Beta karoten kapsule

NATASA_7:
Ma razmišljala je o tome,ali za to treba mnogo para koje ona nema baš,a i kod nas,zna se kakva je situacija sa takvim tužbama i kako prolaze.Dzaba ste krečili,ukratko.A i to su prokomentarisali kao redak slučaj (ma nije nego)!
Svašta se kod nas proizvodi još...A,o vakcinama koje uvozimo neću ni da pričam! Odmah se iznerviram!!

Bas mi je to cudno, da nije ona pila jos neke lekove, antibiotike lekove za alergiju i sl.? Od toga to hoce da se desi, cak i ako ih je pila pre suncanja a ne u toku.
Ja znam gomilu ljudi koji godinama koriste beta bronz i nikakvih nezeljenih dejstava nije bilo. Prosto mi je neverovatno da neko dobije alergiju od antioksidanasa i vitamina koji stite kozu. Jedino ako ima nekih neprijavljenih sastojaka u njemu...

Sto se tice beta karotena pitacu mog dermatologa koji mi je i inace preporucio da ga pijem, izmedju ostalih vitamina, zbog psorijaze koju imam, da li ima kontraindikacija pri suncanju.
U subotu bas idem kod njega na kontolu pa javljam..

A da, jos nesto htedoh da pitam.. Nadam se da je koristila i dr zastitu na suncu, tj zastitni faktor. Pise lepo da je neopodna i zastita u vidu mazanja koze uz njih. One pruzaju jako malu zastitu tako da moraju da se koriste u saradnji sa kremama!!

Beta karoten podstice stvaranje pigmenta melanina koji se nakuplja u celijama i cuva genetski materijal od mutacija izazvanih suncem (koje mogu veoma brzo da se odvijaju)!
Ja sam te tablete konzumirala dva leta unazad i jedina nisam imala neprijatnosti od suncevog delovanja.Nadam se da cu ovo leto uspeti da nagovorim i moje bliznje da ga koriste!

Jutros sam se vratila s mora nikad lepsu preplanulost nisam imala kao sto imam sad. Nisam se preterano izlagala suncu, sklanjala sam se u hlad, ali kad me przilo sunce, nisam izgorela. I to prvi put, otkad letujem.
Verujem da je to zbog beta bronz tableta. Pila sam ih 10 dana pre mora, dok sam bila tamo, i sad cu nastaviti. Samo treba da ih kupim.
Kupila sam ih pre 25 dana, onda su bile u jednoj apotecu u N.Sadu 430 dinara.

Ali,zar neko stvarno veruje da neke tabletice i neka hemija tamo mogu zameniti prirodu i ne ostaviti nikakve posledice po zdravlje?
Da to tako može ,onda zašto spremati ručkove i zlopatiti se po kuhinji po celi dan?--Samo 3xdnevno progutati razne šarene pilulice i end of story!
Ma daaj!

NATASA_7:
Ali,zar neko stvarno veruje da neke tabletice i neka hemija tamo mogu zameniti prirodu i ne ostaviti nikakve posledice po zdravlje?
Da to tako može ,onda zašto spremati ručkove i zlopatiti se po kuhinji po celi dan?--Samo 3xdnevno progutati razne šarene pilulice i end of story!
Ma daaj!

Ko pominje tablete kao zamenu za prirodu? Ti tu nesto nisi izgleda razumela...ne piju se tablete pa da od njih pocrnis, nego se piju kao unutrasnja zastita koze od sunca, a spolja je mazes kremema za zastitnim faktorom!!!!

Mislis da koza ne moze da se stiti i iznutra?!! Ne mora tabletama, moze iz hrane bogate leikopenom, sarbarepom bogatom beta karotenom (usput bolje kuvana, bolje se apsorbuje i vezuje beta karoten), E vitamin takodje..
Ako oko mene ljudi koji ne piju npr Beta bronz i gore, znaci da njihova koza pati, a moja koza ne gori, ne crveni i to je dobro..ne vidim sta je tu problem?

Ko hoce prirodno nek jede hranu sa beta karotenom, likopenom i E vitaminom, ali u kombinaciji i dovoljne kolicine.
A ko hoce, nek uzme Beta bronz...
Stvar izbora...

Supica:
Ko pominje tablete kao zamenu za prirodu? Ti tu nesto nisi izgleda razumela...ne piju se tablete pa da od njih pocrnis, nego se piju kao unutrasnja zastita koze od sunca, a spolja je mazes kremema za zastitnim faktorom!!!!

Mislis da koza ne moze da se stiti i iznutra?!! Ne mora tabletama, moze iz hrane bogate leikopenom, sarbarepom bogatom beta karotenom (usput bolje kuvana, bolje se apsorbuje i vezuje beta karoten), E vitamin takodje..
Ako oko mene ljudi koji ne piju npr Beta bronz i gore, znaci da njihova koza pati, a moja koza ne gori, ne crveni i to je dobro..ne vidim sta je tu problem?

Ko hoce prirodno nek jede hranu sa beta karotenom, likopenom i E vitaminom, ali u kombinaciji i dovoljne kolicine.
A ko hoce, nek uzme Beta bronz...
Stvar izbora...

Yebote,pa nisam ni ja mislila da ćeš pocrneti od tableta :shock:

A,na unutrašnju zaštitu sam i mislila,ali ne hemijom nego prirodnim putem-ishranom.Tačno je da se iz kuvane šargarepe bolje apsorbuje beta k.,a još bolje je uz dodatak maslinovog ulja i jabukovog sirćeta,što će reći jesti je kao salatu ;-)

I da,stvar je izbora -hemija ili priroda.Svako sam odlučuje,ali ja uvek glasam, pre za prirodu nego za hemiju.Ne volim da razmišljam šta petlja po mojim ćelijama neka tamo pilula,koju je neko tamo smućkao 8)

Tosicka:
A koliko kg sargarepe moras pojesti da bi bio optimalan unos vitamina?
Usput da li znas da se danas povrce prska raznim stetnim sredstvima?

Pa ne moraš da jedeš samo šargarepe,šta je sa dinjama ,kajsijama,paprikama i ostalim narandzastim i crvenim voćem i povrćem :?: I uopšte nisu kg u pitanju,zna se koliko čega ima u koliko grama i koja je preporučena dnevna doza!

E,sad kad smo kod zagađenja,i voda je danas zagađena,kao i vazduh ,kao i zemljište,kao i taj monitor što te sada zrači,kao i elektromagnetni talasi iz tvog frižidera,TV-a,zamrzivača,utikača pored tvoje glave dok spavaš,zatim tvoja mikrotalasna...i tako bih mogla do sutra da nabrajam čemu smo sve danas izloženi... :evil:

Ali opet kažem,svako ima pravo izbora,niti ću ja tebe da ubeđujem da je bolje prirodno,niti ti mene možeš da ubediš da treba da gutam pilule ako to stvarno ne moram zbog neke,ne daj bože,teške bolesti..
Stvar izbora ;-)

Ја на мору купим она уља, најобичнија, од лаванде, камилице, маслина, ораха ( јесте да мало смрдуцкају али шта ћеш) и мажем се њима. Никад нисам користила којекакве креме и слично. И увек супер поцрним.

Ја на мору купим она уља, најобичнија, од лаванде, камилице, маслина, ораха ( јесте да мало смрдуцкају али шта ћеш) и мажем се њима. Никад нисам користила којекакве креме и слично. И увек супер поцрним.

ti ocigledno imas takvu kozu da lakse prima boju. ali ta ulja nemaju nikakve veze sa tim.
savjet dermatologa su kreme i ulja namjenjena suncanju jer sadrze supstance koje stite kozu od UV zraka. ta ulja nemaju apsolutno nista, samo ti stvaraju mentalno osjecaj da brze i lakse crnis..a koza ti je potpuno nezasticena.

Koje su po vama najbolje Beta bronz kapsule i da li neko zna koliko kostaju?

Најбољи препарат за тамњење је мотика.
Одеш на њиву 10 дана и има да добијеш боју, 100% загарантовано!!! Још се и ознојиш па мало смршаш и затегнеш мишиће.

Резултати видљиви после првог дана!;)

Одеш на њиву 10 дана и има да добијеш боју, 100% загарантовано!!! Још се и ознојиш па мало смршаш и затегнеш мишиће.

Резултати видљиви после првог дана!;)[/QUOTE]

Tacno , napravi ti se lep "okovratnik" i fina granicna linija na nadlaktici do visine rukava ......jer nemogu da kopam gola mora da ima neko samnom , strah me od zmija ...............:manikir:

Резултати видљиви после првог дана!;)[/QUOTE]

Tacno , napravi ti se lep "okovratnik" i fina granicna linija na nadlaktici do visine rukava ......jer nemogu da kopam gola mora da ima neko samnom , strah me od zmija ...............:manikir:

Истина је, не мож' гола, мада је врло занимљива ситуација за замислити...:think:
Али цицо, можеш обући мајицу на бретеле и шорц.

П.С. Још ако радиш са неким мацаном, засучеш мајицу, и све уздишеш:"Уф уф уф, ал' је врућина!":mrgreen:

Ja sam prosle godine pila Beta karoten 10 dana pre mora ( 3x1 kao sto pise u uputstvu ) i divno pocrnela.
Nije skup, a pritom je prirodan.

Evo sta sam nasla na sajtu:
Šta sadrži?
5mg smeše prirodnih karotenoida (Dunaliella salina).
Preporučuje se:
Osobama koje se učestalo izlažu suncu, za zdrav izgled kože, za dobar vid.
Način upotrebe: 3 kapsule na dan uz obrok.
Aktivni princip:
Beta karoten (provitamin A) je prirodni narandžasti pigment dobijen iz morske alge Dunaliella salina. Osnovna funkcija beta karotena je poboljšanje zdravlja kože i očiju. Beta karoten je moćan antioksidans koji stabilizuje nivo slobodnih radikala i štiti ćelije od oštećenja i starenja.

Prilozi

• beta-karoten.jpg
    beta-karoten.jpg
    12,9 KB · Pregleda: 34
Da li neko moze da mi kaze bilo sta o uticaju beta karotena na pusace, negde sam procitala da kod pusaca izaziva rak grla, medjutim to niko nigde ne napominje od strane proizvodjaca, cak sam poslala mail na sajtu Ivancic i sinovi, ali naravno, niko ne odgovara...???

Pre dve godine dermatolog me je savetovao da uzmem Beta Bronze (Ivancic i sinovi) kapsule onako kako se vec navodi da se upotrebljavaju.... Odista, boja mi je bila fenomenalna, vec posle 3.dana na moru videlo se da je moja boja koze drugacija od ostalih....i jako je dugo trajala. Prosle godine sam kupila Beta Carotene (Natural Wealth) koji je cini mi se i jaci (kupila sam ga zbog isplativosti 100 tableta 800 din, dok je Ivancic oko 500 din 30 tableta)....medjutim, pre nego sto sam otisla na more primetila sam da me koza jako svrbi, a na moru....to se pretvorilo u agoniju, dok izadjem na sunce izgledala sam kao da su me koprive ispekle...a i osecaj je bio identican! Do tada nikada nisam imala problema na suncu, bez obzira sto mi je koza osetljiva.
Po povratku sa mora, ispricala sam dermatologu sta sam pila i sta se desilo i ona mi je rekla da se to moze vrlo cesto desiti kada se pije taj BC(a i ostali) i stoga mi je preporucila Ivancica (kako sam je razumela kod Ivancica je nesto kao izolovano i sastav je potpuniji), jer ovi ostali, ustvari, retko kome odgovaraju. Mozda bi neki farmaceut mogao da nam razjasni.
Mada, za 20 dana idem na more i ja sam ponovo uzela da pijem taj Natural Wealth , posto mi je bas dosta ostalo (ali sada me nista ne svrbi), pa cu 5 dana pre nego sto odem poceti sa Ivancicem..

Nije bacanje para. Inace, ja ocas posla izgorim, a jedina se mazem non-stop. Mazem se cesce i od beba. Ivancic mi je stvarno pomogao, i nisam izgorela. Zamisli samo koliko steti svako crvenilo izazvano na suncu... Meni je letovanje bolno, jer gorim koliko god se stitila. Bezim od sunca, ne suncam se, i opet izgorim. Pre neki dan sam dosla sa posla i skinem se i vidim da mi je koza pocrvenela ispod garderobe, a pri tom, radim u kancelariji, znaci nisam ceo dan na otvorenom, vec samo na putu od posla do kuce i malo u setnji.. Nisam mogla da verujem, a bila sam bas pokrivena. :(

Back