Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mnogo su slatki smajlići, morala sam to da postavim ovde :lol:

I ja sam se našla, haha :lol: Ona prva sličica.. Mogla bih da izabrem i onu drugu sličicu sa devojkom koja ima naočare ali nije mi odgovarajuća boja kose :rotf:

- - - - - - - - - -

A za knjigu - Zamak u mom srcu. Meni se baš dopala. Nije smešna na svakoj strani ali je topla i lepo je napisana. Prava za opuštanje.

Hmm..da se setim...
Dopala mi se i Slonovski mesec, ali tema je malo teža ali ona nije baš vesela (rat u Burmi, ali je meni baš legla i jedna je od najboljih od početka godine koju sam pročitala).
Služavke, Ketrin Stoket, možda.. Jug Amerike šezdesetih godina i priče kućnih pomoćnica sa čime se suočavaju među belcima.. Ali opet nije neko ludilo da se smeješ non-stop ali ima naravno i duhovitih scena..

Poslednja izmena:
Rado, saljem pozdrave, podrsku, zelje za brzo ozdravljenje.. :heart:
Imas li 'Slatko gorku africku tortu'? Mozda neku iz serijala 'Prva damska detektivska agencija'?
Nesto mi koci goodreads, htela sam da vidim sta sam skoro citala (dnevnik procitanih knjiga mi ostao u Grckoj). Ako se otkoci kasnije mozda dodam koji predlog.

Jao, strašne ste...:zag:

A ona Aljende iz Glorije, je l' dobra?

- - - - - - - - - -

Gle, svuda me ima...:lol:

0013.gif

Onu Aljende iz Glorije O ljubavi i senci sam počela, preterala polovinu, meni se jako dopada. Nisam još završila, otela mi sestra. Kad njoj dođe da čita, to joj se odmah daje, da je ne prođe volja. :mrgreen:

Tu ima svega, i ljubavi, i pomalo politike i ponešto fantazma, ma svega stvarno. Vrlo je živopisna i dinamična. A najlepše od svega je to njeno lepo pripovedanje, nekako sve teče onako fino, glatko, bez muke, bez padova na dinamici. Ja je pohvalila i onda mi moja Jelka ote. Sačekaću, nema veze.

Sad obzirom da nisam došla do kraja, moram da imam malu rezervu, ali sumnjam da će pokvariti utisak.

Drago mi je da ti je muž bolje, vidim da si ti dobro, svaka čast. Držte se!

Pročitala sam ''Čaj za tradicionalno građene'' (Aleksandar Mekol Smit). Ovo mi je prva njegova knjiga iz serijala o Bocvani; dosad sam čitala samo one iz Edinburga. Pitka je, nije ni obimna, a u njoj svašta i ništa :) Prava knjiga za plažu, rekla bih, i to kažem u pozitivnom smislu. Gđa Ramocve istražuje slučaj lokalnog fudbalskog tima, usput brine i neke domaće brige, dok njena pomoćnica dobija ljutu suparnicu.
Verovatno je trebalo da krenem od Prve damske detektivske agencije, ali sam uzela Čaj, misleći da je opet o Edinburgu (pošto me čaj asocira na Britaniju, a nisam čitala na poleđini o čemu je reč).

Ništa nisi pogrešila, sve su potpuno iste. Što mene, obzirom da sam pročitala ako ne sve, onda skoro sve, ne sprečava da uživam u njima. Za resetovanje mozga-super.

A da me pitaš o čemu se radi u nekoj-pojma nemam. Stvarno su iste.

Znam da ću sada napišem preveliki post koji Rada verovatno neće imati strpljenja da pročita, ali ja prosto moram da iskomentarišem sve što se pisale, a o čemu ja imam pojma.

Žao mi je što to čujem, Rado, nadam se da će se suprug brzo oporaviti.

Pročitala sam ''Čaj za tradicionalno građene'' (Aleksandar Mekol Smit). Ovo mi je prva njegova knjiga iz serijala o Bocvani; dosad sam čitala samo one iz Edinburga. Pitka je, nije ni obimna, a u njoj svašta i ništa :) Prava knjiga za plažu, rekla bih, i to kažem u pozitivnom smislu. Gđa Ramocve istražuje slučaj lokalnog fudbalskog tima, usput brine i neke domaće brige, dok njena pomoćnica dobija ljutu suparnicu.
Verovatno je trebalo da krenem od Prve damske detektivske agencije, ali sam uzela Čaj, misleći da je opet o Edinburgu (pošto me čaj asocira na Britaniju, a nisam čitala na poleđini o čemu je reč).
Ništa nisi pogrešila, sve su potpuno iste. Što mene, obzirom da sam pročitala ako ne sve, onda skoro sve, ne sprečava da uživam u njima. Za resetovanje mozga-super.

A da me pitaš o čemu se radi u nekoj-pojma nemam. Stvarno su iste.

Meni je "Čaj" bila prva knjiga Mekol Smita koju sam uopšte čitala (jer Prve damske.. nikad nema u biblioteci) i bila mi je slatka. Sledeća, Žirafine suze mi je slična. Baš to što kaže kamenita, sve su iste, ali ja nemam strpljenja da čitam isto. Samo jednu iz edinburške edicije sam čitala, Prijatelji, ljubavnici, čokolada i uopšte mi se nije svidela. Totalno me je smorila. Mislim da sam ja sa njim završila.

Hvala. :cmok:
Moraću da uzmem neku veselu knjigu, malo da me smiri i razbudi posle ovog Saramaga koji me je bukvalno smorio kao niko do sad. Za'ebo je i Buku i bes...:lol:
Šta predlažete? Znate da sve imam...:lol:
A vidiš, meni se Saramago baš dopao i drago mi je što je ta knjiga prva njegova koju sam pročitala, pa ću sigurno nastaviti da se družim sa njim.

Ma, nešto bih ljubavno, znaš da sam trenutno sama...;)

Kakva beše ona Leon i Luis iz kafe, je l' se seća neka?

Počeću onda Aljende...:ok: Ta mi je pri ruci.;)
Ja se sećam, što nije baš redovan slučaj u mom slučaju. Meni se dopala. Ima neku težinu i snagu. Preporučujem.
Ali Aljende je, po mom mišljenju, uvek odličan izbor. Zna se da sam ja njena velika obožavateljka. Ali nikako ta iz Glorije da mi dodje na red.

Nikako da ovde prijavim da sam pročitala Sedam Sunaca i Sedam Mesečina, Žoze Saramaga. Izdanje Lingva Franka, 326 strana prilično sitnih slova, gusto štampanih.
I za razliku od Radinog utiska, koja se jedva izborila s njom (možda zbog kratkog roka (za Čitalački klub) koji je sebi ostavila i drugih dogadjaja koji su je okupirali poslednjih dana), ja sam čitala lagano, svojim uobičajenim tempom od nekih 30-45 minuta dnevno, koliko putujem na posao i s posla. (Nekoliko puta mi se desilo da nisam uspela da sednem u busu :mrgreen:) i baš sam uživala. Mislim da je za to bilo presudno što nisam očekivala zanimljivu knjigu, nego neki smor, pa sam čak prijatno iznenadjena.
Ovo sam samo napisala u klubu pa kopiram jer i dalje nemam vremena i strpljenja da mislim o tome,
Posle početnog nezanimanja, moram da priznam da sam kasnije prilično uživala u knjizi. Lepo je tekla radnja. Lepo su uklapani "izleti" u prošlost i budućnost. Mnogo mi je prijao pripovedač koji je sve držao pod kontrolom i upravljao pričom.
Efektna paralela kraljevske i Baltazarove porodice. Sve je različito, ali smrt je ista za sve. Nisam čitala druga Saramagova dela, ali sudeći po naslovima (Smrt i njeni hirovi, Godina smrti Riharda Rejša) on se izgleda prilično bavi tom pojavom.
Nemam koncentracije ni vremena, a ni ideje, da sada pišem nešto više

Inače, kad sam završila Saramaga, vratila sam se, ranije započetom Bekstvu iz akvarijuma, pričama moje koleginice Sonje Atanasijević i sad mi se nekako više dopada nego pre Saramaga :)
Mi smo skoro ispisnice, pa me ona u svojim delima podseti na neke stvari iz mladosti koje sam zaboravila. Npr. u jednoj priči pominje dezodorans MUM 21 misterija. Možda će se još neke naše vršnjakinje setiti ;)

Nikako da ovde prijavim da sam pročitala Sedam Sunaca i Sedam Mesečina, Žoze Saramaga. Izdanje Lingva Franka, 326 strana prilično sitnih slova, gusto štampanih.
I za razliku od Radinog utiska, koja se jedva izborila s njom (možda zbog kratkog roka (za Čitalački klub) koji je sebi ostavila i drugih dogadjaja koji su je okupirali poslednjih dana), ja sam čitala lagano, svojim uobičajenim tempom od nekih 30-45 minuta dnevno, koliko putujem na posao i s posla. (Nekoliko puta mi se desilo da nisam uspela da sednem u busu :mrgreen:) i baš sam uživala. Mislim da je za to bilo presudno što nisam očekivala zanimljivu knjigu, nego neki smor, pa sam čak prijatno iznenadjena.
Ovo sam samo napisala u klubu pa kopiram jer i dalje nemam vremena i strpljenja da mislim o tome,
Posle početnog nezanimanja, moram da priznam da sam kasnije prilično uživala u knjizi. Lepo je tekla radnja. Lepo su uklapani "izleti" u prošlost i budućnost. Mnogo mi je prijao pripovedač koji je sve držao pod kontrolom i upravljao pričom.
Efektna paralela kraljevske i Baltazarove porodice. Sve je različito, ali smrt je ista za sve. Nisam čitala druga Saramagova dela, ali sudeći po naslovima (Smrt i njeni hirovi, Godina smrti Riharda Rejša) on se izgleda prilično bavi tom pojavom.
Nemam koncentracije ni vremena, a ni ideje, da sada pišem nešto više

Inače, kad sam završila Saramaga, vratila sam se, ranije započetom Bekstvu iz akvarijuma, pričama moje koleginice Sonje Atanasijević i sad mi se nekako više dopada nego pre Saramaga :)
Mi smo skoro ispisnice, pa me ona u svojim delima podseti na neke stvari iz mladosti koje sam zaboravila. Npr. u jednoj priči pominje dezodorans MUM 21 misterija. Možda će se još neke naše vršnjakinje setiti ;)
Jao :zaljubljena:
a7a6be7e85376920e3b42620-1.jpg
Moraću da uzmem tog Saramaga. Baš zato što je za tu knjigu tako šaroliko sviđanje :D
Msm samo kad pročitam započeto :roll:

I ja :D

Evo sada sam malo (videćete koliko) čitala :zcepanje:

Pola strane Znakova pored puta, i uzela Kišov Peščanik.
Nisam je nikada čitala (naravno jer je imam u svom vlasništvu), prelistala malo i našla jednu vizit kartu od prilike iz vremena Mum 21 :D
I sa čitanejm je za danas godtovo :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back