Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo me sa promocije Gatalicinog 'Velikog rata'. Prepuna sam pozitivnih utisaka, samo mi je zao sto nisam kupila knjigu jer nije bilo dovoljno primeraka.
Pored njega je govorio i Aleksandar Jerkov, fantastican predavac, toliko sam korisnih stvari cula (o knjizevnosti uopste, o Tolstoju, Andricu, romanu delti, neke stvari na koje treba obratiti paznju kod citanja ove knjige i td). Gatalica je divan, pricao je procesu stvaranja knjige generalno, bas mi je bilo zanimljivo da to cujem.
I dalje citam Karenjinu, jos 200 strana do kraja.

Evo me sa promocije Gatalicinog 'Velikog rata'. Prepuna sam pozitivnih utisaka, samo mi je zao sto nisam kupila knjigu jer nije bilo dovoljno primeraka.
Pored njega je govorio i Aleksandar Jerkov, fantastican predavac, toliko sam korisnih stvari cula (o knjizevnosti uopste, o Tolstoju, Andricu, romanu delti, neke stvari na koje treba obratiti paznju kod citanja ove knjige i td). Gatalica je divan, pricao je procesu stvaranja knjige generalno, bas mi je bilo zanimljivo da to cujem.
I dalje citam Karenjinu, jos 200 strana do kraja.

pa naravno da je divan, davno ja rek'o

sledeće nedelje , ponedeljak..Podgorica
sredina nedelje ...Sarajevo
februar Žabljak
početak aprila Instambul
oktobar Split

to je sad izvjesno za ovu godinu
a biće još ubacivanja raznih, makar do Podgorice i Sutomora

Slazem se,odgovara!Sad vec imam solidan izbor...
Nego jeste li pogledale u nebo u ponoc i zamislile zelju?Bogojavljenska je noc....
Secam se da smosestra i ja jos kao studentkinje ostavljale knjigu i trcale do prozoranasegstudentskog stana....i uvek su se ispunjavale...svaka...
Veceras ulica blista u belom,komsija cisti sneg,a ja sam odjurilanapolje u pizami i jos vlaznekose,da saopstimsvoju ovogodisnju zelju otvorenom nebu....
Morala sam da podelim sa vama...

divno Kerefekice :cmok:
ispuniće ti se i ovogodišnja želja, sigurno

sad se sjetih, ja sam čitala nešto o Veneciji, radnja se velikom većinom dešava u Veneciji, i sad i nekad
dvije uporedne priče, žena spisateljka, Engleskinja, udaje se za dobro mlađeg muškarca i tu su na medenom mjesecu, to iz prošlog vijeka, a iz ovog vajarka i njen stariji muž..toliko toga se sjetih, a ne znam kako se knjiga zove..a ne znam ni da je tražim u pretragi, a ne znam ni kako se ta žena pisac zove, a baš je bila poznata
i možda je bolje da nisam ništa pisala

Mozda se neko seti...koliko smo knjiga tako pogadjale!
Imam svoj primerak trilera Alibi, cija se radnja odvija u Veneciji, pa ako ne nadjem nista bolje,posluzice za tu priliku,ako uopste uspem nesto da citam u busu...

Evo ja znam :D: Ta Esterkina je Debora Vajsgal, Svet pre nje, Mono i Manjana http://www.monoimanjana.rs/550d97f2-0fc3-4ce6-8021-a599966b4352/SVET-PRE-NJE.aspx
Esterki se dopala, meni i ne nesto, ali mislim da je tvoj ukus blizi Esterkitinom tako da si tu bezbedna.
Ja sam se setila i ove: http://www.laguna.rs/n741_knjiga_u_drustvu_kurtizane_laguna.html
Meni se svidela, imala je dosta dobru atmosferu a i prica nije bila dosadna, terala me da citam, i sve sam mogla da omirisem (sto mirisa sto smradova, Venecija 17.veka. Svidja mi se kako ta Sara Dunant pise. Dopala mi se jos vise i Rodjenje Venere (Plato) ali ta ti je za putovanje u Firencu :)

I da se pohvalim - procitala sam svog prvog Vilsona! Mala smrt u Lisabonu. Bas doooobra. Pritom sam bila na licinom mestu i sve sam lako zamislila, bas mi je legla kako treba. Hvala Mirka i Lamar na preporuci :kiss:

Sad citam Mekjuanovu Subotu (Paideia). Mnogo mi se svidja, ali ja mnogo volim kako on pise. Ima divan osecaj za detalj, onako je engleski distanciran a opet te brzo i lako veze za junake. Ovo je prava knjiga naseg doba, cini mi se. Vise cu o njoj kad zavrsim, sad sam presla polovinu.

:cmok2: vas sve

sledeće nedelje , ponedeljak..Podgorica
sredina nedelje ...Sarajevo
februar Žabljak
početak aprila Instambul
oktobar Split

to je sad izvjesno za ovu godinu
a biće još ubacivanja raznih, makar do Podgorice i Sutomora

:think: da li treba sad da budemo :( ili :D ??????

Naravno da ti zelim Srecan put!!!!!
............ali moram da ti :tajna:reČem.... zavidim ti a ono baŠ:mrgreen:

:ortakinje::ljub:

Evo ja znam :D: Ta Esterkina je Debora Vajsgal, Svet pre nje, Mono i Manjana http://www.monoimanjana.rs/550d97f2-0fc3-4ce6-8021-a599966b4352/SVET-PRE-NJE.aspx
Esterki se dopala, meni i ne nesto, ali mislim da je tvoj ukus blizi Esterkitinom tako da si tu bezbedna.
Ja sam se setila i ove: http://www.laguna.rs/n741_knjiga_u_drustvu_kurtizane_laguna.html
Meni se svidela, imala je dosta dobru atmosferu a i prica nije bila dosadna, terala me da citam, i sve sam mogla da omirisem (sto mirisa sto smradova, Venecija 17.veka. Svidja mi se kako ta Sara Dunant pise. Dopala mi se jos vise i Rodjenje Venere (Plato) ali ta ti je za putovanje u Firencu :)

Znala sam da ces ti znati koja je!
Ovu drugu sam htela da kupim kad je bila na akciji,ali rasprodata je..bar tamo gde je meni bilo dostupno...

I da se pohvalim - procitala sam svog prvog Vilsona! Mala smrt u Lisabonu. Bas doooobra. Pritom sam bila na licinom mestu i sve sam lako zamislila, bas mi je legla kako treba. Hvala Mirka i Lamar na preporuci :kiss:

Sad citam Mekjuanovu Subotu (Paideia). Mnogo mi se svidja, ali ja mnogo volim kako on pise. Ima divan osecaj za detalj, onako je engleski distanciran a opet te brzo i lako veze za junake. Ovo je prava knjiga naseg doba, cini mi se. Vise cu o njoj kad zavrsim, sad sam presla polovinu.

:cmok2: vas sve

Vilson je oooodlican,obozavam ga! I jos nisam cula da se nekom nije dopao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back