Marko Cojkic
Početnik
- Poruka
- 1
Molim ako neko zna bilo sta o ovom predmetu, neka napise.... Noz je od srebra! Sa ,,M'' pod krunom...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel zna neko od vas ko prodaje ili izradjuje kopije dukata Franca Jozefa?
Ne treba cak ni pozlata da bude, dovoljno je samo da izgleda kao pravi...
Dragi bila bih vam veoma zahvlana kada bi mi neko od vas ako zna dao kontakt telefon nekog procenitelja starog novca. Jer imam dosta novca kovanica,srebrnjaka i papirnih novcanica koje su raznih datuma od 1380 i neke i starije,pa na dalje . Hvala vam puno unapred
Pozdrav ljudi. Da li neko moze da mi objasni, zasto prilikom otkupa zlatnika koji su kovani pre 1900-te, nema razlike od ovih, koji se i danas prave. Konkretno primer zlatnik Franc IOS iz recimo 1848 ili 1857 svi otkupljuju po ceni istoj kao i zlatnik iz 1915-te, a upravo se i danas stanca replika na kojoj je upravo 1915-ta, barem koliko sam ja uspeo da nadjem na netu. Naravno nigde nisam mogao da nadjem da neko prodaje zlatnike iz ove ili slicne godine. Najvise je ovih iz 1915. Da preciziram: u pitanju je Franc IOS manji zlatnik 3.49 g. iz 1848, i 1857. Ako neko moze da mi da okvirnu procenu za ova dva zlatnika bio bih vrlo zahvalan.
Ta dva zlatnika imaju kolekcionarsku vrednost, i ima ljudi koji su spremni da ih plate vise od cene zlata, ukljucujuci i mene
Ono ste jeste malo nezgodno je davati je procenu vrednosti bez slika posto je njihova vrednost u velikoj meri zavisna od ocuvanosti. Odmah da razjasnimo, ako su zlatnici buseni, imaju alkicu ili su na neki drugi nacin osteceni, onda gube kolekcionarsku vrednost, i necete dobiti nista vise od cene zlata.
Franc Ioseph dukati inace nisu pravljeni 1848, ima serija koja je pravljena 1898 povodom 50 godina vladavine, razlikuju se od standardnih jer je glava okrenuta ulevo umesto udesno, i oni su prilicno vredni, recimo 200-500 evra zavisno od ocuvanosti, dok dukat iz 1857 nije toliko redak, vredi mozda od 160-250 evra zavisno od ocuvanosti.
Hvala na brzom odgovoru. Ako moze samo jos jedna procena. U pitanju je zlatnik 20 drahmi 1884. tezine oko 7g.Kako bi procena bila preciznija slikao sam ga. Ovo je trenutno najbolje sto sam mogao da izostrim sa mojim aparatom.