zanima me cena kovanice iz 1678 leopold hungari
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobio sam na poklon par stotina razlicitih kovanica,ovih dana sam ih sortirao i uglavnom o svakoj po nesto saznao iz kataloga i ovde sa foruma,imao bih par pitanja da postavim pa ako neko moze da mi odgovori
1.Kovanica od 5 dinara iz 1975,na njoj pise 30 godina od pobede nad fasizmom(ima tri kruga slova)nisam je video po katalozima pa me interesuje nesto o toj kovanici,da li vredi nesto,koliko primeraka je uradjeno i .....(u jednom postu na ovom forumu je bilo postavljeno ovo pitanje ali nema odgovora)
2.Medju stotinjak kovanica od 1 dinara iz 1986 nasao sam 2 kovanice gde su avers i revers pomereni za nekih petnaestak stepeni a na ostalim je normalno,o cemu se radi...da li je to greska ili mala serija ili.......vredi li nesto?
3.Takodje me interesuje iz 1965 godine 5 para.Od 400 kovanica nasao sam 2 kovanice sa malim brojem 5 a ispod njega pise para 1965 na aversu,dok su ostale kovanice sa velikim brojem 5 a ispod nema nista,o cemu se radi.....
jel vredi ovo nesta?hvala unapred
Ovo bi moglo biti interesantno, vjerovatno je greska, avers i revers ne bi trebali biti pomjereni.Vrijednost? Onoliko koliko je neko spreman da plati, možda 4-5€, zavisi od očuvanosti kovanice
![]()
![]()
ne razumem se u ovo,tako da jel moze neko reci koliko vredi ovo i jel vredi uopste ?
imam petlica 20fcs 5.4 grama. citam po netu da je njegova tezina 6.45 pa me zanima da li je mozda neki fals ili mi vagica krade![]()
Verovatno je iz 1906-te. Zlato je slabije karataže.
cao svima.nedavno sam pronasao bakarni novcic,obima 3cm.gotovo da se ne vidi nista na njemu,tako da ga ne mogu uporediti ni sa jednim sa stranice...pronadjen je u srbiji,tacnije sumadiji.zanima me kako ga mogu ocistiti,da bih saznao starost novcica?jer mislim da je dosta star,bar po sadasnjem izgledu...inace pronadjen je na mestu gde zemlja nikada do pre 3 god nije obradjivana.ranije na tome mestu su bila ogromna stabla kruske,onda je otac povadio i poceo redovno da obradjuje zemlju,to jest bastu...ako bi neko imao neko misljenje iz kojeg doba moze da datira ovako nesto,molio bih za odgovor
Moze li neko da mi kaze kolika je vrednost ovih kovanica:
Milan Obrenovic 5din 1879
Petar II 20 din 1938god
Petar I 1din 1915god
Petars I 1din 1912god
Kraljevina jugoslavija 10 10din 1938
petar I 50 para 1915
petar I 50para 1912
Aleksandar I 1dinar 1897god
Francuska 50centimes 1926
Bugarski 1lev 1925
Nemacka 10 feninga 1925
Imam pitanje vezano za "1 ducat" austrijski iz:
1843,
1848,
1863,
1900,
1902,
1905,
1910,
1912,
1913,
1915.
Problem je sto su svi buseni (ali su u izezetno ocuvanom stanju), pa da li ima neki koji je izuzetno vredan(redak novcic), ili su svi radjeni u velikim serijama i da se najvise isplati prodati kod zlatara po gr?
Ja imam jedan srebrnjak na njemu pise 1980. godina , 1000 dinara, srednje velicine tj. 38mm u precniku. Ali je jako prljav i ostecen. Kad sam bio mali volio sam se igrati sa nozevima i malo sam ga "doradjivao". Pa ne znam ako bi sad neko zalijepio naljepnicu sa napisom Ostecen, na njega, koliko bi mogao da vrijedi?
Gledam redovno na History kanal onu emisiju Pawn Shop, pa ne znam da li bi neki zalagaonicar mogao da ga na neki nacin popravi, mada cisto sumnjam da postoji nekakav metod da se ogrebotina od noza moze ispraviti.
Kad sam bio dijete rekose mi roditelji da vrijedi 4, 5 plata, tada nijesu bile sankcije, pa sam im povjerovao. Ali opet, ako ima iskusnih ljudi na Krstarici pa da mi recu iskreno.
Hvala.