Bezporocnost

sta mislite o zivotu bez ijednog poroka
dal bi mogli tako da prozivite svoj vek il ga vec tako zivite

sta smatras porocima?

- - - - - - - - - -

droga,alkohol,duvan,kocka,sex,laganje,varanje,pretvaranje...

nije to bas tako jednostavno
ostavila sam duvan, ali mislim da je moja malodusnost bila mnogo opasnija od cigareta, a niko nece malodusnost navesti kao porok
ne razumem zasto je seks porok?
na kakvo pretvaranje mislis?
babe i zabe su ti ovde poredjane u istu kategoriju

Poslednja izmena:
sta smatras porocima?

- - - - - - - - - -

nije to bas tako jednostavno
ostavila sam duvan, ali mislim da je moja malodusnost bila mnogo opasnija od cigareta, a niko nece malodusnost navesti kao porok
ne razumem zasto je seks porok?
na kakvo pretvaranje mislis?
babe i zabe su ti ovde poredjane u istu kategoriju
malodusnost prema cemu?
pa zato sto stvara zavinost
mozda sam trebao reci prenemaganje to bi bila bolja rec u vezi sa foliranjem u stvari to ti dodje mimikrija ko ovaj moj avatar,prilagodjavas se sredini da bi preziveo al kad to preslikas na socijalnu pozadinu nije vise okolis nego grupe ljudi koje se odnose prema tom okolisu
znaci,poroci se mogu kategorisati ili se treba voditi debata dal je nesto uopste porok kao recimo sex npr.
namerno nisam podkategorisao taj termin jer se odmah stice slika, po mojoj pretpostavci, o sexu koji nama pricinjava zadovoljstvo, kako to moze biti porok...
ispada da je bezporocan onaj koji svoja zadovoljstva na mikronivou izdvoji iz definicije celine u koju bi po difoltu upao...

Ja razumem ljude sa porocima (uglavnom), jer sam i ja imao porok, i shvatam da nisu svi ljudi savršeni, i da sam ja u njegovoj koži možda bi ja takodje bio alkoholičar, možda mrzi svoj život, na primer.
Možda se većini ljudi desi bar jedan porok, jer nisu svi ljudi savršeni.
Ali stvar je u tome da postoji izbor.
Da shvatiš u čemi su pogrešio, iako si uništio svoje psihičko i mentalno zdravlje, da nastaviš dalje ispravnim putem. i da ne umreš kao poročan čovek.

Back