Bezbolni porodjaj

:super:
Moj je isto tako prosao...
Dosla u 7.00 u Gradsku,pregledana (nisu mi radili uobicajenu pripremu jer nisu imali vremena :hahaha:) oko 7.30-7.45 sam bila u sali i u 8.20 dete mi bil na grudima...
Iskreno nije me bolelo vise nego kad dobijem...

Meni je trebalo 2 i po sata od trenutka prijema. Bolelo je više nego kada dobiješ, ali prag bola je individualan. Škole za trudnice ovde nema, shvatiš da pola posla zavisi od tebe i skoncentrišeš se.
Dok sam živa smejaću se rečima moje najbolje drugarice koja se porodila 10 meseci pre mene. Kaže ona meni '' Ti si razmažena i ne umeš da trpiš bol, ja sam prošla super za tri sata. Da znaš da se to retko dešava. Očekuj da boli i nije lako, ali sve prođe. Kako ćeš ti to da preguraš ... neznam.''
Prošla sam bolje no ona, podjednako hrabro i bez dranja. Nije mogla da veruje, ne može ni danas.

Meni je trebalo 2 i po sata od trenutka prijema. Bolelo je više nego kada dobiješ, ali prag bola je individualan. Škole za trudnice ovde nema, shvatiš da pola posla zavisi od tebe i skoncentrišeš se.
Dok sam živa smejaću se rečima moje najbolje drugarice koja se porodila 10 meseci pre mene. Kaže ona meni '' Ti si razmažena i ne umeš da trpiš bol, ja sam prošla super za tri sata. Da znaš da se to retko dešava. Očekuj da boli i nije lako, ali sve prođe. Kako ćeš ti to da preguraš ... neznam.''
Prošla sam bolje no ona, podjednako hrabro i bez dranja. Nije mogla da veruje, ne može ni danas.

Hehehehehe e to i meni govore, sto je tvoja drugarica tebi... :mrgreen: onda se nadam da cu proci kao ti! :D

Dadadadadada, nazalost, kao sto rekoh kod nas ce uskoro poceti da naplacuju vazduh koji dises...ta skolica kod nas kosta negde oko 50 evrica...radije cu za te pare kupiti nesto detetu, a ja se snaci "u hodu" na porodjaju...a slazem se s tim da je korisna, pogotovo ljudima koji nisu imali puno prilika da budu sa bebama, pa nista ne znaju...

u pravu si
skola za trudnice jeste korisna ali 50 evra je previse
tako se ne povecava natalitet
greota da e od trudnice uzimaju pare!!!!!!
to treba da je u okviru dz i da se ne placa nista

Pa bicu u Shabcu do blizu porodjaja, a porodicu se u Beogradu, pa ne mogu da se cimam tamo vamo... u Shabcu skolice nema a da zivim u Beogradu svo vreme do porodjaja ne zelim... eto ti dileme...

pa bas :(
ali, glavu gore, toliko zena se porodilo a nisu isle u skolicu...
ok, bilo bi ti mozda lakse...
imas li nekih prijateljica koje su isle?
mogu ti one ispricati ukratko i pokazati tehniku disanja

Ма, нисам ни ја ишла у школицу (нисам могла пошто сам морала да одржавам прву трудноћу) само ми је докторка показала како да дишем и рекла шта да радим. И све сам добро одрадила. И ти ћеш.;)

Ма, нисам ни ја ишла у школицу (нисам могла пошто сам морала да одржавам прву трудноћу) само ми је докторка показала како да дишем и рекла шта да радим. И све сам добро одрадила. И ти ћеш.;)

Nadam se Hellen, iz tvojih slova u moje oci! :mrgreen: :hahaha:

Mi u Jagodini imamo skolicu, pa mnoge zene ne idu i nemaju pojma ni o disanju, ni o bebama, pa ipak sve urade kako treba i budu dobre majke. Zene to rade instinktivno, zato se osloni na sebe i samo napred. Ono sto bi ti ipak pomoglo u skolici (bar je meni zaista pomoglo) je pri priprema za dojenje, izmuzavanje i sve ostalo sto te ceka u vezi laktacije.
A sto se porodjaja tice, neke zene prodju dobro, neke lose u porodilistu. Ustvari na porodjaju uglavnom dobro ali imaju problema posle sa med. sestrama. Mislim da je resenje samo u tome kako se postavis prema njima, pa ako treba da budes kucka da bi te slusali onda to i budi, bori se za sebe...:cmok:

Mi u Jagodini imamo skolicu, pa mnoge zene ne idu i nemaju pojma ni o disanju, ni o bebama, pa ipak sve urade kako treba i budu dobre majke. Zene to rade instinktivno, zato se osloni na sebe i samo napred. Ono sto bi ti ipak pomoglo u skolici (bar je meni zaista pomoglo) je pri priprema za dojenje, izmuzavanje i sve ostalo sto te ceka u vezi laktacije.
A sto se porodjaja tice, neke zene prodju dobro, neke lose u porodilistu. Ustvari na porodjaju uglavnom dobro ali imaju problema posle sa med. sestrama. Mislim da je resenje samo u tome kako se postavis prema njima, pa ako treba da budes kucka da bi te slusali onda to i budi, bori se za sebe...:cmok:

Hvala na savetima! :cmok:
To za med. sestre sam vec cula i znaci budu li me potkacile, sastavicu ih tamo... :mrgreen:

Da i sta je sa carskim rezom i koliko je on sad dobar?! Meni najavljuju da cu morati zbog velike dioptrije na carski! Ja sam htela prirodno... elem treba da se porodim u Shabcu, ali svi iz Bga pljuju po tom porodilistu... zasto?!

Veruj mi carski rez radi samo ako bas moras,posto kazu da rana uzasno boli i posle porodjaja ne mozes da ustanes iz kreveta 48 h!Ja sam se prirodno porodila i bolelo je,ali sam prezivela!

Back