteku pošto sam juče utvrdila da imaju Deobe koje je moj otac tražio.

Staro Prosvetino izdanje, 1960. godine 710 strana u jednoj knjizi, sitna slova, žuti papir, muka za čitanje.)
DEOBE.jpg

Rekla sam ako ne može da čita, da se ne muči, ima i drugih izdanja, gde su Deobe u tri knjige. U mojoj sadašnjoj biblioteci su imali 2.i 3. deo, a prvi nisu.
A tamo na polici Djampa Lahiri, Tumač bolesti. I uzmem, šta ću, kad smo pričale o tome ovde ovih dana. Pri kraju sam sa Bekstvom iz akvarijuma. I to su priče, kao i Djampine.

Water, aj ti onda pročitaj pa da znam da li da je uskoro čitam ili da je odložim za neka srećnija vremena :lol:
A za baš lepu knjigu, ponoviću se od pre neki dan - Zamak u mom srcu, Dodi Smit.
A imam Carevu balerinu, a nism čitala (gle čuda, nisam ni sto puta rekla da neku knjigu imam a da nisam čitala:roll:)

Kamenita, mislim da si u pravu :)

Pahuljice, jedino kad je uhvatim u biblioteci..(Kinselu) nemam je kod kuce.
Zamak u mom srcu mi je dugo na spisku ali nema ga u biblioteci, razmisljala sam da kupim, ali na netu nisam nasla(nigde)..a mislim da nije bas jeft. u knjizari.
Knjiga mi bas deluje fino ali ne i glupo.

Meni se Careva balerina bas svidela..

Eh, kad smo vec kod tebe, sad bih vise volela pahuljice :grudvanje: nego ovih 34 C

Da, pocela sam Krovovi Teherana- Mahbod Seradzi

jeste, jeste, delimo, pa tako očekujemo da podeliš venčanicu sa nama. Mislim, ne da nosimo tvoju, nego da nam pokažeš sliku kad izabereš :cmok2:

Dobrodošlica kući Radinom mužu. Dobro je on to rekao da je dobio dobru krv, pa sad kao nov. Ako, ako, lepo je to

O, zaista bih volela da to podelim sa vama, ali sam pomislila da bi bilo preterano da vas sa tim davim...
Još uvek sam u potrazi .. mada su se neke izdvojile...
Neko reče da čita Story - na naslovnoj starni je glumica Nina Janković( Montevideo) i fotka sa venčanja..probala sam pre neki dan baš tu njenu venčanicu i pojas...lepo stoji...ali bih ipak nešto što nije vidjeno tako javno...
Joj, žene, tako sam uzbudjena i srećna! Romantično smo , u dvoje , u utorak proslavili moj rodjendan na jednom splavu...na kraju su mi doneli majšnu tortu sa sve svećicom...

Za rodjendan dobih zbitrku priča: Život je uvek u pravu i od svoje najbolje drugarice i buduće duple kume ( ja sam nju već venčala)one M6M knjige Najbolji prijatelji
Inače izbegavam , uspešno, kupovinu knjiga bilo koje vrste...zasićenje...

Vrlo sam se zainteresovala za ovu knjigu Moskva suzama ne veruje...pamtim taj naslov odavno,ali ništa nisam znala o tome...

Vratiće se rode
- kakav je poslednji vukodlak? Imam je.Valja li šta?

Poslednja izmena:
Samo da vam mahnem iz BGa i da podelim sa vama srecu jer upravo se Jovan i ja sremamo za druzenje sa Danom i Nikolicom :vatromet:
Lamar, zao mi je sto nisi imala vremena, ali mislim da cu uklopiti jos jednu beogradsku turu pre nego se vratimo u Gr. :cmok2:

Bas mi je drago Kanela :)
I ja bih volela da te upoznam, nadam se da ce jednog dana biti prilike...:)jer trenutno nisam bas u moguvnosti.

O, zaista bih volela da to podelim sa vama, ali sam pomislila da bi bilo preterano da vas sa tim davim...
Neko reče da čita Story - na naslovnoj starni je glumica Nina Janković( Montevideo) i fotka sa venčanja..probala sam pre neki dan baš tu njenu venčanicu i pojas...lepo stoji...ali bih ipak nešto što nije vidjeno tako javno...
Joj, žene, tako sam uzbudjena i srećna! Romantično smo , u dvoje , u utorak proslavili moj rodjendan na jednom splavu...na kraju su mi doneli majšnu tortu sa sve svećicom...

Za rodjendan dobih zbitrku priča: Život je uvek u pravu i od svoje najbolje drugarice i buduće duple kume ( ja sam nju već venčala)one M6M knjige Najbolji prijatelji

Vrlo sam se zainteresovala za ovu knjigu Moskva suzama ne veruje...pamtim taj naslov odavno,ali ništa nisam znala o tome...

Vratiće se rode

To sam ja :lol: Da, lepa je Ninina vencanica, mada ako si gledala Story meni licno se dopada vise od Branke N. doduse Elie Saab :confused:
ali meni se dopada, nebitna mi je marka.

Kod tebe je Keferko sve u romanticnom duhu :heart:

Samo da vam mahnem iz BGa i da podelim sa vama srecu jer upravo se Jovan i ja sremamo za druzenje sa Danom i Nikolicom :vatromet:
Lamar, zao mi je sto nisi imala vremena, ali mislim da cu uklopiti jos jednu beogradsku turu pre nego se vratimo u Gr. :cmok2:

Divno, divno i podmladak Biblioteke se upoznaje i druži. Baš mi je drago.

Vratiće se rode

Nećeš nas daviti, taman posla.
Pa nismo ti ni čestitali rodjendan ovde. Srećan ti rodjendan ! :rodjendan:sa zakašnjenjem.
Videla sam i ja tu naslovnu stranu, ali nisam naročito obratila pažnju na venčanicu. Moraću to da ispravim

To sam ja :lol: Da, lepa je Ninina vencanica, mada ako si gledala Story meni licno se dopada vise od Branke N. doduse Elie Saab :confused:
ali meni se dopada, nebitna mi je marka.

Kod tebe je Keferko sve u romanticnom duhu :heart:

Pa ok je ta venčanica, ali nisam oduševljena...samo sam se našla u prilici da probam...pa eto...
Isprobala sam nekoliko Elie Saab,ali su predekorativne...mada je ta Brankina svedenija od tih koje su sada kod nas...
Ja sam zaljubljena u venčanice Vere Wang i najverovatnije će ta i biti...

Joj, jeste romantično...ja sam taj tip...takvo će biti i venčanje...crkva, gtradjansko na terasi sa predivnim pogledom, pre toga muzika uživo - koncertni klavir i koktel dok nas gosti čekaju...
Probali smo engleski frak ( kao "Kejt i Leopold") za njega...jer je svakodnevno u odelima, pa da ne izgleda na venčanju kao da ide na posao...ali to je samo ideja...videćemo još...trudim se da sve osmislim...

I hvala što učestvujete...

- - - - - - - - - -

Divno, divno i podmladak Biblioteke se upoznaje i druži. Baš mi je drago.

Nećeš nas daviti, taman posla.
Pa nismo ti ni čestitali rodjendan ovde. Srećan ti rodjendan ! :rodjendan:sa zakašnjenjem.
Videla sam i ja tu naslovnu stranu, ali nisam naročito obratila pažnju na venčanicu. Moraću to da ispravim

Hvaaaaala!
Ne moraš tu venčanicu da gledaš...nije "moja"...nije to ta....

Sta sta sta si to lepo pokupovala?
I da te pitam kakav je Bebit roman?
Razmisljam da ga potrazim u biblioteci sledeci put.

Ne znam kakav je Bebit, još ga nisam pročitala, ali su ga na književnosti hvalili, Rayela posebno, a njen mi ukus prija. Rekla je da je to najbolji roman Sinklera Luisa, koga ja nisam ni čitala, iako imam još nešto njegovo.

Inače, sinoć sam si kupila polovnog Milomira Marića, Decu komunizma, jer sam ionako to htela da kupim u Noći knjige. Ispalo mi je jeftinije, 999 dinara prvo izdanje, tvrd povez u jednoj knjizi, a u Laguni bi mi sa 40% izašle obe knjige 1320 dinara na recikliranom papiru. ;)
Onda sam na istu poštarinu naručila još i Ljubavnicu Anite Nair koju volim da čitam i Viktora Šklofskog, ZOO ili pisma ne o ljubavi, čisto da se podsetim na mladost, kad sam ga pola prepisala kao srednjoškolka. Njega sam već obećala ćerki, rusofilu. :)

Kerefeko, srećan rodjendan :cvet:, i kao što Rada reče, iduće godine da vas bude više na proslavi.

Što se tiče venčanice, sigurno je da ne daviš. Kad sam ja nedavno pomenula matursku garderobu, masa nas se setila svoje maturske večeri. Tako ćemo sada evocirati svoje venčanice, ko je več oblačio, ili zamišljati, za one koje će tek obući. Opušteno, sve nam pričaj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back