Beogradski prevoz

E nije foliranje ali godinama se nisam vozio prevozom.
Nešto mi auto bio kod majstora i ja krenem trolom.
Napolju 100 stepeni, gužva, svi se stiskaju jedni uz druge.
Vidim šiber zatvoren, otvorim ga kad graknu pola trole....
Dal narod voli da živi u smradu?

ja se redovno svercujem u prevozu.smatram da je ispravno to sto radim.najcesce se vozim 83-kom koja je retka i redovno krcata.
to sto ljudi bazde...nije ni cudo,i bus je redovno prljav.
treba oni meni da plate sto se vozim sa njima

E najgora pojava je kad je 50 stepeni,a guzva da stoje jedni na drugima,i u takvoj situaciji pojavi se neka bakuta ili cikica koji nisu videli vodu 4 god i prislone se i prenesu svoje opojne mirise na mene tj.na moju majicu.Znaci dovoljan je i najkraci kontakt,posle toga nosim to sve dok ne stignem do stana i ves masine,a kad se setim povraca mi se....
A nemogu napustiti bus jer obicno zurim i kasnim...

Pametno iskorišćeno vreme

Nedavno izracunase kako prosecan korisnik gradskog prevoza u Beogradu, dnevno provede oko sat vremena u istom. Uzimajuci 4 godine srednje skole, 6 godina fakulteta i 40 godina rada, sve ukupno pola veka...period pre srednje i penzionerske dane oprastamo.

50 godina * 49 radnih nedelja * 5 radnih dana u nedelji * 6o minuta voznje = 735 000 minuta ili 12250 sati ili 510 dana ili skoro godinu i po.

Nek se: 1/4 vremena provede u razgovoru sa nekim
1/4 vremena visi na vratima prevoza
1/4 vremena provede u zevanju kroz prozor
opet ostaje 1/4 vremena.

Nek je najsporijem citacu za procitanu stranicu knjige potrebno 2 minuta, za preostalu cetvrtinu vremena on moze procitati 91875 stranica, iliti 230 knjiga od 400 strana...sto je vise nego sto procita 90% ljudi za ceo svoj zivot.

Stoga, ko nema svoj automobil, mrzi ga da ide peske, osudjen je citav zivot da se maltretira u GSP-u, bar nek se maltretira pametno.

:D

preuzeto odavde
Joj, ja sam ovo jednom izračunala sama...siiiilno vreme po busevima...katastrofa...a nije ništa drugačije ni sa automobilom s obzirom na gužve...najbolje bi bilo da nam je svakom sve u reonu od 1 km kvadratni...al' ne može.:besna:

ja nikad ne placam kartu,vec sam rekla.
a redovno se vozim gsp-om
Placas, placas, samo nije novac u pitanju.
U pitanju je tvoje culo mirisa (nadam se da nije i culo ukusa ukljuceno) i tvoj komfor i osecanje prijatnosti.
Da placas kartu i da svi ostali koji je ne placaju urade isto, mozda bi ste se vozili u boljim, cescim, komfornijim i prijatnijim autobusima.
Ovako...ostaje ti uteha da ne placas kartu...

Back