Biblija i Isus

Poruka
17
Hocu da znam nesto o Isusovom izgledu, o tome kako je on izlgedao i zahvaljujuci kome mi danas imamo sliku Isusa koju imamo. Prvi ljudi po Bibliji su bili Adam i Eva. Da li su oni bili beli , i ako jesu na koji nacin Biblija govori o postojanju crne rase danas i da li uopste o tome govori? Takodje, da li ona nesto govori o dinosaurusima?

Hocu da znam nesto o Isusovom izgledu, o tome kako je on izlgedao i zahvaljujuci kome mi danas imamo sliku Isusa koju imamo. Prvi ljudi po Bibliji su bili Adam i Eva. Da li su oni bili beli , i ako jesu na koji nacin Biblija govori o postojanju crne rase danas i da li uopste o tome govori? Takodje, da li ona nesto govori o dinosaurusima?

U Bibliji nema opisa lica Gospodina Isusa.
Kaže se - kao običan čovjek - prosječan.
Za Mojsija se kaže da je bio lijep.

Ako je sadašnje stanovništvo Hebreja - lagano tanmoputo, crnokoso,
onda znači - takav je bio i Isus.

Nema opisa lika Isusa, kao ni Boga - zato - da ne bi netko radio lika njihova i klanjao im se,
a kako primijećuješ sigurno - neki to upražnjavaju.

Ako su Adam i Eva bili na istom području gdje su sada Hebreji - i oni su otprilike tako izgledali.

O drugim bojama kože - Biblija ne govori.

O dinosaurima - ne direktno,
ali indirektno - ne možeš usporediti opisane životinje,
nego kao dinače.

JOB 40,15 - do 24 čitaj
A sada, de promotri Behemota! Travom se hrani poput govečeta,

JOB 3,8
Prokleli je oni štono dan proklinju i Levijatana probudit` su kadri!
JOB 40,25 - 32
JOB 41,(1) - 26

IZAIJA 51,9
Probudi se! Probudi se! Opaši se snagom, mišice Jahvina! Probudi se, kao u dane davne, za drevnih naraštaja. Nisi li ti rasjekla Rahaba i probola Zmaja?

Isus nije izgledao ukoliko uvazavas naucne cinjenice kojima se vera i vernici i dan danas protive. Isus je mit i sredtstvo propagande kojima sue drze ovce u pokornosti - pocetkom nove ere grad Nazaret po arheoloskim nalazima nije postojao. To ti je dovoljno ukoliko si razuman, jer nije u pitanju cup pa da se ne moze naci vec citav grad.

12666052.jpg

Rekonstrukcija lica na osnovu obrisa sa plastanice u Torinu .

Nema Isusove slike u Bibliji. I ne pise da li su Adam i Eva bili beli ili crni. "Behemoth" i "Leviathan" se pominje u knjizi o Jovu.

Хахаха, вечини треба цртати и у виђено неверују и неће веровати:hahaha:

Пробудите се, устајте! :)

Говори се у Светом Писму о лози, слепци! :)

Оче то ко чита Библију да невиди ништа, зато препоручујем Свето Писмо, које че многима отворити очи! :lol:

Da li je Gospodin Isus sada na Nebu?

Ali!

2. BZ kaže:

Izlazak 20,4 Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.
Izlazak 20,5 Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena,

Hocu da znam nesto o Isusovom izgledu, ...
Tacno je da ne postoji precizan opis,
ali se moze raditi okvirni profil po nekim segmentima iz raznih izvora, i po logici stvari.
Dakle izgleda kao covek koji:
- pripada visoj drustvenoj klasi,
- ima dugu kosu,
- nosi upadljivo svetlu odecu od posebne tkanine,
- ima ekstremno znanje i iz medicine, te time i o negovanju fizickih i mentalnih funkcija,
- poseduje demonstrativno impresivno znanje, te ima psiholosku smirenost,
- uz cega ide drustveni ugled i licno samopouzdanje.
- Svoj licni zivot drzi izvan javnosti.
- U drustvenom zivotu se trudi da deluje blago dok nije preterano isporovociran.
- Deo svoga opstekorisnog znanja znanja prezentuje javno.
- Deo znanja ne prezentuje javnosti nego samo adekvatnim licima.
- Deli politicke savete drugima u koliko je to zatrazeno.
- Sopstvene krajnje ideolosko-politicke namere ne prezentuje javno.
- Ne oslanja se ni na socijalnu klasu ni na etnitet porekla, nego na sklonost znanju.
- Javno ne koristi termine za bogove, nego samo za "oceve" cime je izvan odgovornosti.
- Neki ga smatraju licem koje koristi zle sile, dok ga drugi smatraju bogom.
* Sve u svemu ponasa se krajnje racionalno - a izgleda poprilicno impresivno.
Prvi ljudi po Bibliji su bili Adam i Eva. Da li su oni bili beli...
Tumaci biblijskih prepisa su protumacili "Adama" i " Evu" kao prvog coveka i zenu,
a inace oni se u bibliji nalaze kao prva zapamcena imena za drustveni sloj koji se smatra slobodnim ljudima.
Nisam sasvim siruran, ali je veca verovatnoca da nisu ni beli ni crni, nego zuti.
Posto je uredjeni prostor iz najranijih drustvenih dogadjanja zabelezenih u bibliji bio na "istoku".
...na koji nacin Biblija govori o postojanju crne rase danas...
Biblija su tekstovi o drustvenim hronikama vezanim prvenstveno za Bliski istok.
Crna rasa u tim dogadjajima nije bila preterano zastupljena.

kako je izgledao Isus? isaija 53,gl.

Opis pozorišne predstave-tragedije (tada u modi) u Jerusalemu u vreme pashe,po scenariju Pilatovom,
kojim se svetio i pretio Irodu,kralju Palestine koji ga opanjkavao pre toga kod Imperatora u Rimu,
iskorištena u lakovernosti naroda za stvaranje nove judaističke sekte u svrhu osvajanja religijske vlasti...
Dvorske bitke plemstva oko raznih prestola -vlasti nad ljudima...

Jeli ti Na Cose,Citat:
Говори се у Светом Писму о лози, слепци;
Poceo si da bivas "drcan".
O kakvoj se lozi govori,i izbaci slepci iz recnika,dogovoreno?

Jeli ti Na Cose,Citat:
Говори се у Светом Писму о лози, слепци;
Poceo si da bivas "drcan".
O kakvoj se lozi govori,i izbaci slepci iz recnika,dogovoreno?

Немој да си буквалиста, слепац овде има фигуративно значење, мани се комуњарског тумачења...
И немој да си безобразан.

- - - - - - - - - -

o mojoj lozi plemenitoj.....:lol:

Љуби га мајка. :lol:

Poslednja izmena:
Немој да си буквалиста, слепац овде има фигуративно значење, мани се комуњарског тумачења...

Ja nikada bezobrazan nisam bio,a ti promeni recnik,nesto slabo vidim "figurativna znacenje",vazi?:ok:

Ja nikada bezobrazan nisam bio,a ti promeni recnik,nesto slabo vidim "figurativna znacenje",vazi?:ok:

Opis pozorišne predstave-tragedije (tada u modi) u Jerusalemu u vreme pashe,po scenariju Pilatovom,
kojim se svetio i pretio Irodu,kralju Palestine koji ga opanjkavao pre toga kod Imperatora u Rimu,
iskorištena u lakovernosti naroda za stvaranje nove judaističke sekte u svrhu osvajanja religijske vlasti...
Dvorske bitke plemstva oko raznih prestola -vlasti nad ljudima...

Ako nije problem ljubazno bih vas zamolio što je Herod opanjkavao u Rimu Pilata i zašto?
Onako u par rečenica ako nije problem.

То што си ти чорав и правиш се блесав је твоја ствар. У том случају избегавај контакте са људима, да те не би "вређали".

Hajde Okruglo-coskasti da te jos malo Citiram:
Говори се у Светом Писму о лози

Оче то ко чита Библију да невиди ништа, зато препоручујем Свето Писмо, које че многима отворити очи!

1-pitanje;koja je Loza u pitanju
2-pitanje:sta je za tebe Biblija,a sta sveto Pismo i koja je razlika izmedju njih?

Back