Besnilo - audio knjiga Borislava Pekića

" Besnilo " sam čitala dva, tri puta. Knjiga je odlična, a nisam znala da postoji i audio knjiga.

Da li je neko čitao "Besnilo" ili slušao audio knjigu i šta mislite? Da li vam se dopada knjiga?
Čitala sam.
Svidela mi se.
Sva ona preplitanja i svi događaji koji su prethodili dolasku na aerodrom.
Kako je sve počelo i kako se završilo.
Odličan knjiga koja pokazuje kakvi smo kao čovečanstvo.

Mogla bih ponovo da je pročitam.

Читала сам и згадило ми се,пресело ми је иако разумем да су слушали наређења али
једину здраву особу која се и успела изборити да остане здрава убити без икакве провере је прилично гадан крај,иако је сравњена заједно са свиме и можда нису смели да ризикују надређени
.Јер то отвара питање да ли се трудити уопште да преживиш било какву краснокалипсу да се нашалим мало на овој екстремно горкој теми јер је књига таква ако можда неће веровати да си здрав ти који одлучују те
донесу одлуку да се сравни цео тај простор заједно са особом која је преживела и очигледно се узалудно борила да преживи.

Довољно је једном прочитати а можда се може и то заобићи јер оставља горак,тежак осећај уз много гадна питања која отвара и можда је ипак претешка јер живимо у превише тешком времену да би се читало овако нешто.

Јер је ипак боље обратити пажњу на неке друге врсте писаних дела које доносе фину емоцију и наду а не ово које огољава суровост,бруталност на један буквалан начин.

Back