Besplatna procena vrednosti - stari novac, marke, ordenje

ako neko moze da mi kaze...nasla sam tri novcica u temeljima kuce koja je zidana nekako posle I svetskog rata...jedan je bronzane boje iz 1760 god i pise na njemu patrona hungaria,drugi je srebrne boje pise:ARCH-AUST-DUX BUR-SI-M-MC br vidi se slabo ali mislim da je 1284 o treci koji je skoro sav izlizan vidi se ovako nesto...R.S.R.I.A^ELL
skenirala sam i lepo se vidi ali ne znam kako da postavim sliku:)javite se ako neko moze da pomogne,hvala unapred

ako neko moze da mi kaze...nasla sam tri novcica u temeljima kuce koja je zidana nekako posle I svetskog rata...jedan je bronzane boje iz 1760 god i pise na njemu patrona hungaria,drugi je srebrne boje pise:ARCH-AUST-DUX BUR-SI-M-MC br vidi se slabo ali mislim da je 1284 o treci koji je skoro sav izlizan vidi se ovako nesto...R.S.R.I.A^ELL
skenirala sam i lepo se vidi ali ne znam kako da postavim sliku:)javite se ako neko moze da pomogne,hvala unapred

aj mi posalji slike svih kovanica na boki93@krstarica.com

Zdravo, kupujuci veliku kolicinu nocva od jednog tipa prije par dana otkrio sam u kolekciji veliku kovanicu od 5 eura iz malte iz 2004.god.,promjera oko 40ak mm i vise, pise na 3 jezika malim slovima essai, trial, provas sto znaci da je rijec o nekom probnom primjerku. Posto se bas i ne razumijem u probe samo znam da puno vrijede interesuje ako iko zna da mi kaze realnu vrijednost ove kovanice ? Posto jos nisam nabavio Krausea za 21. vijek osjecam se ko slijep :)

ma znam i ja to nego evo pitao sam vec dvojicu kolega koji se bave ovim vec jedno 40ak godina i niko nezna sta je u pitanju niti materijal a ni vrijednost. nije sad da polazem neke pretjerane nade u ovaj primjerak nego vidim izuzetno je puno tezak a sumnjam da je zlato jer je nominala od 5 eura ipak,al ko zna. na aversu su spojena 3 kipa sa zvijezdicama okolo ruba i godinom izdanja 2004 a na reversu pise 5 E i nacrtana karta geografska malte, ona 2 ostrva, iznad je delfin i sunce kako sija i jos pise rijec "gozo". estetski prelijepa kovanica, s obzirom da je proba sta mislite otprilike koliko vrijedi to?

Materijalnu vrednost nema.I ako je novcic star preko 200 godina nije redak ni na nasim ni na evropskim prostorima jer su pojedine serije te kovanice iskovane i u preko 200 miliona primeraka i dosta ih ima sacuvanih.Ako je u ocuvanom stanju nije ga lose imati u kolekciji a da ces doci prodavsi ga do nekih "velikih" para , na to zaboravi.Da je u pitanju neki talir iz tih godina pa da pricamo onda o nekoj maloj materijalnoj dobiti al ovako,zalim, nema leba od toga.Pozdrav

Pozdrav,

Zanima me vrijednost i malo vise informacija za ove 2 novcanice. (Recimo da su u VF++ stanju ili bolje)

2 Kronen Note 15. May 1916 (Kriegs Gefangenenen Lager)
1 Krone Note 15. May 1916 (Kriegs Gefangenenen Lager)

Imam vise kataloga, ali u njima ih nisam pronasao.

Hvala!

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    4,6 KB · Pregleda: 14
Poslednja izmena:
Pozdrav,

Zanima me vrijednost i malo vise informacija za ove 2 novcanice. (Recimo da su u VF++ stanju ili bolje)

2 Kronen Note 15. May 1916 (Kriegs Gefangenenen Lager)
1 Krone Note 15. May 1916 (Kriegs Gefangenenen Lager)

Imam vise kataloga, ali u njima ih nisam pronasao.

Hvala!

Evo i boljih skenova..
Samo da napomenem, da se radi o UNC novcanicama a ne kako sam gore napisao.

Dakle, koliko vrijede i koja im je svrha bila?

Prilozi

• Austro-Ugarska - 1916 - 1 a back.jpg
    Austro-Ugarska - 1916 - 1 a back.jpg
    55,4 KB · Pregleda: 9
  • Austro-Ugarska - 1916 - 1 a.jpg
    Austro-Ugarska - 1916 - 1 a.jpg
    53,3 KB · Pregleda: 4
  • Austro-Ugarska - 1916 - 2.jpg
    Austro-Ugarska - 1916 - 2.jpg
    59,1 KB · Pregleda: 6
  • Austro-Ugarska - 1916 - 2 back.jpg
    Austro-Ugarska - 1916 - 2 back.jpg