Bezuslovna ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Teško, ali nije i nemoguće, što učimo na primeru Isusa Hrista.
Ljubav se sa čovekom konstantno menja, uzima nove oblike, nečim se nadograđuje, nečim urušava... pa, ako je u nekom trenutku i bila bezuslovna, u sledećem nije. Valjda može i obratno.
Dakle, moja ljubav je kao ja. Tvoja ljubav je kao ti.
Ne mogu voleti Hristovom ljubavlju jer nisam Hrist, ali mogu da pokušam da razumem, tako uvidim sa čime imam posla i naučim donekle.
Odnos teorije i prakse je i tu diskutabilan.
Dešava se da roditelj uslovljava dete, to vrlo dobro znamo, negde dete roditelja, negde osoba koja volimo može da nam pravi ultimatume, negde ćemo mi.
Kada vera u Boga dostigne određen stepen, to je bezuslovna ljubav, ali iskustva i vreme sve mogu da promene, pa tako, bezuslovna ljubav postoji, ali mi se čini da joj je mnogo teško da opstane i ostane takva.
:sad2:

Ljubav se sa čovekom konstantno menja, uzima nove oblike, nečim se nadograđuje, nečim urušava... pa, ako je u nekom trenutku i bila bezuslovna, u sledećem nije. Valjda može i obratno.
Ne mogu voleti Hristovom ljubavlju jer nisam Hrist, ali mogu da pokušam da razumem, tako uvidim sa čime imam posla i naučim donekle.
Dešava se da roditelj uslovljava dete, to vrlo dobro znamo, negde dete roditelja, negde osoba koja volimo može da nam pravi ultimatume, negde ćemo mi.
Kada vera u Boga dostigne određen stepen, to je bezuslovna ljubav, ali iskustva i vreme sve mogu da promene, pa tako, bezuslovna ljubav postoji, ali mi se čini da joj je mnogo teško da opstane i ostane takva.
ne slažem se.

Pa ne znam koliko vernika bi dalo zivot za isusa ako bi zatrazio tu zrtvu na neki nacin,a za dete opusteno s osmehom ako treba

Pa, onda... da li je bezuslovna ljubav moguća?
Gde misliš da grešim?
Cela priča oko Isusa mi ne pije vodu i ja se ne bih ponašao kako je opisano šta je on radio. Tu ne vidim beskrajnu neograničenu ljubav već proračunatu i usmerenu samo na odredjenu grupu ljudi a ti isti moraju da se kvalifikuju da ih on voli.

Kako je tema započeta na ovom forumu, a ne na religiji ili porodici, to se podrazumeva da se pitanje odnosi na muško -ženske (muško-muške, žensko-ženske) odnose. S tim u vezi, znam da ima slučajeva bezuslovne ljubavi.

Pa ne znam koliko vernika bi dalo zivot za isusa ako bi zatrazio tu zrtvu na neki nacin,a za dete opusteno s osmehom ako treba
Pa, dobro...
Kad bismo tako, postoje ljudi koji bi dali život za bilo koga, skaču u nezamislivu opasnost sa idejom da će nekoga spasiti i dovode svoje živote u rizik, ali retko (ili nigde) se radi o tome da damo svoj život u zamenu za tuđ. Bezuslovna ljubav je da nekog sa sve manama i vrlinama prihvataš, da ga puštaš da živi svoj život, da mu dopustiš da traži svoju sreću što mnogo roditelja uskraćuje svojoj deci.
Ne pravim pitanje da li bi umrli za svoje dete, i grozomorno je da uopšte razmišljam o tome da li bih dala život za svoje, tuđe dete ili Isusa. Umreti je lako, na kraju krajeva. Teško je dati dobar primer, a ne ograničiti, ne vezati, ne saseći krila, naći se u ključnim momentima da bi i jedni i drugi živeli.

Mislim da bezuslovna ljubav ne postoji, tj ne postoji ljubv koja ne postavlja uslove i ocekuje nesto za uzvrat
Isto tako ne znam da li je roditeljska ljubav bezuslova.Roditelji vole svoju decu ali cesto ne vole izbore
koje deca prave ili ono sto rade pa dolazi do nerazumevanja, svadja pa i razocaranja..uslovljavanja
Ne retko citamo da su se roditelji odrekli svog deteta.Gde je tu bezuslovna ljubav?

Mislim da bezuslovna ljubav ne postoji, tj ne postoji ljubv koja ne postavlja uslove i ocekuje nesto za uzvrat
Isto tako ne znam da li je roditeljska ljubav bezuslova.Roditelji vole svoju decu ali cesto ne vole izbore
koje deca prave ili ono sto rade pa dolazi do nerazumevanja, svadja pa i razocaranja..uslovljavanja
Ne retko citamo da su se roditelji odrekli svog deteta.Gde je tu bezuslovna ljubav?
deca pre pola i vise veka i deca danas su nebo i zemlja

to sto neki uslovljavaju i odricu se dece, ne znaci da ih drugi ne vole bezuslovno

Podrazumeva se da nije 100% roditelja covek

Back