white_warg
Iskusan
- Poruka
- 5.889
Da li ste nekada bili na berbi voca?
Ako jeste, koje je to voce bilo? Kada ste brali? Da li ste uspeli da zaradite?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
gore si prosla od meneJesam, davno, berba trešanja. Tuđih. Uspjela da zaradim 2 x batine, od vlasnike trešnje i od mame.
predivnoSvaka čast, @Enishi_Yukishiro!
Ja sam brala samo sopstvene sadnice višnje, želja mi je oduvek bila da ih imam mnogo, i daće Bog. Nije što sam ih sama kupila i posadila, ali slomiše se od roda svake godine!
I ja sam preuzela na sebe da ih berem, čistim i pakujem.
Oh... kakvo zatišje se desi u duši kad bereš svoje, kako je to magičan osećaj!
Svoje kad je, osetiš drugačije vibracije.
Nisam višnje prodavala, niti ću za sad, ali svake godine ih sadim, pa možda iduće i budem imala za nekakvu prodaju.
Višnjičice su mi od mene same odabrane, volim ih i berem sa ljubavlju.
Na tuđem posedu ne bih brala ništa. Tebi svaka čast!
pa sad, ne mogu reći da uživam dok berem.Oh... kakvo zatišje se desi u duši kad bereš svoje, kako je to magičan osećaj!
Svoje kad je, osetiš drugačije vibracije.
da,one sukcesivno sazrevaju,i nije laganica brati.Evo kako sam ja prosla na berbi borovnica proslog leta...
Pa, sad... moje se razlomile, mini drvca koja donose ploda neviđeno. Nisam im našla crva nigde, mada i jesam tu i tamo, zapravo. Crv koju neće, nije ni za ljude.ova godina,kod nas, nije bila naklonjena višnjama![]()
imam dve velike i vremešne višnje, i rađaju za ceo komšiluk.Pa, sad... moje se razlomile, mini drvca koja donose ploda neviđeno. Nisam im našla crva nigde, mada i jesam tu i tamo, zapravo. Crv koju neće, nije ni za ljude.
Ja ih volim, berem ih sa velikom ljubavlju,l rano od jutra par sati kad se vidi dobro i dok je podnošljivo.Po zvezdi neću sebi to da radim, voćki ne smeta. Mogu jer sama određujem sebi kad ću, ali mislim da su najveće budale ljudi koji beru bilo šta po onom zlom suncu.
Treba da se ustane oko 4, 5 i završi stvar oko 11.
Ali šta?trebalo bi da je tako kako ti pišeš, ali....
većina vlasnika ne mari za berače.Ali šta?
Da li ste nekada bili na berbi voca?
I ja sam brala kukuruz samo dok sam bila u krađi kuruza a ne ovako...Brao sam i voce i kukururz, nesto za pare, nesto kao pomoc a nesto i sto sam morao.
Najbolje mi je bilo kada sam pomagao, prodje dan u zajebanciji i brze se zavrsi posao.
Brao sam visnje za pare, tada sam vec sezonski radio na plantazi pa sam poslan u berbu dok krene prerada u pogonu gde me cekalo mesto u hladnjaci.
Upravnik nam je odmah rekao da smo placeni na sat a ne na kolicinu i da ne zurimo jer je visnjama to prva rodna godina.
Vreme nas je posluzilo a mene na kraju bolele ruke jer nisam poneo nista da vezem gajbu oko pojasa.
Kupine, grozdje i kukuruz sam brao sa svojima.
Grozdje mi je u najlepsem secanju.![]()
I ja sam brala kukuruz samo dok sam bila u krađi kuruza a ne ovako...
Bila, tada sam shvatila da zelim skolu da zavrsim, da se ne mucim fizickiDa li ste nekada bili na berbi voca?