Beskrajni SF, F & H kviz - druga sezona

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo tako, radi se o Robinu Coku i knjizi Otmica. U mohoričićev diskontinuitet je smjestio "prvu generaciju ljudi" koji su se razvili na zemlji i povukli u podzemlje kad je naišao nepovoljan period. Kad se stanje smirilo više im se nije dalo vračati na zemlju gdje se vremenom razvila druga generacija, to jest mi.

2459.

... uspeh filma "Dr Strejndžlav ili Kako sam naučio da ne brinem i zavoleo bombu", je naveo izdavača da predloži poznatom sf autoru da slično naslovi svoju novu, još neizdatu kjigu i tako se "okoristi" popularnošću pomenutog filmskog naslova.
... koja knjiga ( u pitanju je pun naslov) kog pisca?

Žao mi je što prekidam kontinuitet kviza sa ovim postom, ali mislim da će itekako interesovati osnivače (među kojima sam sam) i aktivne učesnike ovog kviza.
Naime, uvodni post, kao i sam koncept kviza je doslovce -kopiran. Od A do Ž.

Mislim, koliko treba neko da bude glup pa da ne može da napiše uvodni post, nego mora da prekopira ovaj ovde?
Koliko inteligencije treba da se napiše pozdrav, poziv i nekoliko pravila?

Smatram vrlo malo, ali eto, tamošnji „autor“ očito nema ni to malo. Verovatno točak ima više, jer točak makar zna da se okreće...
Nedostatak imaginacije i pameti se oslikava takođe u tome da postavljač nije čak ni izmenio naziv kviza :)

Evo link, izvinjavam se na postavljanju istoga sa napomenom da ne reklamiram drugi forum nego ukazujem na kopiranje.
U pitanju je ni manje ni više nego nekakav teleblahbah forum :)

http://zlatnazora.hotforumpro.com/t206-neverending-sf-kviz

Ipak, kopiraju se uspešna dela, ona manje vredna padaju u neinteresovanje i zaborav. Ali opet ostaje pitanje ko je pametniji, točak ili onaj ko kopira tako banalne stvari? :)

Stvarno... ccc... Znam da ljudi kradu svašta sa neta ali pravila kviza... ccc :hahaha:
I ne samo da su pokrali uvodnu poruku nego i pitanja: 1471, 1472, 1474... itd, tako da im je ceo kviz lažnjak.
A pazite odgovor na (inače moje) pitanje: "Koji je naziv za robote u muškom a koji za one u ženskom obliku?" - "Replikant i replikatkinje" ROFL a "postavljač" pitanja ni ne zna da je pravi odgovor android i ginoid.:dash:

Ono što ovakvi lopovi ne shvataju je to da naš kviz nije uspešan zbog ideje i pravila već nas koji u njemu učestvujemo i vodimo brigu o njemu. A nas ne mogu da prekopiraju, mada ne sumnjam da bi i to uradili samo da mogu.:mrgreen:

Slažem se sa Masterom, nije vredno reagovanja. Em je u pitanju prilično mrtvosan forum, za 2,5 godine sakupili su "fantastičnih" 4.300 poruka i 125 korisnika, em se krađa desila pre više od dve godine, em im je tema u startu propala i ima samo 15 poruka. :lol:

Forum je vlasništvo jedne bivše moderatorkinje sa natprirodnih pojava, koja je nedavno popila ban na deset dana zarad zloupotrebe položaja. Konačno dolijala.
Tu krađu sam otkrio kada sam čitao anti.krsta temu na tom smešnom forumu.

No, mislio sam da podelim svoje zapažanje ovde; još uvek ne mogu da verujem da je neko toliko tupav, glup, ograničen i lobotomiran da prekopira tako nešto.
Razumem lika koji mi je drpio jednu priču sa bloga i preselio je na svoj blog; hteo da ispadne na tom forumu Džek, ali je ipak jedan Džek. Administracija je uklonila na moje insistiranje. Ali ovo mi ne ide u glavu nikako. Verovatno je za to potrebno imati mozak veličine andola da bi se tako nešto napravilo.

Kako god, stvar je evidentirana, autor je ispao gluplji od točka i sada možemo dalje... :)

... m' da - poražavajuć nedostatak ideje ili prosto, jeftino i neuspešno kopiranje. Zanimljivo, ali nevažno - osim kao kompliment ovom - originalnom.
Što bi rekli "susjedi" - u domenu mreže u kom se govori "jezicima za koje nije potreban prijevod"(dalje nisam nikad ni zalazio) mislim da je ... jedini takav i čudi me da nije bilo više ovakovih pokušaja.
- uglavnom ovo što kaže @Dan, to je to.

... u medjvremenu @Sal objasnio.

Forum je vlasništvo jedne bivše moderatorkinje sa natprirodnih pojava, koja je nedavno popila ban na deset dana zarad zloupotrebe položaja. Konačno dolijala.
Tu krađu sam otkrio kada sam čitao anti.krsta temu na tom smešnom forumu.

No, mislio sam da podelim svoje zapažanje ovde; još uvek ne mogu da verujem da je neko toliko tupav, glup, ograničen i lobotomiran da prekopira tako nešto.
Razumem lika koji mi je drpio jednu priču sa bloga i preselio je na svoj blog; hteo da ispadne na tom forumu Džek, ali je ipak jedan Džek. Administracija je uklonila na moje insistiranje. Ali ovo mi ne ide u glavu nikako. Verovatno je za to potrebno imati mozak veličine andola da bi se tako nešto napravilo.

Kako god, stvar je evidentirana, autor je ispao gluplji od točka i sada možemo dalje... :)

Čekbre pa točak je mLogo korisna stvar :mrgreen:

Što bi rekli "susjedi" - u domenu mreže u kom se govori "jezicima za koje nije potreban prijevod"(dalje nisam nikad ni zalazio) mislim da je ... jedini takav i čudi me da nije bilo više ovakovih pokušaja.
Pre par godina tražio sam po netu sličan kviz (u žanru) na našem i na engleskom ali ne nađoh. Pokušaja jeste bilo ali ni jedan ne traje ovoliko dugo, sa ovoliko poruka. Mislim da možemo reći da ovde gajimo nešto jedinstveno na žanrovskom delu internete.
Naravno, ne tvrdim da na nekom od mnogih jezika ne postoji i stariji žanrovski kviz. Al' ko bi to mogao da proveri?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back