Beta blokatori [PROPRANOLOL]

autoexec

Zainteresovan član
Poruka
139
Pozdrav, endokrinolog iako mi je srce "zdravo" jer sam prosao EHO,EKG,TEST OPTERECENJA,HOLTER i krvnu sliku kod cak 3 razlicita kardiologa i oni tvrde da mi je srce zdravo i da nema potrebe za lekovima, endokrinolog mi je prepisao propranolol 10 mg ujutru i 10 mg uvece jer imam HIPERTIREOZU.
Ja da budem iskren se plasim da mi srce od toga ne stane, da mi ne oslabi i jos sto stvari, pa kakva iskustva mogu imati?

Пар месецо после прележане короне, почео сам имати благе аритмије. Био сам код кардиолога, срце ми је и даље одлично, а дао ми је да пијем 10 мг пропранолола јутро/вече пар месеци. Пријало ми је, аритмије су прошле, и успут ми доца рече да те мање милиграмаже не могу да науде ни здравом срцу, може да се узима превентивно. Мада кажу да дејство пропранолола траје само пет сати, да има модернијих бета блокатора за 24 сата. А што се тиче твог питања, па ваљда доктори знају...

Пар месецо после прележане короне, почео сам имати благе аритмије. Био сам код кардиолога, срце ми је и даље одлично, а дао ми је да пијем 10 мг пропранолола јутро/вече пар месеци. Пријало ми је, аритмије су прошле, и успут ми доца рече да те мање милиграмаже не могу да науде ни здравом срцу, можеда се узима превентивно. Мада кажу да дејство пропранолола траје само пет сати, да има модернијих бета блокатора за 24 сата. А што се тиче твог питања, оа ваљда доктори знају...
Apsolutno slicna situacija, nakon korone dobio sam aritmije, ekstrasitole, srce radi normalno pa preskoci i nastavi da radi + tahikardije kada setam, puls mi jako brzo skoci... Tako da ja imam ekstrasistole, ubrzan puls + bolest stitaste zlezde tako da mislim da ce ovaj lek biti dobar za mene. Pa da, meni je dato 20mg na dan.

Pozdrav, endokrinolog iako mi je srce "zdravo" jer sam prosao EHO,EKG,TEST OPTERECENJA,HOLTER i krvnu sliku kod cak 3 razlicita kardiologa i oni tvrde da mi je srce zdravo i da nema potrebe za lekovima, endokrinolog mi je prepisao propranolol 10 mg ujutru i 10 mg uvece jer imam HIPERTIREOZU.
Ja da budem iskren se plasim da mi srce od toga ne stane, da mi ne oslabi i jos sto stvari, pa kakva iskustva mogu imati?
Ja sam ti vec na drugoj temi koju si otvorio rekla da smanjis te miligrame ( 20 je mnogo), uzimaj 5 mg dnevno, bices miran.
Inace, ljudi uzimaju to decenijama, nema nikakvih " narocitih" nuspojava.

Пијем бета блокаторе око 30 година, ниједан лекар се не усуђује да ми га укине. Преписују га код екстрасистола, али и у почетној фази повишеног притиска. Проблем је што мора постепено да се смањују дозе уз контролу, па ни један лекар не жели да се упушта у то. Нема дугорочних последица, па је то можда разлог што морам и даље да га пијем.

Помогао ми је око екстрацистола, јер сам их имао често, па некада и у низу од неколико секунди због чега нагло опада притисак. Разлог тога су биле обилне прираслице између срца и срчане марамице, али мислим да за почетни висок притисак је боље дати лек за смањење притиска него бета блокатор који се после тешко укида.

Почео сам са индералом, а сада пијем бисопролол ујутру од 5 милиграма. Једном када сам радио ЕЕГ имао сам пулс 39 и у извеђтају забелешку хитно код кардиолога. Знајући зашто ми је то, само сам отишао на посао и нормално провео тај дан.

Сада се осећам као да га и не пијем.

Ja sam imao iste takve aritmije, od stresa u jednom momentu... Rodjak inace lekar me pregledao i rekao da ima i profi sportista sa takvom aritmijom . Pio sam cetvrtinu propanolola kad krene aritmija, kad je jaka polovinu. Nista ne smeta, samo uravnotezi rad srca. Probaj kako rece koleginica sa manjom dozom, lako ces povecati ako ti ne deluje ili deluje nedovoljno.
Sve najbolje, i smanjuj stres koliko mozes.

Ja sam imao iste takve aritmije, od stresa u jednom momentu... Rodjak inace lekar me pregledao i rekao da ima i profi sportista sa takvom aritmijom . Pio sam cetvrtinu propanolola kad krene aritmija, kad je jaka polovinu. Nista ne smeta, samo uravnotezi rad srca. Probaj kako rece koleginica sa manjom dozom, lako ces povecati ako ti ne deluje ili deluje nedovoljno.
Sve najbolje, i smanjuj stres koliko mozes.
Neki lekari preporucuju da se uzima i po potrebi, ja licno uzimam najnizu dozu presolola, kardiolog tvrdi da mi to
nije potrebno, ali ja najbolje znam sta mi i kako, kada treba :)

Veoma tesko da se stresa mogu skloniti jer zivim u takvoj kuci i zivot mi je bio kakav je bio. Idem bas kod psihijatra na razgovor za par dana pa cu videti sta i kako. U svakom slucaju nastavicu da pijem 20 mg propranolola dnevno do sledece kontrole endokrinologa koja mi je uskoro pa neka on dalje ordinira kako ce i sta ce biti sa lekom. Meni je samo bitno da mi srce ne stane od toga, da ne oslabi i da nemam ubrzan puls i ekstrasitole!

Veoma tesko da se stresa mogu skloniti jer zivim u takvoj kuci i zivot mi je bio kakav je bio. Idem bas kod psihijatra na razgovor za par dana pa cu videti sta i kako. U svakom slucaju nastavicu da pijem 20 mg propranolola dnevno do sledece kontrole endokrinologa koja mi je uskoro pa neka on dalje ordinira kako ce i sta ce biti sa lekom. Meni je samo bitno da mi srce ne stane od toga, da ne oslabi i da nemam ubrzan puls i ekstrasitole!
Slobodno pij, vidis i sam da niko nema ili nije imao pobocne efekte, a zaista deluje. To za psihijatra ili psihologa ti je odlicno resenje, razgovor sa njim moze da ti pomogne da koliko toliko naucis da kanalises stres, i da smanjis posledice na zdravlje.

Cao .I ja imam isti problem.Muce me ekstrasistole haos,svakodnevno i svako ko ih ima zna koliko nisu prijatne.Pokusala sam sa propafenom ,pomogao mi je ali mi je doktor ukinuo jer kako kaze propafen je opasan lek i koristi se za lecenje tezih aritmija.Odem kod drugo,

Cao .I ja imam isti problem.Muce me ekstrasistole haos,svakodnevno i svako ko ih ima zna koliko nisu prijatne.Pokusala sam sa propafenom ,pomogao mi je ali mi je doktor rekao da ga ukinem jer se uglavnom daje kod tezih aritmija..Otisla drugom kardiologu, on kaže srce u redu,vide se ekstrasistole na Ekg i daje mi concor 1.25mg ..naravno,obori mi pritisak i ne puls mi spadne na 50 sto sam tesko podnela.Odem kod trecem i preporuci mi propanolol od 10 mg..jos nisam krenula da uzimam. Citala sam da on koristie za tahikardije ,ali ja tahikardije nemam.Da li lek pomaze i kod ekstrasistola?

Pozdrav, da , beta blokatori pomazu i kod ekstrasistola... onda pij propranolol...
Meni je najvise pomogao Presolol, imao sam ekstrasistole, tahikardije zbog hipertireoze a doza presolola je bila 100 mg dnevno...
Super sam se osecao, lupanje srca je prestalo, a ekstrasistolu sam imao jednom mesecno i jedva da sam je osetio, naravno, to je sve trajalo dok sam pio, a od kako sam prestao imam palpitacije i ekstrasistole jednom u 3 dana...

Pozdrav, da , beta blokatori pomazu i kod ekstrasistola... onda pij propranolol...
Meni je najvise pomogao Presolol, imao sam ekstrasistole, tahikardije zbog hipertireoze a doza presolola je bila 100 mg dnevno...
Super sam se osecao, lupanje srca je prestalo, a ekstrasistolu sam imao jednom mesecno i jedva da sam je osetio, naravno, to je sve trajalo dok sam pio, a od kako sam prestao imam palpitacije i ekstrasistole jednom u 3 dana...
Koliko dugo se uzima beta blokator?Uglavnom kazu 6 meseci..I posle toga mogu ponovo da se pojave..
Meni bukvalno ruse zivot,stalno ih osecam,a probala sam sve moguce na biljnoj bazi,magnezijum,b6,d3,vitamin c..ali dzabe.Osecam kao pauzu,ili neki jak preskok i onda osecam i u grlu.Proverena je stitna,parametri su u redu,koksaki virus negativan..Hocu da napomenem da imam i anksioznost i mozda je to okidac svega.

Anksioznost je sigurno okidac ekstrasistola zato sto se one javljaju kada anksioznost nastupi...
Sve zavisi, ako je doza velika to iziskuje duzi vremenski period > 3 meseca
A ako je doza mala moze se uzimati po potrebi ili koliko god da treba

Meni je najvise pomogao Presolol,
imao sam ekstrasistole, tahikardije zbog hipertireoze a doza presolola je bila 100 mg dnevno...
To je isto samo sa dva razlicita imena. Ne treba preterivati, i 50 mg je svarseno ok, cak mnogo
ljudi ( a tu sam i ja) dele i tu dozu oxd 50 mg pa uzimaju 20-25 mg dnevno.

Back