Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ček sad ću da vidim...

Đavolja kraljica - Džin Kalogridis
Zvezda mora - Džozef O' Konor
Solomonovo slovo - Nesbe
Predator - Vladimir Arsenijević
Mama Afrika - Sonja Lapatanov - putopis
Au, nemam ništa od toga... Izgleda da mi je loša (kućna) biblioteka :lol:
Poslednje 3 knjige su mi bile baš pun pogodak i nekako bih da nastavim niz, al' ne znam s čime... Sad ću nešto da iskopam.

Imam Zvezdu mora (i još dve njegove, naravno nepročitane).
Od Gejmena sam pročitala samo Knjigu o groblju i dopala mi se iako je dečija. Msm, i tada smo polemisali da l' je dečija ili nije, ali jeste...;)

- - - - - - - - - -

Volela bih Predatora da pročitam. Pitam se, ima li i tamo Anđele...:lol:

Steta sto nikada nisam procitala knjigu. Cim je nadjem, kupujem. Film - genijalan. Da je knjiga samo pola od toga, prekrasno (a znam da je vise).

ja sam je citala ali nisam do kraja, uzela sam je u neko nezgodno vreme i nije mogla da mi odrzi paznju, ali sam je stiklirala u glavi kao nesto sto treba da uzmem ponovo da procitam i dovrsim
sad se neckam dal da gledam film pre knjige, ili ipak obrnuto

ja sam je citala ali nisam do kraja, uzela sam je u neko nezgodno vreme i nije mogla da mi odrzi paznju, ali sam je stiklirala u glavi kao nesto sto treba da uzmem ponovo da procitam i dovrsim
sad se neckam dal da gledam film pre knjige, ili ipak obrnuto

Bolje knjiga. Lepse je kad oformis likove u glavi i onda kritikujes da li je moglo ovako ili onako. Ako gledas film, likovi su ti servirani i neobrisivi. No space for imagination. :mrgreen:

Bolje knjiga. Lepse je kad oformis likove u glavi i onda kritikujes da li je moglo ovako ili onako. Ako gledas film, likovi su ti servirani i neobrisivi. No space for imagination. :mrgreen:

pa to
al iz iskustva uvek je onda film razocarenje, pa je pocelo to da mi smeta....mora da je problem u mojoj masti, ili sam ipak toliki genije da mogu bolje od rezisera :manikir:
:lol:

kako god okrenes, sad kad vratim film, uvek se desavala, kojim god redosledom da sam radila, da je knjiga bolja :aha:
moj utisak
ipak je problem u meni negde :lol:

U mojoj imaginaciji ova knjiga je lišena boja. Sve mi je crno-belo. Sad sam pogledala najavu filma i iznenađena sam bojama, možeš misliti.

- - - - - - - - - -

Ja bas nemam srece sa bibliotekom, ovom novom.
Od devet naslova koje sam trazila nije bilo ni jednog.
Moracu da idem u centar Zemuna ako hocu da citam te malo starije knjige.

Tako ja godinama tražim Ibzenovu knjigu "Per Gint".

parka, ja ne videh te knjihe o tinejdž veštici
prvih 5 sam pročitala :D
počev od veštice na putu, to mi je bila prva posle malih bogova i oduševila sam se :)

čini mi se da je bio i neki film, sećam se onog putujućeg kovčežiča:think: to je iz drzge knjige valjda

To sa putujućim kovčežićem, onim što ima noge je film Boja magije , glumi Del boy iz Mućki...Počela sam ,ali nisam završila, jako mi je bilo dosadno i konfuzno.....Posle sam saznala da je to pračet.I sve nešto kao htela bih da ga čitam, jer obožavam knjige u nastavcima, medjutim, toliko su oprečna misšljenja, da se nisam usudila..a i nikako da pohvatam redosled i serijale...
Kolega mi je rekao da su se njegovi prijatelji u vreme strdiranja oduševljavali,ali da misli da bi to u ovim godinama za nas bilo prevazidjeno i eto...
Voljna sam da probam,ali kažem, nikad ne znam šta kolojim redom ide i gde pripada,a mrzim da čitam preko reda...
Za neke serijale sam čekala da se napišu svi delovi, da bih mogla lepo redom...

Da, u tome je sasvim posebna :)

U mojoj imaginaciji ova knjiga je lišena boja. Sve mi je crno-belo. Sad sam pogledala najavu filma i iznenađena sam bojama, možeš misliti.
- - - - - - - - - -

Tako ja godinama tražim Ibzenovu knjigu "Per Gint".
:eek:
Sad sam se zapanjila. Pa i u mojoj glavi je sve sivo-crno-belo. Samo nisam uspela to da definišem dok ti nisi rekla.

pa to
al iz iskustva uvek je onda film razocarenje, pa je pocelo to da mi smeta....mora da je problem u mojoj masti, ili sam ipak toliki genije da mogu bolje od rezisera :manikir:
:lol:
kako god okrenes, sad kad vratim film, uvek se desavala, kojim god redosledom da sam radila, da je knjiga bolja :aha:
moj utisak
ipak je problem u meni negde :lol:
U mojoj mašti je to uvek bolje i drugačije. Ne znam za tebe, ali ja sam sasvim sigurno genije :flert:
Mada mi i pored sve te genijalnosti ne smeta da pogledam film koliko god bio sličan ili različit od "mog" filma :lol:

Onda cu morati na ``dug put`` do centra.
Au, sto sam se ucaurila ovde... ko koka nosilja.

U kojoj si to to biblioteci bila danas? Zar nisi pre neki dan rekla da u onoj 6 stanica od tebe nema ništa što si tražila. I onda je trebalo da odeš do centra Zemuna, u glavnu opštinsku biblioteku Sveti Sava kod pijace. Tamo imaju velik izbor, ljubazni su i predusretljivi. Bar je moje iskustvo bilo takvo.

A ja sam se danas divno družila sa našim Krasuljkom. Lepo smo se ispričale, šetale, pile sok i kafu i, naravno, kupovale i poklanjale knjige.
Krasuljak je dobila knjigu Vazdušni ljudi sa posvetom autorke Sonje Atanasijević, a ja sam dobila gomilu: Ljudi s četiri prsta,Miodraga Bulatovića, Ka jugu, Dani Laferijerija i Svinjotopija Kiti Ficdžerald i kupila na Radin bukmark iz Horoskopa Bazenska biblioteka Alana Holinghersta i dobila sam još četiri bukmarka da iskoristim ako nešto nadjem.

Slikale smo se sa Sonjom, na žalost slika je loša, ali ipak je stavljam. Možda će Krasuljkove biti bolje

Sonja, Rada i Bilja.jpg

Sonja, Krasuljak i Mrs.Bi

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back