Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedan :cmok: za Elefteriu i još jedan :cmok: za Kerefeku za iscrpne izveštaje :D
Za Pahuljicu je :cmok: već bio :D

Meni se na sajam ide samo zbog knjige Umetnost vožnje po kiši (jer je nemaju u mojoj biblioteci), i zbog neke knjige iz Rendeta.
I volela bih nešto sa štanda koji sam videla prošle godine, neki izdavač nisam zapamtila koji, koji ima odlične stripove.

Mada ja još nisam pročitala ni jednu ni sa prošlogodišnjeg sajma :lol:
Sve čuvam kada kao nemam iz biblioteke. A uvek imam :D

Idi i uzmi je za simboličnih 100 dinara.Oseti atmosferu i obraduj sebe.
I hvala na poljupcima!

Ove godine sam prvi put otisla sama i prijalo mi je...mnogo.Cak sam stigla da posedim na Geopoetikinom štandu i posmatram ljude.

Procitala sam Anu Gavaldu, Zajedno, to je sve.
Dobro pise.
Sad ne znam da li da dam jos jednu sansu Doroti Kumson ``Slatkisi za dorucak``.
Jednom sam pokusala pa odustala, ali eto, da pokusam jos jednom.
Posle cu 26a, jer su je mnoge devojke hvalite, pa Bujno leto...
Ali cu sigurno da uzmem nesto iz biblioteke, cisto da imam kao rezervu.
Da, obnovila sam clanarinu. Jupi!

Ali dusa mi zedja za nekim psiho trilerom...

Je l Gavaldina knjiga tinejdžerska ili je i za stariji uzrast? :)

Bila sam na Sajmu danas. Otišla sam oko 11, da izbegnem gužvu. Bilo je baš dosta dečurlije, iako piše da je školski dan sutra. Budžet mi je ove godine bio znatno manji jer sam prestala da radim, tako da sam uglavnom kupovala ono što je baaaš sniženo. Nisam imala nikakav spisak.
Svi koji potpisuju knjige dolaze popodne, a meni to ne odgovara. Ne mogu da dolazim samo zbog Draškovića tj. ja sam htela njegov potpis za mamu jer ona ne može da stigne na Sajam (Pahuljice, u pravu si, u subotu jeste na štandu Delfija, ne znam što je meni u glavi ostalo SKC kad to nema nikakvog smisla). Nema veze, ionako već ima jednu potpisanu, a i ja imam svoju Via Romanu. Danas je bio Bora Đorđević od 15h (potpisivanje Debele tragedije, izdavač Arte), ali sam ja otišla pre toga.
Evo šta sam kupila:
Čarobna knjiga
''Snežna latica i lepeza tajni'' Liza Si (ova je izgleda najtraženija, stalno su morali da dopunjavaju onaj boks), ''Djui'' (moj muž je odrastao s mačkama), ''Ukus koštica jabuke'' (ovde je glavna junakinja bibliotekarka pa sam morala da uzmem), ''I dalje Alis'' (verovatno je potresna, o ženi koja oboli od Alchajmera, moja mama je već kaparisala da prva čita), ''Noćni cirkus'' Erin Morgenstern. Dakle, tih 5 knjiga sam platila 500 din.
Stvarno imaju zanimljivih naslova po 100 dinara, ima da se probere. Videla sam i Tarantulu (nedavno sam je čitala, pa nisam kupila), razmišljala sam da uzmem i Trgovca oružjem jer je autor onaj lik što glumi doktora Hausa, kao i Naslikani poljubac (o Gustavu Klimtu). Čini mi se da je Dana preporučila knjigu ''Četiri ljubavna pisma'', koja je takođe 100 dinara, ali je nisam uzela jer je ima moja sestra, pa sam mislila od nje da pozajmim. Ostalo su sve neki vampiri i Tračara.
Već neko vreme nameravam da kupim ''Služavke'', ali nikad ne ponude neki popust, sajamska cena je ista kao ona na sajtu, 640 din.
Laguna
Standardno najveća gužva kod štandova s najvećim popustima, ali su danas to 90% činila deca koja su tako blejala i stiskala se uz one knjige, bez blagog pojma o čemu su i zauzimala mesto nama, ozbiljnim kupcima.
''Izlet'' Suzan Vriland (imam već dve njene knjge od ranije), ''Ubistvo kralja Tutankamona'' Džejms Paterson (muž izrazio želju da čita), ''Zmijski stub'' Džejson Gudvin (ovo je valjda krimić),''Kako je Isus postao Bog'', ne mogu da se setim pisca, 4 knjige iz serijala o Adrijanu Molu jer mi treba malo humora i ''Sveta ljubav'' Milovana Vitezovića. Ovih 9 su sa akcije 3 za 500 (kažem 500, a ne 499 jer ne vraćaju kusur 1 dinar, ili u mom slučaju tri).
Uzela sam još i ''Muziku jednog života'' Andreja Makina (200 din), čija su dela na sjajnim popustima, ali sam uzela samo ovu jednu jer ga nisam ranije čitala pa ne znam da li će mi se svideti. Znam da je ovde dosta hvaljen.

Na štandu Svetigore ima zanimljivih knjiga, npr. Jevanđelje za decu, pa onda o srpskim manastirima, žene u hrišćanstvu, religijski bukvar... Ja sam uzela jednu o Svetom Jovanu pošto slavim tu slavu i bila je 250 din. Tu mi inače radi drugarica pa sam svratila da joj se javim i tako neplanirano uzela ovo.

Mladinska knjiga mi je uvek skupa, mada imaju sjajnih naslova, posebno enciklopedije. Daju 50% popusta na blago oštećene knjige i to se isplati jer su ta oštećenja na većini knjiga zaista zanemarljiva i dosta znači ako neku enciklopediju od 7 hiljada dobiješ upola cene. Razmišljala sam da kupim dve Agate Kristi za 645,00 ali mi onaj povez deluje toliko jadno da sam odustala. Mislim da bi se raspala posle jednog čitanja.

Vulkan sam zaobišla, ne zbog gužve, nego mi eto idu malo na živce. Imaju neke naslove na akciji 3 za 999, ali se isto to može naći i u njihovim knjižarama (videla sam juče u Ušću), a one jeftinije su sve neki škart.

Novosti imaju klasike za po 100 dinara, ali ja već imam sve koji se nude, a da me interesuju (''Džejn Ejr'', ''Oliver Tvist'', ''Slika Dorijana Greja'', Zlatni Francuzi). Tu je i Noletova knjiga (prodaje se i kod Lagune i kod Novosti i košta 399,00), ako nekog interesuje.

Leo commerce je rekao da će bojkotovati sajam jer nisu bili zadovoljni dodeljenom lokacijom, međutim, tu su, u obema halama.

Plato ima akciju, 1 knjiga za 200, 2 za 250, a 3 za 300, međutim, nas dvoje nismo mogli da skrpimo 3 naslova pa nismo ništa kupili. ''Mandolina kapetana Korelija'' je 700, nikako da je snize. Inače ima naslova na popustu, nije da nema.
Kod Portalibrisa bih redovno nešto uzela, međutim, oni uvek snize ili ponude 2 po ceni 1 uglavnom tupave knjige, a ja više nemam šta da proberem, tako da nisam htela da se mlatim s tim. Knjige Aleksandra Tešića ću kupiti kad budem malo više pri parama jer je svaka skoro 1000 din (ove nove što su izašle, Zmaj i ždral i nastavak, Koplje Svetog Georgija).

Nisam imala više vremena, tako da je to otprilike to. Neke štandove nisam ni obišla jer iz iskustva znam da nemaju sniženja, pa što bih teglila sa Sajma nešto što mogu po istoj ceni da kupim u knjižari ili naručim preko sajta.
Žao mi je što neću videti Radu ili neku drugu od vas.

Pozdrav :bye:

Super izveštaj:) Ja uopšte nisam videla to na Platou, tu akciju. U šta li sam ja gledala?:think:
Ne mogu da verujem za Noćni cirkus, ovo što ste ti i Kerefeka napisale, da je sad 100din.. Ja sam tu knjigu, zajedno sa Služavkama, kupila na Noći knjige i platila svaku čini mi se oko 700din:dash: Ali kako znati da će nešto staviti na sniženje, i to toliko?? I kad sam videla ono kad sam bila da je 300 bilo mi bzv, a tek kad znam da je sad 100 din..

Lamar:)

Kerefeko, ja ti pojma nemam da li su te knjige tinejdž.. A videla sam da je ona Dom gospodjice Peregrin tinejdž, pa razmišljam da li kupovati ubuduće kad bude taj nastavak?? ( Dobro da si pitala na štandu da li će ga biti).

Mrs. Bi, jeste, Dedićka izdala svoju knjigu, a da li je bilo nešto na štandu još pored toga ne znam, meni ona nije simpatična, sva mi je nekako usiljena i deluje mi jako prepotentno, pa mi nije bilo onda interesantno ni da gledam njen štand. Samo sam je snimila i prošla:)

Počela sam Kradljivicu knjiga. Za prvih 50ak str je fina, ali dosla sam malopre s plesa i umor me savladava, pa nastavljam da čitam sutra.

Poslednja izmena:
Uzivajte svi vi koji idete na sajam :)

Pominjete Gavaldinu knjigu "Zajedno, to je sve".
Jedna je od mojih omiljenih, knjiga o usamljenosti i vezama medju ljudima. Nista veliko se ne dogadja, ali pomera.
Ima i film ali je po meni potpuno promasio poentu knjige (osim ukoliko je bas to bila namera). U filmu je akcenat na ljubavnoj prici, a u knjizi na prijateljstvu i spasenju (od samoce i td).
Ja sam od poslednjeg javljanja ovde procitala tri knjige ali sve tri su napisali grcki pisci (nepoznati srpskoj javnosti). Sad opet citam jednu takvu a zapravo je zbirka kolumni i lagano se cita a nije isprazna.
Pocela sam i Jovana da vodim u biblioteku sa mnom i uzivamo. Poslednji put smo dosli sa pet knjiga - dve za mene, dve za njega i jedna za tatu. Na istu kartu mogu da uzmem tri knjige za odrasle i tri za decu. A clanarina besplatna.
I imaju svasta od dodatnih programa - sredom citaju bajke, imaju 4 besplatna kursa stranih jezika, izmedju ostalog i srpski i mm je krenuo na casove (i mnogo slatko pise cirilicu sa malo latinice tu i tamo :D), imaju i dekupaz, i sah, i ucenje veza i svasta jos. I citalacki klub za koji jos nisam bas spremna u smislu poznavanja jezika.

Je l Gavaldina knjiga tinejdžerska ili je i za stariji uzrast? :)

Nije tinejdz knjiga.
Meni ju je preporucila bibliotekarka, obzirom da se znamo i dopala mi se.
Nije za Nobela, ali dobra je. :)

- - - - - - - - - -

Uzivajte svi vi koji idete na sajam :)

Pominjete Gavaldinu knjigu "Zajedno, to je sve".
Jedna je od mojih omiljenih, knjiga o usamljenosti i vezama medju ljudima. Nista veliko se ne dogadja, ali pomera.
Ima i film ali je po meni potpuno promasio poentu knjige (osim ukoliko je bas to bila namera). U filmu je akcenat na ljubavnoj prici, a u knjizi na prijateljstvu i spasenju (od samoce i td).
Ja sam od poslednjeg javljanja ovde procitala tri knjige ali sve tri su napisali grcki pisci (nepoznati srpskoj javnosti). Sad opet citam jednu takvu a zapravo je zbirka kolumni i lagano se cita a nije isprazna.
Pocela sam i Jovana da vodim u biblioteku sa mnom i uzivamo. Poslednji put smo dosli sa pet knjiga - dve za mene, dve za njega i jedna za tatu. Na istu kartu mogu da uzmem tri knjige za odrasle i tri za decu. A clanarina besplatna.
I imaju svasta od dodatnih programa - sredom citaju bajke, imaju 4 besplatna kursa stranih jezika, izmedju ostalog i srpski i mm je krenuo na casove (i mnogo slatko pise cirilicu sa malo latinice tu i tamo :D), imaju i dekupaz, i sah, i ucenje veza i svasta jos. I citalacki klub za koji jos nisam bas spremna u smislu poznavanja jezika.

E upravo to Kanela. Posto bibliotekarka zna da sam usamljena, preporucila mi je bas nju.

Evo da vidite i mamino dete od glave do pete :)

1209379_10152305775179816_1781171913_n.jpg

Presladak je, Kanela (jes da mu se ne vidi lice, ali jeste) s tim knjigama svud okolo. Vidi se da je tvoj sin i član Biblioteke. I ove naše i one vaše tamo, u kojoj imate razne lepe sadržaje.

Mislim da su promenili naslove od 100 dinara u Čarobnoj... Nema ovih knjiga koje je nabrojala Elefteria...:think: Msm, ima ali ne po 100 din...:(
http://www.carobnaknjiga.rs/u-susret-sajmu-knjiga-45-naslova-po-100-dinara
Ili sam ja loše pazila na času...
Izgleda da jesu promenili neke knjige. Još bolje ako su dopunili spisak, veći je izbor;)

Evo ima akcija - Story i knjiga za 199din. http://www.story.rs/vesti/u-fokusu/34420-velika-story-akcija-u-nedelji-knjige.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back