Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Iskvarila me po kratkom postupku
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Super steA ja sam se danas divno družila sa našim Krasuljkom. Lepo smo se ispričale, šetale, pile sok i kafu i, naravno, kupovale i poklanjale knjige.
Krasuljak je dobila knjigu Vazdušni ljudi sa posvetom autorke Sonje Atanasijević, a ja sam dobila gomilu: Ljudi s četiri prsta,Miodraga Bulatovića, Ka jugu, Dani Laferijerija i Svinjotopija Kiti Ficdžerald i kupila na Radin bukmark iz Horoskopa Bazenska biblioteka Alana Holinghersta i dobila sam još četiri bukmarka da iskoristim ako nešto nadjem.
Slikale smo se sa Sonjom, na žalost slika je loša, ali ipak je stavljam. Možda će Krasuljkove biti bolje
Pogledajte prilog 318344
Sonja, Krasuljak i Mrs.Bi
Tačno znate s kim ćućorite ovde
A ja sam se danas divno družila sa našim Krasuljkom. Lepo smo se ispričale, šetale, pile sok i kafu i, naravno, kupovale i poklanjale knjige.
Krasuljak je dobila knjigu Vazdušni ljudi sa posvetom autorke Sonje Atanasijević, a ja sam dobila gomilu: Ljudi s četiri prsta,Miodraga Bulatovića, Ka jugu, Dani Laferijerija i Svinjotopija Kiti Ficdžerald i kupila na Radin bukmark iz Horoskopa Bazenska biblioteka Alana Holinghersta i dobila sam još četiri bukmarka da iskoristim ako nešto nadjem.
Slikale smo se sa Sonjom, na žalost slika je loša, ali ipak je stavljam. Možda će Krasuljkove biti bolje
Pogledajte prilog 318344
Sonja, Krasuljak i Mrs.Bi
Moras da priznas da je sa njom uvek zanimljivo

Šta ima da se ljute. To je kod mnogih pisaca tako. Ja sam od Kobena čitala samo Nikom ni reči pre desetak godina pa ne mogu za njega da pričam. Ali mogu za npr. Kunderu ili Pavića ili Arsenijevića.
Baš sam Arsenijevića pominjala u kontekstu dobitnika NIN-ove nagrade za prvi roman, pošto je i Gociću ovo prvi roman. Arsenijeviću je Potpalublje bilo i ostalo najbolje. Prosto, neki ljudi valjda nemaju puno toga da kažu, pa im je dovoljan jedan roman ili dva-tri, posle počinju da se ponavljaju ili otaljavaju i žive od stare slave, jer im se po inerciji i nova dela prodaju.

Ja se ne ljutim ako se nekome neka knjiga ne dopada, a ja sam je preporučila za čitanje. Mislim da ovde svi s najboljom namerom preporuče neku knjigu, ali naravno da se svima neće ista knjiga dopasti. Mislim da kad čitaš nešto zavisi i od raspoloženja, trenutka u kom čitaš, pa i koncentracije. Ali, naravno, i kad si skroz 'u elementu', tj sve ti je potaman, a ne sviđa ti se nešto, i to je ok. Hvala Bogu, te je izbor knjiga vaskoliki pa svako može za sebe da pronađe šta mu odgovara.
Šest godina je bila druga koju sam čitala od Kobena, i meni je bila fina. E sad, ona mi je bila bolja od Šume ali je lošija od NIkom ni reči. Kraj Nikom ni reči i Šest godina mi je bio donekle sličan (pojavljivanja nestalih žena na kraju i to mi je malo štrčalo). Nisam čitala ništa više od Kobena pa ne mogu da upoređujem sa ostalima.
- - - - - - - - - -
E da, počela sam Rusku zimu, Dafni Kalotaj.

)A štos se Kobena tiče čitala sam od njega samo Samo jedna prilika. Kada sam počela ubacila sam u četvrtu i nisam spustila gas do kraja.Koben se preforsirao.
I ja se slazem da je roman Nikom ni reci bolji od ovog najnovijeg...

vlasnik par knjizara u Kabulu.

Zaista. Neko zablista jednom i to je to. Ubiti pticu rugalicu, 26a...su jedina dela tih pisaca. Trenutno su mi oni pali na pamet
Al' recimo, i sedmicu na lotou da dobijem ne bi mi se podiglo raspoloženje na taj nivo da mi se dopadne Čarobni breg
(Od kad ga se nisam setila)
A štos se Kobena tiče čitala sam od njega samo Samo jedna prilika. Kada sam počela ubacila sam u četvrtu i nisam spustila gas do kraja.
Nije to bilo ništa epohalno, većinu toga sam zaboravila, ali dok čitaš čita ti se
) Ni meni. Danas sam imala vremena koliko hoćeš, a nije mi se čitalo. Gledala sa film Zamak u mom srcu, i sasvim je ok kad se poredi s knjigom. Opuštajuć je, meni je prijao.za sada mi citanje nesto i ne ide..Samo da vam mahnem
Zavrsila Knjizar iz Kabula Osne Sejerstad. Dokumentarna prica o savremenom Avganistanu i njenim stanovnicima nastala tako sto je autorka zivela sa porodicom Kan ciji je najvazniji clanvlasnik par knjizara u Kabulu.
Meni se dopalo jer imam utisak da je prilicno realno opisala medjuljudske odnose kao i porodicnu hijerarhiju u njihovom drustvu.
Ima ponesto i o novijojoj istoriji Avganistana, ako nekoga zanima (usput nisam znala da je Aleksandar Veliki u svojim pohodima bio i u Avg. i Pakistanu)
Uzela sam da citam poslednju iz biblioteke U dobru i u zlu Tereza Revaj. Nesto mi se bas i ne cita, citala bih nesto drugo (ni sama ne znam tacno sta bih) ali ajde..Ljubavni roman, izmedju dva svetska rata o Ruskinji koja bezi u Pariz i zaljubljuje se u Nemca..itd..
Od kada sam pročitala Isidorina Pisma iz Norveške želim da idem u Norvešku.
A to je čini mi se poenta putopisa
Kradljivica knjiga se retko kome nije dopala (zapravo ne znam nikog takvog).
Probala sam da čitam Čarobni breg, ima tome 7, 8 godina. Ne znam da li da mu se vratim. Jes' malo otegnut. ( Malo)
Ni meni. Danas sam imala vremena koliko hoćeš, a nije mi se čitalo. Gledala sa film Zamak u mom srcu, i sasvim je ok kad se poredi s knjigom. Opuštajuć je, meni je prijao.
Šta ima da se ljute. To je kod mnogih pisaca tako. Ja sam od Kobena čitala samo Nikom ni reči pre desetak godina pa ne mogu za njega da pričam. Ali mogu za npr. Kunderu ili Pavića ili Arsenijevića.
Baš sam Arsenijevića pominjala u kontekstu dobitnika NIN-ove nagrade za prvi roman, pošto je i Gociću ovo prvi roman. Arsenijeviću je Potpalublje bilo i ostalo najbolje. Prosto, neki ljudi valjda nemaju puno toga da kažu, pa im je dovoljan jedan roman ili dva-tri, posle počinju da se ponavljaju ili otaljavaju i žive od stare slave, jer im se po inerciji i nova dela prodaju.

Čuj, meni se Čarobni breg dopao, ali ako te gnjavi, batali ga. Ima toliko knjiga koje će ti pružiti zadovoljstvo i u kojima ćeš uživati, zaista je šteta gubiti vreme na nešto što ne ispunjava.
Mislim, ako si baš radoznala, možeš da probaš opet, ipak je razlika ti sada i ti pre 7-8 godina. Ali nemoj sebe da teraš. Nije ti lektira, nije ti pod moranje, pa biraj da uživaš
Divan komentar. Nešto slično govorim klincima kada me pitaju za savet oko knjiga i žao mi je što u školama ne postoji malo liberalniji odnos prema lektiri i literaturi o knjigama. Kada bi deca imala više opcija za čitanje, kada bi im se pružila mogućnost da sami biraju možda bi više čitala.
Nego kada smo kod đaka, totalno me iznandio nivo znjanja koji se očekuje od đaka petaka po pitanju padeža. Uče ono što sam ja učila u sedom, osmom razredu. Koliko se sećam pre tri godine nije bilo tako. Je l to neki novi program ili...?
Evo sad kad je Lamar pomenula Breg, setila sam se da ga nisam dovršila. I razmišljam juče, šta je bilo u sanatorijumu?? Ali mi je bila jako spora kad sam čitala, ali videću možda pokušam ponovo. A slažem se, toliko ima divnih knjiga, da ne treba gubiti vreme na one koje ti se ne dopadaju.Čuj, meni se Čarobni breg dopao, ali ako te gnjavi, batali ga. Ima toliko knjiga koje će ti pružiti zadovoljstvo i u kojima ćeš uživati, zaista je šteta gubiti vreme na nešto što ne ispunjava.
Mislim, ako si baš radoznala, možeš da probaš opet, ipak je razlika ti sada i ti pre 7-8 godina. Ali nemoj sebe da teraš. Nije ti lektira, nije ti pod moranje, pa biraj da uživaš
Ja i Pavić smo se družili sa Hazarskim rečnikom i meni je sve bilo tako nekako onako... Čitala sam to u gimnaziji, i nešto me je odbijalo da nastavim da ga čitam. Ne znam da li grešim.Da se ne lažemo, Pavić (koji mi je by the way jedan od omiljenih pisama) ima tri, četiri ooodlična romana (Hzarski, Predeo slikan čajem, Ljubav u Carigradu i Unutrašnja strana vetra). Sve ostale knjige su mu tjah, na isti kalup. Što me nije sprečilo da ih čitam![]()
I ja se sećam padeža u petom, mislim da nije bilo kasnije. Meni je razredna u osnovnoj bila prof srpskog pa se sećam u osmom razredu neke složene sintakse i ne znam više šta je sve bilo, a padeži su bili dosta ranije.Divan komentar. Nešto slično govorim klincima kada me pitaju za savet oko knjiga i žao mi je što u školama ne postoji malo liberalniji odnos prema lektiri i literaturi o knjigama. Kada bi deca imala više opcija za čitanje, kada bi im se pružila mogućnost da sami biraju možda bi više čitala.
Nego kada smo kod đaka, totalno me iznandio nivo znjanja koji se očekuje od đaka petaka po pitanju padeža. Uče ono što sam ja učila u sedom, osmom razredu. Koliko se sećam pre tri godine nije bilo tako. Je l to neki novi program ili...?