Bežite od AKS-a što dalje!!!

sava.rea

Početnik
Poruka
46
Kurirska služba kao svaka druga? Ne, po meni najlošija, najgora koja postoji, u svakom slučaju za izbegavanje u širokom luku!!!

Poslednjih par godina sam ih koristio najviše zbog toga što su jedna od dve kurirske službe (koliko je meni poznato) koje prenose deviznu naplatu/plaćanje, a i fizički su mi blizu (ekspozitura u fabrici Precizna mehanika u Beogradu). Međutim, česte su nesuglasice sa njima tako da je sada sve prelilo čašu.

Ranije sam takođe imao problema sa tim što iako naglasim da sve troškove transporta, ali baš sve snosi primalac oni meni naplate nekih 60 dinara zbog deviznog plaćanja. Naravno da nije poenta u 60 dinara već u principu. U poslednje vreme su to naplaćivali i meni i primaocu! Još kao šlag na tortu dođe to što već više puta dobijem dinare umesto deviza! Kažu da je to zamenio kurir kod primaoca i da bih mogao da ne uzmem taj novac i napišem prigovor i čekam dok dobijem svoj novac. Da ne pričam posebno kako držanje mog novca traje i po nekoliko dana! Još da dodam kako je bilo i uništene robe kao na primer slomljena radio antena koju nisam hteo da preuzmem, a nije mi poznato da se pošiljalac naplatio.

Ne budem lenj i napišem službi AKS-a zvaničnu reklamaciju još 10. septembra. Oni 16. septembara traže od mene broj naloga. Ja nalog nemam jer kurir prilikom isplate isti uzme uz obrazloženje da sam dobio novac i taj papir mi više ne treba. Samo dva dana kasnije, tačnije 18. septembra imao sam nov problem jer ne samo da sam platio tih pišljivih 60 dinara već sam i dobio dinare po ko zna kom kursu umesto deviza! Uzeo sam to sa željom da ih nikada više ne vidim! Opet sam ih pismeno izvestio o tome istog dana. Kako mi je nalog oduzet napisao sam im precizne podateke o datumima kao i imenima primaoca. Kasnije, 02. oktobra im ponovo prosleđujem primedbu, a 05. oktobra pitam da li će me udostojiti bilo kakvog odgovora. Naravno, ništa od svega posle gotovo mesec dana.

Dodaću još da sam kod drugog kurira odradio već nekoliko pošiljki na istu temu po principu danas pošaljem, sutra je kod primaoca, prekosutra meni novac u rukama! Još dobijem koverat sa odštampanom nalepnicom i svim podacima o transportu robe i finansijama!

P.S. Isti tekst mi je obrisan na drugom forumu uz obrazloženje da kršim pravila foruma i da je zabranjeno "pljuvanje" (nisam razumeo ovaj uličarski izraz). Naravno da je ovo argumentovana i dokumentovana kritika jedne javne službe, a ne kako to naziva čovek sa tog foruma. Kao pravnik umem da pročitam tekst i lako sam video da tako nečega nema u tkzv. pravilniku. Na tu opasku mi je urednik odgovorio sledeće:

"Shvati kako ti je drago, mislim da sam bio vrlo jasan, a to sam i obrazložio. Pravilnik (xx-a) nije ažuriran 10 godina, a u međuvremenu je doneto mnogo pravila koje u njemu trenutno ne postoje.

Žao mi je što je tako, ali pravila se moraju poštovati."

Eto vidite, pravila za koja sami kažu da ne postoje moraju se poštovati!!!

Извини на искрености, али или си дошао пљујеш АКС, или си жешће наиван, да не кажем глуп. Изваћарили те једном, двапут, и ти опет послујеш с њима???

Kao da nisi pročitao tekst!
Prvo, to "pljuvanje" kako kažeš... ovo je argumentovana i dokumentovana kritika rada jedne službe.
Drugo, u tekstu jasno stoji da su mi fizički blizu pa sam ih najviše zbog toga koristio. Ranijih godina su bili sasvim solidni, sada se nešto se promenilo kod njih na (mnogo) lošije.

Cilj mog teksta je uperen ka ljudima koji koriste kurirske službe da obrate pažnju koga angažuju.

Kao da nisi pročitao tekst!
Prvo, to "pljuvanje" kako kažeš... ovo je argumentovana i dokumentovana kritika rada jedne službe.
Drugo, u tekstu jasno stoji da su mi fizički blizu pa sam ih najviše zbog toga koristio. Ranijih godina su bili sasvim solidni, sada se nešto se promenilo kod njih na (mnogo) lošije.

Cilj mog teksta je uperen ka ljudima koji koriste kurirske službe da obrate pažnju koga angažuju.
У тексту јасно стоји да су те пре документованих инцидената ''изваћарили'' више пута. Али пошто су ти близу...

Nije on čovek kriv što su oni neprofesionalni. Hvala na obaveštenju, Savo, nećemo s njima imati nikakva posla. ;)
Ovo je baš prava reč - neprofesionalizam!
Ja sam u svom poslu važio za velikog profesionalca pa to očekujem i od drugih. Svako može da napravi grešku i to mogu da razumem. Mnogo uzastopnih grešaka je već problem koji zabrinjava. Najneprofesionalnije, ono što vređa je to što za više od mesec dana dopisivanja nisam dobio nikakav odgovor od njih!

Ne bih se sasvim složio. Generalno je tačno, ali srećom ima i profesionalaca. Profesionalizam se stiče visokim poslovnim vaspitanjem, ali je preduslov i visoko stručno znanje kao i dobro kućno vaspitanje. Recimo da je Telenor prema meni kod prošlog produženja ugovora nastupio toliko profesionalno da sam bio zatečen. Ovih dana mi baš ističe taj ugovor pa ću saznati da li je ono pre dve godine bilo slčajno ili ne.

Back