Besplatna procena vrednosti - stari novac, marke, ordenje

A jel mogu da znam cenu ovih srebrnjaka.....i da li uopste nesto vrede.....
10 dinara Kraljevina Jugoslavija 1938
Ferdinand I Bugarski car 50 stotinki 1913
Franc Los 1 kruna iz 1915
Boris III Bugarski car 20 leva iz 1940
Confederatio Helvetica 20 1974
Republique Francaise 1 franc iz 1964
Petar II Kralj Jugoslavije 20 dinara 1938
i jos jedan mali srebrnjak pise na njemu Sverige ore 10 s jedne strane a s druge je kruna CG XVI i godina 1982
:)

Potreban mi je savet: Hteo bih da počnem da sakupljam kovanice. Zanima me srpski srebrni novac u svim varijantama, pa me zanimaju i cene i gde bih mogao da kupim te srebrnjake. Takođe, hteo bih da sakupljam i zlatnike. Za početak, kupio bih jedan komad vrednosti 100-110 eura. Zanima me šta kupiti, a da oko toga kasnije može da se izgradi kolekcija? Više bih voleo da je reč o domaćem nego o stranom novcu. Unapred hvala.

ja imam u ponudi skoro sve od domaceg novca, pa me mozete kontaktirati da pogledate ,sta vam se svidja to da kupite, isto tako imam i ceo svet kao i numizmaticki pribor, moj telefon je 064-00-77-555 pa da se dogovorimo da dodjete da pogledate

Bojim se da sam na putu, te pre jeseni svakako neću moći da dođem do vas. Zato bih da mi sada preporučite zlatnik iz vaše zbirke vrednosti 100-110 eura, pa da pogledam na internetu o čemu se radi. Više bih voleo da reč bude o domaćem zlatniku, ali ako toga nema pristajem i na strane.

1912 kraljevina Srbija nema varijantu sa i bez potpisa . To postoji samo kod godine 1915.
numispista

Tacno kolega, ispravna informacija, Svi iznosi iz 1915.god (50 para,1 i 2 dinara) postoje sa i bez potpisa, ali samo ta godina. Nedavno sam naisao kod nekog zlatara na 1 dinar iz 1915.bez potpisa gravera u XF stanju,covjek mi ga je davao za 3 eura,tj. samo vrijednost srebra, ja nisam trenutno nista imao kod sebe pa cu reko za par dana doci valjda ce biti tu jos, ja dodjoh a on rece prodao sam neke i bas tu neko kupio. Sebi sam rekao da nikada vise necu nijednu priliku propustiti, iako i taj primjerak nema bas neku extra vrijednost, oko 10- 15 eura u tom stanju.

Imam ove,novcice, zanima me koji je najvredniji i koliko vrdi, i koji je najmanje vredan i koliko. I ako neko zna otprilike cene za svaki od ovih i dali neko hoce da kupi:
-1/2 Franc -1966
-Araxmai -1976
-1 Dinar -1938
-20 drx. -1973
-10 Schilling -1974
-1 FR. -1968
-Francaise (liberte egalite fraternite) -1911
-Elizabeth II -1997
-10 dinara -1977
-5 ptas (espania)-1980
-50 dinara (Petar II kralj) -1938
-2 Francs -1917
-5 DINARA -1879
Moze i slika za svaki novcic. I molim vas da mi pomognete i kazete cene.

Pa boldirao si najvrijedniji, 5 dinara iz 1879. je jedino sto vrijedi, u pitanju je srebro cistoce .900 odnosno 90%-tno tezine 25 grama. A cijena uveliko ovisi o stanju kovanice. Zainteresovan sam za kupovinu. Sliku posalji na mail ado_n_@hotmail.com , pa mozda i dogovorimo nesto.

Zdravo, iako se bavim numizmatikom vec par godina dobro bi mi dosao savjet jer nikad ne mozes sve znat. Prodaje mi tip 1 perper iz 1912 za 20 eura, mozda bih mogao da spustim na 15. Znam da je srebro finoce .835 i da je iskovan u 520.000 primjeraka kao i da mu je vrijednost oko 18 eura, doduse ovaj je u vf+, xf- stanju,to sam vidio cijenu u Krause-Mischlerovom katalogu,ali opet kolega koji se 40 godina bavi numizmatikom mi je rekao da ne dajem toliko jer s obzirom na recesiju i na stanje na trzistu ne vrijedi toliko. Volio bih da cujem jos koje misljenje.
Unaprijed zahvalan Adnan

Imam srebreni novcic od 5 dinara 1904 - ( Bog-Srbiju-Cuva ) natpis na obodu.
Na obodu od ( Bog-Srbiju-Cuva ) samo Cuva se jasno vidi.
Koja je vrednost novcica

vrijedi ta varijanta jako mnogo ako je u dobrom stanju,ali kako vi kazete samo se jedna rijec na obodu jasno vidi sto znaci da opste stanje kovanice ne moze nikako da bude dobro, mozda F+ u najboljem slucaju. nego ovako ne dajte vi nju nikako ispod 100 eura s obzirom da je to dosta rijetka varijanta. A ja bih vam isto ponudio neki iznos samo ne skupljam nista sto je manje od VF stanja, nebitno sta je. S obzirom na lose stanja na trzistu, mali savjet, sacekajte par koju godinu, mozda dodju neka bolja vremena ;)

zanima me vrednost > 6 kreuzer 1849 a,b i c oznake.austriski silinzi u apoenima od 5 i 10 iz 1957 do 1988.5para iz 1883.20 para iz 1881.novcici ilirskog kralj baliusa

Dobro cuvaj tih 5 silinga ako su iz 1957.god,aluminij, oni su izuzetno rijetki i vrijedni, svega u 100.000 primjeraka iskovani, u losem stanju (F) vrijede 100 eura, VF 200 eura i tako dalje. Ali moras da znas sljedece katalog je jedno a stvarnost drugo, tesko ces ih kome sa ovih prostora prodati za taj novac, ali ne daj da te zeznu nemoj ih u bezcijenje davati cak iako ti trebaju pare,ako ikad odes u inostranstvo probaj tu, to je vrijedna kovanica. Takodjer 5 para iz 1883. ti dosta vrijedi, rijetka je to godina za tu nominalu. a za 20 para iz 1881. prvi put cujem, dobro provjeri da li je to ta godina?

Dobro cuvaj tih 5 silinga ako su iz 1957.god,aluminij, oni su izuzetno rijetki i vrijedni, svega u 100.000 primjeraka iskovani, u losem stanju (F) vrijede 100 eura, VF 200 eura i tako dalje. Ali moras da znas sljedece katalog je jedno a stvarnost drugo, tesko ces ih kome sa ovih prostora prodati za taj novac, ali ne daj da te zeznu nemoj ih u bezcijenje davati cak iako ti trebaju pare,ako ikad odes u inostranstvo probaj tu, to je vrijedna kovanica. Takodjer 5 para iz 1883. ti dosta vrijedi, rijetka je to godina za tu nominalu. a za 20 para iz 1881. prvi put cujem, dobro provjeri da li je to ta godina?

nema tu kolega nista da vanlja, ja sam uzivo pogledo , jedino krajcare malo lizane po 3 evea sto vrede, ostalo je valuta ili srebro ni 5 silinga nije 57 a srpske parice su tolko izlizane da nista ne vrede

kod srebra u novcu koje ima vrlo malu numizmaticku vrednost ili nikakvu gda je ponuda mnogo veca od potraznje a takav je slucaj sa 0.5-1-2 dinara iz 1912, ja na svakih 150-200 komada kojih kupim prodam kao numizmatiku 1 do 2 , po ceni od 2 evra, ostalo sve mora da zavrsi u materijalu, ja materijal nudim zlatarima 20% ispod berze stim da mora biti u granulatu 999/1000, sto dalje znaci da novac 835/1000 kad rafinisem kilo dobijem 835 grama i platim tafinazu 30 evra po kilogramu, ja u tu matematiku moram da se uklopim

А да ли продајете "на кило" али непретопљене?

Back