Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nesto ne zalazim ovde... :think: Ne znam zasto. :confused:
Nego... Bas sam malopre zavrsila Larsonovu - Covek koji mrzi zene (kod nas prevedena kao Devojka sa tetovazom zmaja). Lep krimic. Drzi paznju. Odmah sam pocela i drugi deo. Bas je lak stil za citanje i razumevanje. Cak i stvari koje mi nisu poznate (ekonomija i t.d.) mi nisu pretstavljale problem jer je sve objasnjeno.
To sto paralelno citam jos dve se valjda ne vazi. :mrgreen:
Čitale su je mnoge odavde i pohvalile.
Gledala sam samo film i ostavio je utisak na mene.

Čitale su je mnoge odavde i pohvalile.
Gledala sam samo film i ostavio je utisak na mene.

I ja sam, a sad kad znam sta sve ima u knjizi sto nema na ekranu, nerviram se sto sam mu dala visoku ocenu. :lol: Mislim, ekstra je film, rekla sam to i ranije na nekom pdf-u ali detalji, detalji. :D Jos jednom potvrda (za mene) da treba prvo da citam knjigu.

- - - - - - - - - -

Počni, nismo mi tako loše. A ima i dosta onih koji vole krimiće :D

E, nadam se. :lol: Upadnem ponekad da uspijuniram neki naslov ali ne pisem nesto. Evo, pocinjem. :D

Ja nista nisam citala od Hajbanovicke, za sada me ne privlaci.

Stigoh do polovine Meline M. Nisam nesto odusevljena, ali moram da kazem da odlicno poznaje svoj narod
Ti od prilike voliš slične knjige kakve voli i moja sestra, pa sam pretpostavila da ovo i nije "tvoja" knjiga.
A ona (Melina) osim što poznaje svoj narod, moj utisak je i da ga neiznmerno i strasno voli :D

Jel volite Habjanovicku? Mnogo mi prijaju njene knjige.

Sve ih imam i sve sam pročitala osim poslednje. Evo, još malo pa godina od kad sam je kupila, zaboravila sam na nju. Meni se sve sviđaju, i ranije, autobiografske, i ove sad, duhovne. Ako se sveštenici ne bune, ne razumem šta se buni običan svet, ovaj novokomponovanoverski...:roll:
Baš si me podsetila na Sjaj u oku zvezde. Evo, sad ću da je pročitam. Bataliću ovo Leto noći. Posle 50 strana, ništa se ne dešava...:(

Ja nisam čitala Habjanovićku. Nisu mi njene knjige dopale u ruke.. Nešto me ni ne privlači..

Predrasude su čudo. Tako sam ja izbegavala Ženski rodoslov 10 godina, a onda sam ih nakupovala sve odjednom. Bilo je to u vreme kad je izašla Svih žalosnih radost. Posle toga sam kupovala svaku, koja je kako izlazila. Mojoj mami i meni se sviđaju, ali, mi smo stare žene...:lol:

Ja nista nisam citala od Hajbanovicke, za sada me ne privlaci.

Takođe.
Iskreno za nju sam saznala preko novina, tipa mislim da je u Blic Pulsu bio neki ogromni intervju sa njom u kome je mlela i mlela o veri i odbila me poprilično.I nemam predrasuda što se knjiga tiče ( pročitala am čak i jednu knjigu Isidore Bjelice):sad2: ali stvarno sumnjam da ću je ikada čitati...
Jedino se sećam da ima zgodnog sina pošto je i njegova slika bila, baš onako lep mladić:rumenko:

Ja sam citala,dok nije bas zabrazdila sa verom.

U kojoj knjizi misliš da je baš zabrazdila? S Petkanom sam upoznala Svetu Petku, sa Svih žalosnih radost Bogorodicu, s Igrom anđela caricu Milicu, sa Zapisom duše Angelinu Branković. U Vodi iz kamena opisuje čuda Đunisa, koji mi je na nekoliko desetina kilometara... Sve me zanima. Zašto bi me više zanimale tuđe kulture tipa indijska, turska, pa i američka, a da o svojoj ništa ne znam. Usput, sve je romansirano, jer mene čista istorija ne zanima.

Ti od prilike voliš slične knjige kakve voli i moja sestra, pa sam pretpostavila da ovo i nije "tvoja" knjiga.
A ona (Melina) osim što poznaje svoj narod, moj utisak je i da ga neiznmerno i strasno voli :D

Pozdravi sestru :lol: :)
Da, prava Grkinja. To mi se dopada kod nje sto zna i mane i vrline svog naroda i o obe govori sa istom strascu, da tako kazem.
Iskreno, ja sam helenofil tako da sve sto ima veze sa Gr. meni se uglavnom dopadne, manje ili vise. Mozda sam sama stvorila preveliko ocekivanje,
nemam pojma, ali iapk knjiga nije promasena, to svakako :)

@sto se Habjanovicke tice, na osnovu intervjua na TV rekla bih da je malo zabrazdila u veru, sto ja ne volim.
Imam svoje misljenje o tome ali da sad ne mlatim previse..

Ja sam recimo jako volela Bobickine knjige ali posle par procitanih vise me nekako ne privlace.

Takođe.
Iskreno za nju sam saznala preko novina, tipa mislim da je u Blic Pulsu bio neki ogromni intervju sa njom u kome je mlela i mlela o veri ...

Ne branim je uopšte, daleko od toga, ali me zanima, slaviš li slavu (ili tvoji roditelji)?
Danas kad mnogi ljudi slave slavu u kafani, piju, puše, psuju dok poste, pri tom stavljaju krstače u kola ili oko vrata, jako je nezahvalno govoriti o veri.
Zato sam ja lepo pasivni vernik, u okvirima normale, kao moji preci. I mene nervira sveštanički kriminal, ali pokušavam da vidim samo dobro, i da ja budem dobra koliko mogu, je l' te...:lol:

Ja sam recimo jako volela Bobickine knjige ali posle par procitanih vise me nekako ne privlace.

E, i ja je tako doživljavam. Mogu da čitam, ali ne kupujem. Suviše su plitke. Tako doživljavam i Bjelicu i Jovanovićku i Radusinovićku.

Dopala mi se Bobićkina Tvoj sam i Radusinovićkine Prijateljice (ili Drugarice, ne sećam se više).

konačno utisak je nategnuta trojka

znači, istorijski potkovano, slatko, sa dosta detalja onako laganih, istorijskih, dosta je ispričano...a opet taj ljudski momenat, te ljubavi i ta sretanja i te veze..to mi malo...hnm...diskutabilno..

nije za bezrezevno zalijećanje
a nije ni da se šutne

konačno utisak je nategnuta trojka

znači, istorijski potkovano, slatko, sa dosta detalja onako laganih, istorijskih, dosta je ispričano...a opet taj ljudski momenat, te ljubavi i ta sretanja i te veze..to mi malo...hnm...diskutabilno..

nije za bezrezevno zalijećanje
a nije ni da se šutne

Hvala Esterita :zag: Secam se kad si pisala da su ljubavni momenti kao u vikend romanu...

Ako, bolje nego da te mrze kao mene...:rotf:
Nemo' si kaljaš ugled...;)

pa ....'ajd da kažem da drugačije razmišljamo ja i ti
esej se i sastojao od toga da obrazložim zašto je ne volim previše iako sam pročitala 95 posto njenog stvaralaštva, sticajem okolnosti, raznoraznih

ne bih se sad zalećela u ponovno pisanje, nema te sile...
možda, kad bi me neko klepio sa milkom od 3oogr, možda

pa ....'ajd da kažem da drugačije razmišljamo ja i ti
esej se i sastojao od toga da obrazložim zašto je ne volim previše iako sam pročitala 95 posto njenog stvaralaštva, sticajem okolnosti, raznoraznih

ne bih se sad zalećela u ponovno pisanje, nema te sile...
možda, kad bi me neko klepio sa milkom od 3oogr, možda
E, onda je ok što ti se izbrisao... :zkez:
Ja i ne pišem eseje o nečem što ne volim...

U kojoj knjizi misliš da je baš zabrazdila? S Petkanom sam upoznala Svetu Petku, sa Svih žalosnih radost Bogorodicu, s Igrom anđela caricu Milicu, sa Zapisom duše Angelinu Branković. U Vodi iz kamena opisuje čuda Đunisa, koji mi je na nekoliko desetina kilometara... Sve me zanima. Zašto bi me više zanimale tuđe kulture tipa indijska, turska, pa i američka, a da o svojoj ništa ne znam. Usput, sve je romansirano, jer mene čista istorija ne zanima.

procitala sam zenski rodoslov i petkanu
meni prijaju njene knjige,mada me je u petkani zabezeknula tolika posvecenost veri,odricanje od svega
inace kad pominjes djunis,moja pokojna baba tetka je tamo dugo godina bila monahinja,a ja sam kod nje krstila sestru od tetke

Znala sam da će zec biti ljubomoran :lol:

- - - - - - - - - -

Od Habjanovićke sam svojevremeno, davno davno… pročitala Ženski rodoslov koji mi se tada dopao.
Ali meni se ova tema gde se opisuju generacije jedne iste porodice uvek jako svođala, pa ne pravim puno pitanje ko je to i kako napisao.
Od nje sam pročitala još neke dve (neke Ive, šta li?) i to mi se nije sviđalo. Tu sam stala. Do religije nisam ni stigla.

Ali od kada je počela da se druži sa političkim establišmentom tog doba, od kada je počela da im podilazi na onaj grozni degutantni način, i od kada sam pročitala jedan pogovor koji je napisala za svoju knjigu (ko će ako neće ona, ko to od nje bolje zna :roll: ), ja tu ženu ne podnosim i od nje ništa neću čitati :evil:

Sve se to potvrdilo na prošlom sajmu knjiga kada sam je videla kako drčno, nadmeno i bez ikakvog poštovanja za svoje čitace potpisuje svoje knjige. Užas :thumbdown:

PS A kako je Miljenko meni potpisivao svoju knjigu :zaljubljena:

PPS Žao mi je što sam napisala ovakav komentar baš kada se Trojanka ovde prvi put javila, ali nisam odolela.
Ali ovde na temi je normalno da svi volimo i nešto različito i nešto isto, pa se nadam da se Trojanka neće ljutiti :cmok:
Uostalom sa'će Rada. Rada recimo baš voli Habjanovićku.

I meni se davno dopao Ženski rodoslov.I dalje mislim da je to lepa knjiga za svaku zenu.
I ja obožavam porodične sage...sto obimnije,to bolje..
Čitala sam i Ivu i Anamarija me nije volela,ali jedva da ih pamtim.Onda je na red stiglo Paunovo pero i znala sam da se vise necemo družiti.Tako je i danas,a i ubuduce.
Sa svim napisanim u vezi sa njenim stavom se slazem....

A fotografije....jaaao sto ja volim da se slikam i da poziram ....i kazu da umem...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back