Quantcast

BETANIJA

krvolok

Poznat
Poruka
8.278
delfinka:
da li neko zna jel' u Betaniji prave problem ako nemas uput iz Doma zdravlja za porodjaj?
Prave !!! Znam jednu što se porodila u 14 . estom mesecu, te nije imala uput, te ultrazvuk, CTG, pa još neoverena knjižica, i dok i kada je sve to sredila, rodila dete od 11 kila !!! :lol:
 
Poruka
7.935
E BAS STE ODVRATNI!
NIKO SE NIJE OBRADOVAO STO DANAS U MOJU AMERICKU PORODICU DOLAZI NOVA MAJA BEBA!!!!
ZAR IH NE OBOZAVATE KAD SU ONAKO MALE I BESPOMOCNE JA BI IH ONAKO STISSSSSSSSSSLA....................AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
 
A

Aleksej_BASO

Gost
zauzeto:
Mala je izletela! I pustila glas iz sveg grla!
A sto se stomaka tice - NS je veliki grad, ima puno trudnica, pa i stomaka.
Pozdrav cika Alekseju!

E neka je! :)

MA jeste da ima trudnica ali ne srecem ih bas svuda i ne mogu tako na sred ulice da pitam "izvini jel mogu da ti pipnem stomak?", haha!!
 

lillymoon

Iskusan
Poruka
6.607
Godina budućih mama- U Vojvodini godišnje umre 8.000 ljudi više nego što se rodi, pa nastavljamo da preduzimamo dalje akcije kojima objavljujemo rat niskom natalitetu - rekao je predsednik IV Vojvodine mr Bojan Pajtić povodom jučerašnjeg potpisivanja Kodeksa za ponašanje prema trudnicama. Ovu kampanju pokrenula je nevladina organizacija “Beba dolazi”, a kodeks je već potpisao grad Beograd i JGP “Beograd”. Po rečima Pajtića, Vojvodina želi da stvori ambijent koji će ne samo povećati natalitet, već trudnicama omogućiti da prijatnije i rasterećenije nose svoje dete.


- Tražimo da Kodeks prihvate opštine, javne ustanove, banke, pošte, auto-prevoznici, marketi... u kojima se čeka na red, a u kojima bi trudnicama morale da obezbede apsolutni prioritet. Odlukom IV Vojvodine ova godina je proglašena godinom trudnica u Vojvodini - rekao je Pajtić.

[[Stopostotna naknada za trudnice?

- Siguran sam da će Skupština Srbije posle 21. januara usvojiti naš predlog da se naknada za trudničko bolovanje sa 65 odsto poveća na 100 posto i da Vojvodina neće morati da preduzima unilateralne mere - kaže za “Dnevnik” Bojan Pajtić, odgovarajući na naše pitanje šta će Vojvodina preduzeti ako Skupština Srbije opet ne bude prihvatila predlog o visini naknade za porodiljsko bolovanje.]]

Kako je istakao pokrajinski sekretar za zdravstvo i socijalnu politiku dr Miloš Lučić, već dve godine ovaj sekretarijat intenzivno radi na stvaranju uslova za rađanje zdravih beba. To nisu samo nova porodilišta u Novom Sadu i Zrenjaninu, već i brojni projekti kojima je krajnji cilj povećanje nataliteta u Vojvodini.
- Posle potpisivanja Kodeksa ponašanja prema trudnicama sledeći naš korak je da ćemo tražiti da se smanji porez na dodatnu vrednost za dečju hranu, odeću i hranu - kaže dr Miloš Lučić. - Uveren sam da će nova vlada, koja će biti formirana posle 21. januara, uvažiti i poštovati ove korake, koji će pomoći da se porodicama sa novorođenčetom olakša život.

Pokrajinski sekretar za demografiju, porodicu i društvenu brigu o deci Novka Mojić rekla je da je ovaj sekretarijat, zajedno sa onim za zdravstvo i socijalnu politiku, uložio amandmane da se trudnicama za vreme trudničkog bolovanja isplaćuje 100 odsto naknade, umesto 65 odsto.

- Naša iskrena zalaganja nazvali su politikantstvom, ali sada se uznemirila čitava javnost, krenulo se i s drugim kampanjama koje imaju za cilj bolji, lakši i privilegovan položaj trudnica i nadam se da će sve ovo dovesti do boljih rezultata i rađanja više zdravih beba - rekla je Novka Mojić.
 

bojan p

Iskusan
Poruka
5.690
Privilegovan položaj trudnica je samo jedan mali korak i verovatno da neće mnogo promeniti nizak natalitet. Problem natalitet se ne rešava kampanjama i akcijama, već jasnom strategijom planiranja porodice koju neće svaka nova vlast da menja prema dnevno-političkim potrebama. Dok se to ne desi, natalitet će nam i dalje biti negativan i biće nas sve manje...
 

lillymoon

Iskusan
Poruka
6.607
dnevnik:
'Bezmalo 28.000 litara flaširane vode stiglo je u novosadsko porodilište za više od dva i po meseca akcije “Dnevnika” – “Voda za bebe”, koju su podržale kompanije „Knjaz Miloš”, “Minakva”, “Si end Si”, “Moja voda”, kao i akcionari “Minakve” AC “Broker”. “Dnevnik” je i u 2007. godini nastavio akciju i ona će trajati sve dok se situacija s vodom u novosadskom porodilištu potpuno ne sredi.


Tako kompanije nastavljaju da isporučuju porodilištu po 1.000 litara, što je dovoljno za trodnevne potrebe zaposlenih i pacijentkinja. Juče je “Si end Si“ darovao novih hiljadu litara “vode vode”. Do sada je “Minakva” dopremila 7.400 litara, „Moja voda“ 700 litara, “Si end Si” 6.500 litara, a „Knjaz Miloš” 13.000 litara.

Podsećamo na to da je akcija pokrenuta jer je u novosadskom porodilištu već deset meseci voda neispravna. Trudnice, porodilje i zaposleni piju samo flaširanu vodu, a bebe se i dalje kupaju u prokuvanoj. U Klinici za ginekologiju i akušerstvo svakodnavno leži oko 200 pacijentkinja ili tamo održavaju trudnoću, a blizu 200 zaposlenih brine o njihovom zdravlju. U ovoj zdravstvenoj ustanovi rađaju se deca iz svih vojvođanskih mesta.

Pozivamo proizvođače flaširane vode koji žele da učestvuju u našoj akciji da se jave redakciji “Novosadske hronike”, na telefone broj 021/421–674 i 021/528–765. D. Ig. – LJ. P. '
 
Top