Bezbožnik - časopis sa stilom

Nacista ko Nacista
Za uza zid pa metak u chelo.

Prvo napravi razliku između Wermachta (regularne njemačke vojske) i SS-a (partijske paravojne jedinice)

Među saveznicima i danas je Rommel priznat kao veliki vojnik i vojskovođa, pored još nekih manje poznatih ali ništa manje dobrih njemačkih generala (Runsted, Henritzy pa čak i von Paulus).

Inače Rommel je poslije neuspjelog atentata na Hitlera izvršio samoubistvo, kao jedan od organizatora zavjere.

Sad, pitanje zašto se lomatao po africi ako nije bio nacista. Bar bi ti trebao da razumiješ njegove motive, znaš ono, vojnička čast, zakletva otadžbini i slično.

Pa jeste, neki mu se dive, kažu da je vitez, dali su mu i simpatičan nadimak "pustinjska lisica" itd...
Ali, šta misliš da li je on heroj i dobrica i za potomke svih onih američkih, francuskih i britanskih vojnika (uglavnom tenkista) čije su kosti istrunule na afričkom suncu???

Da li mu se i njihova deca dive kao i ti?
Čijoj je vojsci pripadao i kome je govorio (makar na početku rata): "Moj vođo..." :roll:

Pa svejedno da ih Nemci nisu ubijali ovi bi pobili Nemce,svi su bili naoruzani i poslati da ubijaju ne razumem ovaj post uopste!!:)
A sta fali ako covek "voli" tog generala??Ne velica time nacizam,barem nisam to nigde procitao!!;)

Pa svejedno da ih Nemci nisu ubijali ovi bi pobili Nemce,svi su bili naoruzani i poslati da ubijaju ne razumem ovaj post uopste!!:)
A sta fali ako covek "voli" tog generala??Ne velica time nacizam,barem nisam to nigde procitao!!;)

On je bio pripadnik vojske koja je istrebljivala mnoge narode u Evropi. On je bio čak i general te vojske... a biti general se ne postaje tek tako...
On je Hitlera sve do 1944. oslovljavao sa "Moj vođo" i divio mu se...
Znači, po tebi ako neki ustaški general nije nikoga ubio lično ili nije naredio ubijanje, onda je on O.K. jer je samo bio ustaški general, recimo koji je bio zadužen za ishranu ustaške vojske ili za nabavku materijala :shock:

Mislim šta reći, ako ti ovako razmišljaš, onda ja nemam šta da ti kažem. Eto ti Crow-a i njegove inteligencije pa se družite zajedno... :dash:

On je bio pripadnik vojske koja je istrebljivala mnoge narode u Evropi. On je bio čak i general te vojske... a biti general se ne postaje tek tako...
On je Hitlera sve do 1944. oslovljavao sa "Moj vođo" i divio mu se...
Znači, po tebi ako neki ustaški general nije nikoga ubio lično ili nije naredio ubijanje, onda je on O.K. jer je samo bio ustaški general, recimo koji je bio zadužen za ishranu ustaške vojske ili za nabavku materijala :shock:

Tom logikom i nasi vojnici koji su ratovali po Bosni i Hrvatskoj su takodje ratni zlocinci i Ustaske majke takodje nase vojnike mrze jer su im ubijali sinove,a jos po tvojoj logici ako je neki obican vojnik ubio civila znaci i nas general je kriv i on je zlocinac??:mrgreen:

Nemam nista protiv Romela i Nemaca jer da nismo jeli govna i kurcili se pred Hitlerom ne bi toliki ljudi poginuli za dzabe!!

Back