Kerefeka
Ističe se
- Poruka
- 2.527
Nego, završila sam Zimski dvorac, Džon Bojn, izdavač Alnari, 334 strane.
Pa to, bre, bajka. I živeli su srećno do kraja života. Mislim, nekako mi je to razrešenje.... ne znam. A razočarana sam u sebe što nisam mnogo ranije, takoreći odmah, skapirala ko je tu ko.
To je još jedna verzija vekovne zagonetke šta se desilo s Anastazijom Romanovom. Meni se svojevremeno svidjala ona američka serija ili film iz više delova sa Emi Irving. Kao ona se nešto priseća, sanja na ruskom, pa je podvrgavaju hipnozi... I ko zna koliko još i kakvih varijanti.
Dobro, osim toga što mi je cela ideja pomalo naivna, roman mi se dopada. Bojn zanimljivo piše, drži pažnju. Kreće od početka, pa od kraja, pa malo odavde, malo odande, slaže zanimljiv mozaik, da bi se pred kraj dobila cela slika. Jasno je prikazana i raskoš i dekadencija vladara i siromaštvo i beda naroda. Nelogično je i kako je Jehmenjinov dospeo na dvor, ali, pošto sam zaključila da je bajka, moglo je i to.
U svakom slučaju, mogu mirne duše da ga preporučim.
I ja sam ga mirne duše preporučila, jer je priča pitka, lepo se odvija,ali prerano sam otkrila ko je ko, pa mi je bilo još nsaivnije nego što jeste.Meni je bila primalmljiva zbog mog porekla ( pisala sam već),ali da, na kraju ispde bajka...kako god, nije loša.
Čitam i kad nemam vremena, uslovno govoreći. 
A biće tu i neka dobra gradska biblioteka, za svaki slučaj ako ponestane knjiga iz kućne biblioteke
)
Razmisli malo...
A sestra moja skoro diplomirala i tada dobila komplet Dostojevskog

izvini Rajka i ti si riba