Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa napustila sam Krstu (pa se vratila)...vas citam povremeno, bez postovanja...onako voajerski :lol:

A kolica za pijacu su jos uvek aktuelna...tj, bice kad se resim da procitam barem deo ove poslednje gomile koju sam donela.
Moja cerka se prekrstila neki dan kad sam joj rekla...podseti me da uzmem da citam danas, moram da vratim knjigu kolegi....kaze da nije verovala da ce to ikad da cuje od mene :lol:
Sta cu kad mi ne ide.

Svi imamo takve moment. Dodju pa prodju. Ne treba se siliti. Čitanje treba da nam je uživanje.

ma i ja u zadnje vrijeme (zadnje po' godine) isto mnogo slabije čitam...najslabije u životu
i sve ćekam da mi to prođe, a proći će, mora
a dok ne prođe , čituckam...
a i pišući ovdje i čitajući nas, nekako se osjećam kao da čitam kao nekad...
i šta ima veze, ne može se uvijek nešto istim intezitetom raditi

Hvala, Dano, što me se setiš. I ja mislim da bi mi se mogla dopasti na osnovu tog sto si napisala. A ja sam već bila napisala komentar na Danin prethodni post, pa evo ga:

Danin izveštaj zanimljiv kao i uvek, da ne citiram tako dugačak post. Onaj slon izgleda zanimljivo kad Dana napiše, ali izgleda da je pomalo smor, a meni je toga dosta.
Žene utorka me asociralo na film Seks i grad 2, jer su, u ovom slučaju, njih ccetiri otišle u pustinju.... Mada, teško da neka knjiga ili film može da bude glupa kao pomenuti.

A posle drugog posta, mogu da dodam, izgleda da se Dana bacila na Portugaliju. :)

Da, zato sam bila oprezna sa "Sloncetom", moguce da bi nekome mogla biti dosadna, mada je meni bila lepa, ali tako na komadice.
"Žene utorka" mislim da bi mogle da ti se dopadnu, stvarno nije kao "Seks i grad". Naravno, ta ideja o par prijateljica različitog karaktera uvek asocira na tu seriju i sigurno je i u ovoj knjizi upotrebljena iz marketinških razloga (inače, piše na koricama da je nemački bestseler prodat u nekih bolesnim hiljadama primeraka, zaboravila sam koliko ali impozantan je broj), ali je knjiga ipak simpatična za čitanje, da prođe vreme.

Jeste, pogodila si - Dana bila u Portugaliji i i kad se vratila, ostala je tamo u mislima. Videce se i u narednim knjigama koje budem ovde prijavljivala :)

Devojke samo da vam mahnem :uja:

Citam vas, a osim toga slabo bilo sta...nesto mi se ne da.

Bas sam se iznenadila da neko (Dana :heart:) spominje Hroniku porodice Maja. Tu sam knjigu kupila pre par godina u prolazu na Terazijama za 50 dinara, neotvorenu :D
U prelistala par strana i izgledala mi je dobro, ali je nikad nisam procitala.....eto ideje sta bih mogla...s obzirom da me sve ostalo sto imam ne privlaci.

Ti si moje :heart:
Nego, blagiš se tebi, kad si našla tu knjigu tako dž. Ja je pozajmila iz biblioteke i jurim da je kupim, i na kraju ću morati od izdavača što će mi sa poštarinom izaći oko 2.000 din, ali šta ću kad ne mogu da sačekam Sajam. Stvarno mi se ima i vraćala bih joj se još. Zvala sam izdavača da pitam u kojoj knjižari bih u Beogradu mogla da je nađem i rekli mi eventualno da pogledam u knjižari Zepter u Knezu, ali nikako da ugrabim da odem do grada.
Cru, mislim da bi ti se dopala, nešto mi se javlja da je tako.
E da, ličila mi čak malo i na "Damu s kamelijama".

A što se tiče nečitanja, pa jel smo postavljali ovde mustre i ispletne šalove i sašivene haljine i recepte za kolače. I kad ne čitamo, možemo da se družimo.
Ipak je ovo pdf žene. Važno da se toroče o nečemu. Na književnosti to ne bi moglo. Jel tako, Krasuljčice?

ja čitam Ljubav u Persiji, Mile Erak...izd Leo commerce
stigla sam do neke 5o te strane i ne znam dal' ču dalje..ljubav kao nekog našeg diplomate i strankinje...stil naivan do zla boga, baš me nervira...ne bih tačno znala da kažem šta me nervira u pisanju, al' znam da me strašno nervira...

Neću da pokvarim onima koji će čitati knjigu pa sam stavila u spojler za "Hroniku o porodici Maja"
U pravu si za "Hroniku Maja"
Beznadezno i zanavek sam zaljubljena u Portugaliju! :heart:

Dano, da li se u Hronici pominje incest izmedju brata i sestre? :think:

Ako je odgovor potvrdan, poznajem delo.

Svetlost severa me jeste dojmila, ne odusevila jer nije poput knjiga koje me ozare, ali dopao mi se taj nezni, decentni, starinski ton. Popout cipkane maramice sa monogramom voljenog izvezenom u uglu.

Svakako uzimam Bruklin. :)

Inače, već neko vreme iščitavam onu našu staru Biblioteku i mislim kako smo se i tamo lepo družile. Prosto sam ponovo prošla kroz moje ove dve godine i nešto od kad sam vam se pridružila a sad ponovo i trudnoću, i šta sam čitala kad sam imala one grozne mučnine, i šta kad sam morala da mirujem i strahujem za bebu, i šta kad me je pre tačno godinu dana okovao onaj led i sneg pa sam samo gladila stomak i čitala, pa kako ste mislile na mene kad je trebalo da se porodim... I sva sam se raznežila i neka je spam, ali drago mi je što ste mi virtuelne drugarice i baš nam je lep ovaj čitalački klub.
Ali... nedostaju mi Bambi, Cru nam se javila hvala Bogu, a mogla bi i češće, nedostaje mi Vanka i žao mi je što se uvredila, pa Emocija se dugo nije javila, Nalence, čak i Mirka se javi mnoooogo ređe nego ranije... tako. Nadam se da je im je sve u redu sa životom, da ih nisu pritisnule neke brige, već da je samo pitanje slobodnog vremena.
A i Kanela verovatno ganja Jovana i uči, pa ne stiže da čita, a ja mislim na njih, bogami baš često.

Poslednja izmena:
Procitala sam Murakamijevu Kad padne noc
Izgleda, da se samo meni dopala ta knjiga ...
U toj knjizi su mi karakteristični opisi depresivnih sestara, koje su stvorile nepotreban rivalski odnos među sobom.

Vraćam se polako ...
Pročitala sam Porodične storije- Goran Petrović

Dano , kako si ovo lepo napisala
Mene je strah da se vratim unazad, bojim se sopstvenih reči... jer uvek pišem onako kako osećam

Poslednja izmena:
Izgleda, da se samo meni dopala ta knjiga ...
U toj knjizi su mi karakteristični opisi depresivnih sestara, koje su stvorile nepotreban rivalski odnos među sobom.

Vraćam se polako ...
Pročitala sam Porodične storije- Goran Petrović

Dano , kako si ovo lepo napisala
Mene je strah da se vratim unazad, bojim se sopstvenih reči... jer uvek pišem onako kako osećam

Ne brini, i meni je bila ok "Kad padne noć". Dopala mi se, ali nisam pala na teme.
Nisam ni ja čitala detaljno svoje postove do trenutka trudnoće a onda mi je postalo interesantno jer se vratio "i miris i ukus" a to mi je lep period pa želim da ga se sećam.
Ti nema šta da se bojiš svojih reči, s tobom je uvek lepo pričati.

Da ne zaboravim: još sutra i Geopoetika i Arhipelag imaju popuste - Geopoetika 30% i veliki spisak od 50% koji nažalost može da se vidi tek kod njih kad se ode, mada možda bi poslali i na mejl onima koji nisu iz Bgda, a Arhipelagov spisak je 10 naslova na popustu od 40% i ima baš zanimljivih stvari: http://www.arhipelag.rs/vesti/specijalna-akcija-dan-zaljubljenih-deset-velikih-prica-o-ljubavi/
Kasno sam se setila, znam, ali ako je nekom usput i odgovara....

Al' sam se večeras nanizala, ni Esterita mi nije ravna. Evo, sa'ću da se odjavim.

• Podržavam
Reactions: Em.
Da ne zaboravim: još sutra i Geopoetika i Arhipelag imaju popuste - Geopoetika 30% i veliki spisak od 50% koji nažalost može da se vidi tek kod njih kad se ode, mada možda bi poslali i na mejl onima koji nisu iz Bgda, a Arhipelagov spisak je 10 naslova na popustu od 40% i ima baš zanimljivih stvari: http://www.arhipelag.rs/vesti/specijalna-akcija-dan-zaljubljenih-deset-velikih-prica-o-ljubavi/
Kasno sam se setila, znam, ali ako je nekom usput i odgovara....

Al' sam se večeras nanizala, ni Esterita mi nije ravna. Evo, sa'ću da se odjavim.
Šta ti je, Dano, pa ti tako retko dolaziš, da nam je praznik kad si tu.
Gledam na tom sajtu za koji si stavila link, treća najčitanija knjiga Kundera, kog sam dobila od brata. Samo, nisam trenutno baš raspoložena za njega. Moram prvo da se oporavim od Mavra.

Ja sam uzela, sad ću da nahvatam komentare na staroj Biblioteci.

Inače, da se nadovežem na tvoju priču o našoj staroj biblioteci.
Fali i meni. Bio je to naš bliski kutak.
Meni još više fali, jer baš tada bila sam kudikamo aktivnija, i mnogo više pričala sa vama. Fale mi ti dani.
Fali mi stara razdraganost tih dana, tih dana unutar mene.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back