Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
rekla sam da su mi se djevojke upisale u bbiblioteku.. i odabrale knjige...e, ni jedna ni druga nijednu knjigu ni otvorile nijesu...i idem sutra da to vratim...stoke jedne...a život su mi uzele dok ih nisam odvela da se upišu

pročitala Ukus koštica jabuke, Katarina Hagena...
mnogo je obećavala na početku, lako se čita, slatka je i sve...al' na kraju se sve nekako zbrzi, pa je pomalo nedovršena, porodične priče, ok je

- - - - - - - - - -

i Miru Furlan sam završila..njena knjiga je skup svega i svačega, nekih kratkih priča i eseja, pametnica je i inače mi je draga i simpatična, fina je bila za čitanje
E, na nju stalno natrčavam u biblioteci i sve nešto ne uzimam.
A volim je i ja :D

rekla sam da su mi se djevojke upisale u bbiblioteku.. i odabrale knjige...e, ni jedna ni druga nijednu knjigu ni otvorile nijesu...i idem sutra da to vratim...stoke jedne...a život su mi uzele dok ih nisam odvela da se upišu
Što mi je ovo nešto poznato... :whistling: Ja sinu već dve godine plaćam članarinu, ne bi li koristio čitaonicu, on još uvek ne zna gde je. :dash: Juče sam vratila ćerkine dve na ruskom, samo što ih je prelistala...

- - - - - - - - - -

i tako, doviđenjaprijatno

Gde ćeš? Tek si došla...

Ovde je lepo živo u ove kasne sate, to pozdravljam:D
Idem redom sada..

Srećan rodjendan želim i ja:)

Pročitala Avanture Šerloka Holmsa. Bas mi je prijala knjiga:)
Čitam i dalje Zimu u hotelu smrti, nesto mi juče islo sporo, mada mi se spavalo kad sam krenula da je citam pa to tome pripisujem.:lol: Sad mi se nešto i ne spava pa valjda to znači da ću sad vise i da pročitam:D
Još nemam neki poseban utisak, za sad je ok.

A počela sam da čitam Avanture Gordona Pima - Edgar Alan Po. To čitam u busu a i dok čekam bus:D Prvih pedesetak strana sasvim ok, vuče me da vidim se dešava. Gordon Pim želi da putuje i sa prijateljem Arturom polazi na put brodom, a on je u stvari slepi putnik. Na brodu izbija pobuna, deo posade je pobijen, ali Artur nije. Sad mi ostaje da vidim kako će da se iskobeljaju:D

Videla danas u Laguni u Zemunu plakat da će biti 24.7. proslava rodjendana te knjizare i samo u njoj od 18h popust 30% na knjige s top liste. A gost će biti Vladimir Arsenijević i možda jos neko, nisam baš sigurna. Jedino ne znam da li na taj popust važi i popust sa kartice i količinski popust.

Jao, Vladimir Arsenijević. Baš sam ga nekad volela. Ono njegovo U potpalublju mi je baš leglo u momentu kad sam ga pročitala, pre 17 godina, ali još se sećam. Posle sam pročitala i Andjelu, koja nije bila ni blizu tako upečatljiva. I ništa više. Ali mi je simpa tip. Mogla bih da odem na proslavu, mada ja knjige ne kupujem.

Nisam čitala Arsenijevića, ne znam kako piše. Doći će i on na red:) Ja sam u nekoj sad fazi da opremam svoju biblioteku:per:, pa sad kupujem knjige kad i koliko mogu. Sačekam sniženja, jako retko kupujem po punim cenama, eventualno ako je to baš neka knjiga koju bih odmah da pročitam. Dosta sam kupila knjiga, gomilu imam nepročitanih, nemam više kud s njima:roll: Sad pauza u kupovini do sajma, da bas ne preterujem;) A i bankrotirah:lol:

Nego, završila sam Zimski dvorac, Džon Bojn, izdavač Alnari, 334 strane.
Pa to, bre, bajka. I živeli su srećno do kraja života. Mislim, nekako mi je to razrešenje.... ne znam. A razočarana sam u sebe što nisam mnogo ranije, takoreći odmah, skapirala ko je tu ko.
To je još jedna verzija vekovne zagonetke šta se desilo s Anastazijom Romanovom. Meni se svojevremeno svidjala ona američka serija ili film iz više delova sa Emi Irving. Kao ona se nešto priseća, sanja na ruskom, pa je podvrgavaju hipnozi... I ko zna koliko još i kakvih varijanti.
Dobro, osim toga što mi je cela ideja pomalo naivna, roman mi se dopada. Bojn zanimljivo piše, drži pažnju. Kreće od početka, pa od kraja, pa malo odavde, malo odande, slaže zanimljiv mozaik, da bi se pred kraj dobila cela slika. Jasno je prikazana i raskoš i dekadencija vladara i siromaštvo i beda naroda. Nelogično je i kako je Jehmenjinov dospeo na dvor, ali, pošto sam zaključila da je bajka, moglo je i to.
U svakom slučaju, mogu mirne duše da ga preporučim.

Da, na koricama Zimskog dvorca piše: Roman autora bestselera Dečak u prugastoj pidžami.
Čitale su neke forumašice, ali mislim da je to bila jako davno u prvom delu Biblioteke.
Ovu ja ne bih okarakterisala kao tešku. Sve sam već napisala. Bajka. Ali lepa!

Lamar, nemoj da skidaš Zimski dvorac sa spiska. Nije tako mučan. Prelistala sam malo šta se pisalo o Dečaku u prugastoj pidžami u prvom delu, svima je bio mučan. Zimski dvorac nije. Lepo teku priče, svidja mi se kako je to sve predstavljeno. I ne treba tražiti dlaku u jajetu, pa sad jel to realno ili nije. Pa roman je, nije dokumentarac. Znači pesnička sloboda i tako to.

Lamar, nemoj da skidaš Zimski dvorac sa spiska. Nije tako mučan. Prelistala sam malo šta se pisalo o Dečaku u prugastoj pidžami u prvom delu, svima je bio mučan. Zimski dvorac nije. Lepo teku priče, svidja mi se kako je to sve predstavljeno. I ne treba tražiti dlaku u jajetu, pa sad jel to realno ili nije. Pa roman je, nije dokumentarac. Znači pesnička sloboda i tako to.
A, ne, nisam ni mislila da je Zimski dvorac mučan. Nego mi je pisac dosta neubedljiv u Dečak u prugastoj pidžami.
To mi je razlog. Taj prelagani stil.

E sad, ne znam da li je tako u Zimskom dvorcu.

Pahuljice, baš lepo što praviš svoju biblioteku :D
Jedno vreme su ovde one koje su imale čime da se pohvale postavljale slike svojih polica sa knjigama.
Bilo je baš zanimljivo :D

Zanimljivo je to sa slikama polica :D
Knjige baš volim, od malena. U osnovnoj školi (odavno je to bilo:D ) bilo je nešto što se zvalo Čitalačka značka. Bile su odredjene knjige koje treba da se pročitaju i onda se piše njihov prikaz a na kraju godine dobije pohvalnica:) Čitam i kad nemam vremena, uslovno govoreći. :D I onda sam poslednjih godina rešila da pravim svoju biblioteku da kad budu neki drugi troškovi prioritet imam šta da čitam:zper::hahaha: A biće tu i neka dobra gradska biblioteka, za svaki slučaj ako ponestane knjiga iz kućne biblioteke;)

Ni ja nisam bila sigurna da bih Bojna opet čitala. Videla sam da ima knjiga Zimski dvorac, ali posle Dečaka, nešto me nije vuklo da tu knjigu čitam. Ali sad sa ovim novim utiskom Mrs. Bi, videcu da je pročitam ako mi dopadne šaka:)

Da, nekada su deca mnogo više čitala.
Bilo je većeg podsticaja i u školi i u porodici, a i nije bilo interneta i kompjutera koji sada gutaju vreme i nama, a kamoli njima :(

- - - - - - - - - -

Odoh sada, laku noć devojke :bye:

Čitam.... Đavolji tobogan,Milka Knežević Ivašković
Gledam šta pišete retki su momenti ali ....(vredi spomenuti kad smo već kod dece)
Sin čita Remarka, Tri ratna druga.
Ćera čita Harper Li, Ubiti pticu rugalicu

Jao, Vladimir Arsenijević. Baš sam ga nekad volela. Ono njegovo U potpalublju mi je baš leglo u momentu kad sam ga pročitala, pre 17 godina, ali još se sećam. Posle sam pročitala i Andjelu, koja nije bila ni blizu tako upečatljiva. I ništa više. Ali mi je simpa tip. Mogla bih da odem na proslavu, mada ja knjige ne kupujem.

U potpalublju sam i ja procitala pa bas kad i ti.
I mnogo mi se dopala njegova iskrenost.
I naravno da se jos uvek secam o cemu je pisao, a to je meni jedan od pokazatelja da li je knjiga dobra ili nije, tj. da li je ostavila nesto za ``moju upotrebu``.

Sinoc sam procitala roman ``Berkut``, Dzozefa Hejvuda.
Dugo sam tragala za ovom knjigom. Nije bilo sanse da je kupim, jer je preko hiljadarke.
Nadjoh je u biblioteci na moje veliko iznenadjenje, mada sam bibliotekarku pitala jos odavno da li je imaju u fondu, a ona mi rekla odrecno.
Prava je muska knjiga, pisac nam uzbudljivo pripoveda moguci scenario hajke na najveceg zlotvora u WWII, tj. kako su stvari mogle da izgledaju sto se tice njegovog hvatanja.
Ko voli nek izvoli. Moja topla preporuka.

P.S. Dok sam mogla da izdvajam novac za kupovinu knjiga, kupovala sam naslove koje su obecavali i za koje sam smatrala da su vredne kupovine. Sada sam prinudjena da pozajmljujem iz biblioteke, ali imam problem sa tim knjigama. Oci mi suze kada ih citam, od prasine, a i nisu bas narocito prijatne za culo mirisa, pa imam s tim problema. Ne znam kako vi to resavate.
Naravno da knjigu odmah stavim u zastitne korice, ali opet imam sve te neprijatnosti.

Čitam.... Đavolji tobogan,Milka Knežević Ivašković
Gledam šta pišete retki su momenti ali ....(vredi spomenuti kad smo već kod dece)
Sin čita Remarka, Tri ratna druga.
Ćera čita Harper Li, Ubiti pticu rugalicu

to je najnovija, nju nisam jos procitala
meni je najbolji njen prosli izgubljeno lice o forumu :zper:
a tango makabre imam, nije da se hvalim :flert: ali sa posvetom :cool: (verovatno nisam jedina ovde ;))

Poslednja izmena:
to je najnovija, nju nisam jos procitala
meni je najbolji njen prosli izgubljeno lice o forumu :zper:
a tango makabre imam, nije da se hvalim :flert: ali sa posvetom :cool: (verovatno nisam jedina ovde ;))

Mislim da Rada ima i tu knjigu :think:
Rado , :hej:
Biće i ona pročitana. (samo da mi Rada potvrdi informaciju)

Ovu što čitam takođe je sa posvetom...
Svaka čast, verujem da ste zaslužile ;) svakim redom napisanim ovde na forumu.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back