Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
uzela "americki dervis" po drugi put da ga procitam, "tri soljice caja", i "dzelatova kci", dzelata vracam nije mi nesto, a ove dve cu da ostavim sa strane stiglo mi obavestenje da mi je napokon stigla "mein kampf" imaju jedan primerak i stalno je zauzet.....jel neko cito? bas me kopka sta je sve nalupo

Na Basaru misliš? Simpatično, podjebavački, u njegovom stilu, iz vremena njegovog diplomatovanja.

Progutala juce Body Double :lol:
Jezivo pocinje, onda nastavlja u tom ritmu, nekako tiho,
pa pojacava do kraja knjige ritam... :aha:
Svidja mi se ipak kako pise, spremna sam da zazmurim na spominjanje bombardovanja '99.

Ne znam sta cu sledece, treba mi nesto smesno i lagano, da izadjem iz ovog tmurnog stanja.

Čitam autobiografiju Meline Merkuri.

Au, kakva žena, kakva knjiga! Pročitala sam nekih četrdesetak strana a već sam posle desetak bila bukvalno zaljubljena u MM.
Dakle sve pršti od života! To je osnovni utisak. A sa svake strane bih vam rado iskucla bar po nekoliko redova.

Ma osetila sam ja u Esteritinm prikazu da to nije obična knjiga.

Na naslovnoj strani-koricama je jedna odlična fotografija Meline Merkuri.
Ma kniga je... vrh brate!

Razvi, lep provod :bye:

Da, da, da!...
Dođe mi da predam za grčko državljanstvo. Toliko me zarazila :zaljubljena:

Ne znam jesu li je čitale ova naše dve Grkinje :think:
Jedna od ove dve si ti. Tako da eto predloga :D

Doslo do zabune, citala sam Mesino Ostrvo, tek sad. Ne ulazim ja u neku dublju analizu, iskreno i nema se mnogo sta reci, htela ne htela krenula sam sa citanjem ocekujuci Tvrdjavu ili Dervisa pa nije ni cudo sto sam osetila blago razocarenje stivom.
Ono sto me malo prodrmalo je sama radnja, zivot na ostrvu, odnos dvoje posle toliko godina zajednickog zivota... To je opisano i predoceno savrseno i nekako tuzno, da ubije i poslednju nadu ocekivanja bilo cega lepog u godinama koje dolaze.
Ja ovaj post tek sad videh :eek:
I mogu reći da je to bio skoro u dlaku i moj utisak. Sve, a naročito ovo boldovano :(
Mada ja nemam oko čega da se sekiram :malav:

vidla sam u kompu biblioteke da ima basarin al ne znam sta je to, obrada orginala ili nesto potpuno njegovo samo capio naslov?

Ovo je Basarina borba. :)

- - - - - - - - - -

Novu knjigu citam A planine odjeknuse
Prve dve sam citala i mnogo jaci utisak su na mene ostavile, videcu do kraja kako ce biti

Je l' dovoljno da kažem da nisam plakala?;)

Deplasirano je već da ti kažem da imam tri njegove knjige, nepročitane, naravno. :rumenka:

I kakav je?

- - - - - - - - - -

Svidela mi se ( 4/5). Kratka je a atmosfera je memljiva, sparna,crvenkasta..vrlo živopisna knjiga ...ne znam, valjda je takva i Afrika ili sam ja uvek imala takav dojam.
Po atmosferi malo vuče na Konradovo Srce tame ali samo po tome.

Mene taj Hoseini uopšte nije oduševio ( čitala sam samo Hiljadu čudesnih sunaca).
Ok je knjiga,ali nije mi ništa specijalno...malo mi je i kraj...pa...onako...
I sad dobih za rodjendan te planine što odjeknuše i uopšte mi se ne čita.

ej jel zna neko za ovu triologiju? http://www.portalibris.co.rs/autor.aspx?ID=30
nema drugog dela u bg gradskoj raskupusao se pa bacili debili :dash: drugi deo je "vilin konjic u cilibaru"
ako neko zna de ima u bg da se uzme drugi deo neka mi javi na pp ...mislim na biblioteke

Moram da te razočaram,kao što su mene na štandu Portalibris-a, pre par godina na Sajmu...
Nije trilogija, nego čitav serijal....samo što naši neće prevoditi nastavke, jer im se, kako su mi rekli, ne isplati.
Portalibris je te godine, prodavala ta tri dela , Ognjenu kišu ( isto dobra, čitala je Ester) i još neke knjige, po nekoj smešnoj ceni, tipa 200,00 rsd, i to tako, da jednu kupiš,a drugu po izboru dobiješ na poklon.Tad sam ih sve kupila...Mada moram da proverim šta stvarno imam...
Ostaje nam da se nadamo da će neka druga izdavačka kuća kupiti autorska prava i izdati nastavke...

Ja im uvek dam prednost. Neke citam i vise puta. Nisam putovala, ne poznajem druge narode i druge kulture osim preko knjiga i filmova, daleka mi svaka dusa osim ove nase slovenske.

e vis meni su bas zato i zanimljiviji strani od domacih, da vidim kako je to tamo negde posto mi je zivotna zelja, izmedju ostalog, da proputujem svetom....najjeftinije putovanje do biblioteke :(

Moram da te razočaram,kao što su mene na štandu Portalibris-a, pre par godina na Sajmu...
Nije trilogija, nego čitav serijal....samo što naši neće prevoditi nastavke, jer im se, kako su mi rekli, ne isplati.
Portalibris je te godine, prodavala ta tri dela , Ognjenu kišu ( isto dobra, čitala je Ester) i još neke knjige, po nekoj smešnoj ceni, tipa 200,00 rsd, i to tako, da jednu kupiš,a drugu po izboru dobiješ na poklon.Tad sam ih sve kupila...Mada moram da proverim šta stvarno imam...
Ostaje nam da se nadamo da će neka druga izdavačka kuća kupiti autorska prava i izdati nastavke...
ognjena kisa, imperije od peska, religija..... sve su dobre :heart: imaju dobre istoriske romane
da znam da nije triologija videla na njenom sajtu, al zivot je surov pa daj sta das....mnogo stosta nasi nece da prevode :rida: a ja ne znam tako dobro engleski da citam 900str :(....moracu kad budem mogla da ga naucim jos bolje da mogu da citam, oslanjati se na nase izdavace je mucno

kad je to bilo 200 din:eek: me zezas!!!! bez 1500 im nije ni jedna knjiga u radnjama, kako toooliko spustili??? kad to, koje godine sajam????

Poslednja izmena:
Dobar dan svima :)

large.png

Pre neki dan videh u izlogu Lagune novu knjigu
Poslednja Geteova ljubav
Deluje zanimljivo :)
Mada ima jos knjiga u Laguni koje bih procitala Noci jasmina, Povratak na Krf...itd.

ognjena kisa, imperije od peska, religija..... sve su dobre :heart: imaju dobre istoriske romane
da znam da nije triologija videla na njenom sajtu, al zivot je surov pa daj sta das....mnogo stosta nasi nece da prevode :rida: a ja ne znam tako dobro engleski da citam 900str :(....moracu kad budem mogla da ga naucim jos bolje da mogu da citam, oslanjati se na nase izdavace je mucno

kad je to bilo 200 din:eek: me zezas!!!! bez 1500 im nije ni jedna knjiga u radnjama, kako toooliko spustili??? kad to, koje godine sajam????

Nisu još došle na red, jer nameravam da im se posvetim kad me druge stvari ne budu toliko okupirale ( npr. u trudnoći),ali nekako za sve njih prosto imam osećaj da su ooooodlične.Nisam neki ljubitelj fantastike,ali ako je dobra epska ili ima istorije...obožavam.

Pokušavam da se setim...čini mi se 2009. godine, nisam sigurna...Naletela sam na to sasvim slučajno , štand je bio gore, onako mali, skromniji, sa strane su poredjali te knige koje su na toj nekoj akciji...delovalo je kao da je to eto tu tako na licu mesta na brzaka odlučeno, pa ko je imao sreće, imao je.I sama sam se iznenadila, jer su mi odavno bile na spisku,ali uvek sam gledala da kupim više nekih koliko-toliko jeftinijih.Bile su poredjane sa strane i nije bila nikakva navala.Čak su ljudi birali neke potpuno druge i za kupovinu i za poklon...
Sećam se da sam se vratila po nešto sasvim drugo, prošla tuda, setila se tih knjiga koje sam silno želela, i kao da ih pogledam.Devojka mi reče da vidim šta imaju na akciji i ja ih ugledam.Tad mi je i rekla za nastavke i da nemaju para da ih dalje štampaju i da su ih stavili na akciju, jer se slabo prodaju.Iskreno, retko ko je za njih i znao kada ih pomenem.Odmah sam napravila kombinaciju.Sad se msilim da l je bilo baš 200,00 rsd, ili hajde neka bude maximalno 400,00 preko toga nikako i to zato što i meni sada tih 200 zvuči premalo,ali stvarno je bilo nešto onako da se šokiraš...,...Znam da sam ih odvukla presrećna! Ostale knjige su bile neke baš bzvz, ono da nemaš šta da odabereš...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back