Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pročitala sam Tajni zapis, Sebastijan Bari, Mono i Manjana, 257 strana.
Poslednjih 50-ak strana sam čitala kasno popodne na terasi, smrzavala se i bečila jer je već počeo da pada mrak, ali nisam mogla da ispustim knjigu iz ruku. Grand finale, sve se skockalo, svi su svima rod i svi su tu. U momentu sam bila oduševljena, ali već u sledećem sam pomislila da je malo preterano da se baš tako sve složi. I setila sam se kako ono kažu, šta će biti na kraju beskonačne latinoameričke serije - Huan će provaliti da je sam sebi majka. Malo karikiram. Sklonija sam kritikama nego pohvalama.
U svakom slučaju - efektno je, pa ko voli, ko ne voli. Ipak, prethodnih 200 strana je malo previše da bi se nagovestio takav kraj. Mislim, moglo je to i malo kraće i sažetije. I malo je sve zbrkano i nejasno, ali shvatam da tako mora jer je i junakinja slabijeg psihičkog stanja, stara je, sećanja su varljiva, a i cela situacija u Irskoj tih decenija je bila zbrkana i puna previranja. Ne znam istoriju Irske, ali se sećam nekih Dnevnika i izveštaja o eksplozijama u Belfastu, o aktivnostima IRA-e.
Eto, ko ide na put oko sveta, odlična knjiga za Irsku.

Novi post za poredjenje Tajnog zapisa sa Kako je nestajala Esme Lenoks, kao što je uradila Vanka, ali i Dana svojevremeno. S tim što bih ja tu dodala i Slepog ubicu jer mi ima sličnosti i sa tim. U prve dve žene su sklonjene u ludnicu zbog nekog skandala, kojeg u drugom slučaju nije ni bilo. U Slepom ubici isto sklanjaju ženu, izbacuju je iz porodice, oduzimaju dete, a takodje se radi o dve sestre kao u Esme. I kao u Tajnom zapisu, stara žena piše svoja sećanja. To me odmah asociralo na Iris u Slepom ubici. A vidi tamo je bila Iris, a ovde Rozen, pretpostavljam nekii oblik imena Ruža, znači, obe se zovu po cveću. A Rozen je i gajila ruže.
I sve su tužne. I žene i knjige.

Majo, to je divno. Sigurno joj je puno značilo što si je posetila i prenela joj pozdrave i čestitke od svih nas. Kako se oseća, jel se lepo oporavlja, kad će kući? Kako nam je Jovan?
A ti si već počela da radiš? Nisam mislila da će tako brzo da bude. Ko ti čuva Dunju?

Joca je super.Mlekce lepo krenulo.Danas su otisli kuci.
Zao mi je sto nisam mogla duze da ostanem da se ispricamo,kad si negde najmladji(nema veze sto imas vise skole od njih...) nemas ni malo vremena za sebe.

Pocela juce,ja sam se nadala da cu bar sledece nedelje.Dunju cuva svekrva,na odmoru je pa ce kada pocne da radi da se menjaju ona i moja majka,muz ,svekar,moj brat.To je samo dok ne udjem u smenu,posle radim ceo dan,pa sledecu noc pa 3 slobodna dana.Bice lakse.

Da prijavim da zesce zabusavam.

Dobro je da ima puno voljnih da je čuvaju. A sigurno je šećerko, kako ne bi bili voljni.
A misliš, zabušavaš s čitanjem? Na žalost sad ćeš imati sve manje vremena za to. Posao oduzima vreme i iscrpljuje. Neću da te plašim, ipak je najvažnija dobra organizacija i volja, pa može sve da se stigne. To je ono što ja uglavnom nemam :zper:

Sve lepe vesti! Beba... posao! Superiska! :) :heart:
Procitala sam Dzoa Hila i ``Kutiju u obliku srca``.
On je, inace, rodjeni sin Stivena i Tabite King.
U pitanju je horor roman.
Nije bas na tatinom nivou, ali sam procitala knjigu u rekordnom roku.
Sta da radim kad volim horor i te tako jezovite price.

Novi post za poredjenje Tajnog zapisa sa Kako je nestajala Esme Lenoks, kao što je uradila Vanka, ali i Dana svojevremeno. S tim što bih ja tu dodala i Slepog ubicu jer mi ima sličnosti i sa tim. U prve dve žene su sklonjene u ludnicu zbog nekog skandala, kojeg u drugom slučaju nije ni bilo. U Slepom ubici isto sklanjaju ženu, izbacuju je iz porodice, oduzimaju dete, a takodje se radi o dve sestre kao u Esme. I kao u Tajnom zapisu, stara žena piše svoja sećanja. To me odmah asociralo na Iris u Slepom ubici. A vidi tamo je bila Iris, a ovde Rozen, pretpostavljam nekii oblik imena Ruža, znači, obe se zovu po cveću. A Rozen je i gajila ruže.

Sad si me zainteresovala za slepog ubicu, knjigu imam pa videcu da je procitam uskoro. Nisam znala da je tako neka slicna prica.

Ja moram da pocnem da nosim onu debelu i tesku knjigu sa sobom inace je nikad necu zavrsiti.

Joca je super.Mlekce lepo krenulo.Danas su otisli kuci.
Zao mi je sto nisam mogla duze da ostanem da se ispricamo,kad si negde najmladji(nema veze sto imas vise skole od njih...) nemas ni malo vremena za sebe.

Pocela juce,ja sam se nadala da cu bar sledece nedelje.Dunju cuva svekrva,na odmoru je pa ce kada pocne da radi da se menjaju ona i moja majka,muz ,svekar,moj brat.To je samo dok ne udjem u smenu,posle radim ceo dan,pa sledecu noc pa 3 slobodna dana.Bice lakse.

Da prijavim da zesce zabusavam.
Tako smo i mi na smenu cuvali Jovana kada je bio mali, jer i moja sestra radi tako po smenama u bolnici :)
Eh, kada je bio mali :heart:
Ako sutra odem u biblioteku, Tajni zapis je prvi prvcati. Tako ste se raspricale da ne mogu da odolim :D

Na osnovu ove Biickine price preporucila bih Tatjani (ako nije gledala) a i ostalima naravno, film Frensis sa Dzesikom Lang. Odlican je.
Vec sam ga jednom spominjala ovde na temi i neko je rekao da je gledao, ali ne znam ko.

Sve lepe vesti! Beba... posao! Superiska! :) :heart:
Procitala sam Dzoa Hila i ``Kutiju u obliku srca``.
On je, inace, rodjeni sin Stivena i Tabite King.
U pitanju je horor roman.
Nije bas na tatinom nivou, ali sam procitala knjigu u rekordnom roku.
Sta da radim kad volim horor i te tako jezovite price.
Da l' da probam?:think: Znaš da sam nedavno kupila (bilo povoljno, u paketu s još jednom knjigom).

Završila sam jutros u busu Bog Malih Stvari, sinoć sam zaspala, nisam mogla. Tek na kraju shvatih da se naslov piše velikim slovima, a da su te Male Stvari ustvari ljubav. Ili se varam?:think:
Prva trećina knjige mi je bila toliko dosadna da sam htela da odustanem, valjda zbog indijskih imena koja se teško izgovaraju i mora kratkih rečenica koje ništa ne govore. Tek kasnije se polako otkriva šta, kako, gde... Imam utisak da je književnica sazrevala sa svakom novom stranicom, pošto pročitah da joj je ovo prvenac.
Uželela sam se nekog romana koji je bliži našem podneblju i mom da ne kažem "uzrastu", tako da počinjem Makinovo Francusko zaveštanje.

Nišlije, ko hoće da se nađemo ispred Lagune danas?

Meni se Esme i nije bas dopala.
Ali Tajni zapis vidim svi cituckate, pa sam u dilemi.
Uzeću sebi slobodu da kažem da, ako ti se Esme i nije baš dopala, ništa nećeš propustiti ako ne pročitaš Tajni zapis.
Meni se Esme ipak više dopala.

Ja bih rado Rado:aha:
Elem, planiram na more za dve nedelje:maramica: tako da mi treba vasa preporuka za knjige, bitno mi je samo da nije neka tmurna tema.
:cmok: za sve

Bambi dodje samo kad joj nešto treba :)
Ideš na more :super:
pogledaću svoj spisak pa ću možda priložiti neki predlog

Kod Rade moderatorke na Čitalačkom kutku zakazano je čitanje Besnila, Borisava Pekića. Meni to deluje dobro i za more. Nisi valjda mislila neku Kupoholičarku? Mislim, može i to... ponećeš bar 2-3-4 knjige

Poslednja izmena:
Završila sam jutros u busu Bog Malih Stvari, sinoć sam zaspala, nisam mogla. Tek na kraju shvatih da se naslov piše velikim slovima, a da su te Male Stvari ustvari ljubav. Ili se varam?:think:
Prva trećina knjige mi je bila toliko dosadna da sam htela da odustanem, valjda zbog indijskih imena koja se teško izgovaraju i mora kratkih rečenica koje ništa ne govore. Tek kasnije se polako otkriva šta, kako, gde... Imam utisak da je književnica sazrevala sa svakom novom stranicom, pošto pročitah da joj je ovo prvenac.
Uželela sam se nekog romana koji je bliži našem podneblju i mom da ne kažem "uzrastu", tako da počinjem Makinovo Francusko zaveštanje.

Nišlije, ko hoće da se nađemo ispred Lagune danas?
Onda je u ovom trenutku ovo pravi roman za tebe :)

Vidim ispred neke Lagune danas, neki zvucnik, ozvucenje...
Pojma nemam sta li je, ne pogledah dobro, ali svakako neka tehnika za veceras :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back