BEŽIČNI RUTER !?

Šta si uradio, onaj fazon sa dva rutera ili nešto drugo?

Vrlo elegantno rešen problem.
Jedan ruter, dosadašnji vrši pos'o za obe stvari.
I dalje obavlja funkciju bežičnog neta, a sa 20 met. LAN kabla povezao
sam IPTV sa tv.
Koristio sam ugrađeno crevo u zidu, koje je imalo svrhu da se protne dosadašnji tv kabl.
Njega sam izvadio, jer više nije potreban, proturio LAN, a kako mi tv stoji upravo uz taj zid,
izvukao i spojio....
Kablovi se ne vide, slika ko salata puterica, laptop piči, blago čici, a kabla nigde.....
Kad 'oće, 'oće !
Al', Srbin mora prethodno da izgubi muda od nepotrebnog nerviranja....

Ne mora IPTV, jer to onda znači i promenu provajdera i prelazak na ADSL. Moze i neki set-top box koji vuce program direktno preko interneta, ima sadatoga i kod nas: Orion IPTV, Kopernikus OTG, SBB D3... Postavi uredjaj kod tv-a, i kupi jos jedan wireless klijent (kao sto ste mu vec predlagali), koji isto stavi pored tv-a, poveže ga bezicno sa ruterom na koji povezuje i laptop, a kratkim kablicem sa box-om za TV program. Nema dodatnog razvlačenja kablova, nema menjanja provajdera, 15 minuta posla uz kaficu ako je sve ok :)

za iptv ti ne treba internet ukoliko jedino ti licno neces da uzmes iptv + internet, naravno da je sa internetom cena veca.
Sto se tice izbora izmedju iptva i total tv, topla moja ti je preporuka da uzmes total tv.
Jer sam ja imao pre godinu dana total i bio sam odusevljen njim, ima ti milion nasih i dtranih i besplatnih...(satelitcskih kanala FTA).
Tada je u ponudi izlazilo NOVO IPTV, cistiju sliku su obecavali i mnogo toga jos, odlucih da total tv otkazem i opredelim se na iptv, kada nakon 2-3 sata ispitivanja iptva odma sam nazvao njihov servis i hteo da otkazem ugovor, sranje zivo, medjuti operater me je savetovao da nakon mesec dana cu da se naviknem. I evo prslo vec dve godine od uvedenog iptv i jos se nisam navikao na premali izbor kanala u odnosu na total tv.
Total tv ima vise kanala i od kablovske, total tv je jednom recju satelitcska antena i to vrl vrlo fenomenalna.
Moze se prikljuciti vise televizora na jedan resiver, dok na itvu moras da doplati mmmm nehebem za jos jedan resiver.
Apsolutna preporuka, total tv. Ima cak i da se doplati kao i za internet :).

Back