Beskrajni SF, F & H kviz - druga sezona

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Wild palms " ? Konformizam , materinstvo , utapanje u masu, totalitaristički ?
Zanimljivo je da su se u seriji pojavili nakratko Gibson i Oliver Stoun ..

wild_palms_2_disc_import.jpg

... tačno - sjajne "Divlje Palme" su u pitanju (na mene ostavile utisak još kad sam ih prvi put gledao na "BK" televiziji, i toplo ih preporučujem svakome ko ih nije gledao).
+ Nosorog se prvo pojavljuje u snu protagoniste, i navodi ga na niz postupaka koji uzrokuju zaplet serije, a kasnije nastavlja da se pojavljuje u raznim značenjima od kojih je jedno i sećanje na majku istog tog protagoniste - tako da je i to tačno. Nedovoljno cenjena a zaista predobra serija koja je na neki način prethodila i "Mnemoniku" i "Matriksu"...

Bravo Pikax :). Tvoje pitanje...

Poslednja izmena:
2475. Nije baš u pitanju konkretno leskovački roštilj, ali pitanje zadire u sličnu "problematiku" : naime, u kom to filmu je prvi put prikazan uređaj koji živu svinju automatski pretvara u svinjske proizvode i zašto je taj film značajan?

... The Mechanical Butcher (1895) First Science Fiction Film - :), al ne znam kol'ko bi se Melijes složio s' tom titulom...

Samo da dodam da je film snimljen po djelu Alekseja Nikolajeviča Tolstoja (tek da se zna, nema nikakve veze s Lavom Nikolajevičem).

Jedna od prvih SF knjiga koje sam pročitao još kao klinac bio je Tolstojev roman 'Hiperboloid inžinjera Garina'. Nabasao sam na tu knjigu hodajući između redova knjiga u biblioteci.

Poslednja izmena:
Назив света је исти као серијала.
Ово је последњи кадар првог дела серијала. Мебијус га је урадио као рекламу за Ситроен а затим наставио и разрадио причу у наставцима.
Главни ликови зову се Стел и Атан и на почетку им је вештачки хммм ’сузбијена’ сексуалност и практично су бесполни.

Чесли Боунстел? Рат светова из ’53?

Узгред, толико занимљивих а мало познатих ствари се појави у питањима да би о многим могло и требало написати чланке за Вектор.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back