Обилић
Elita
- Poruka
- 17.208
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
То није метро.Dragi moji skorojevići, Beograd je dobio metro krajem 20. veka (ja svirao na otvaranju). Taj metro ima tri linije, i sa ove dve što pravi Vučić biće ih pet.
Zašto vi skorojevići ništa o tome nećete da znate ? Zato što mislite da sve počinje od vas i vašeg rođenja, a nekima i dolaska u Beograd.
Evo kako ga je video jedan pravi mangup (dečko je iz Smedereva):
Не, није.Skorojevoći, da vam objasnim šta je metro, e da bi znali da ga prepoznate, ako naletite negde u svetu i kod nas na njega:
Metro je gradska podzemna, električna, železnica.
Eto, sad znate.
https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/Железничка_станица_Вуков_споменик
Kredit iz tog grada se ionako plaća za mnogo drugih stvari.Firma Beogradski metro (sada se zovu Beogradski metro i voz i prevedeni su 2018 u javno gradsko preduzece sto ranije nisu bili)) je bila oformljena jos u vreme gradonacelnika Branka Pesica, po izradi studijre o izgradnji metroa iz 1968 ( pokojni prof. Sava Janjic, Maletin i Jovic) koje su kasnije umete u Generalni urbanisticki plana iz mislim 1976. Ne znam ko je bio prvi direktor ali je Gojko Beara bio najduze direktor te firme, od mislim kraja '70-tih do '90-tih. U svakom slucaju ekipa ljudi koji je decenijama sedela u toj firmi, kao nesto "radila" (vrteli su to prvo idejno resenje u 10tak varijanti), putovala po svetu da se "upozna" sa metro sistemima u metropolama, dobijala solidne plate iz budzeta a da nista pametno decenijama nisu uradili. Ukratko, zeznuli su Djordja Cvarkova i Dragana Jove Torbicu po neradu i uzaludnom sedenju u kancelarijama.
Kad metro nisu bili u stanju da urade u '70-tim godinama proslog veka kada je bilo i para i SFRJ je bila relativno jaka nece uspeti ni danas. Jedina mogucnost je da dodju Kinezi i da odrade taj posao, drugog nacina ne vidim jer nema ni novca ni strucne radne snage za tako sta. No, problem je sto ce celu Srbiju baciti u dugove zbog metroa u samo jednom gradu - zasto bi neko iz Kursumlije otplacivao dugove drzave za kineski kredit za bgd metro?
Gde tamo? Oni ce da uruše Beograđanku.Letos su ovde kod mene blizu kopali zemlju nekim dugačkim burgijama blizu beograđanke, ispituju tlo za metro
Kroz taj tunel vučić vozi drogu i oružje za svetske teroriste.
I Xiaomi telefoni fake.Kroz taj tunel vučić vozi drogu i oružje za svetske teroriste.
I meni se čini da naprednjaci planiraju da sruše ceo centar beograda. Bušili su u dvorištu preko puta turske ambasade. Dovukli vodu sa hidranta čak iz resavske ulice![]()
bolje da ne rade nista, da se opet nesto ne urusi..Изгледа да се нешто ипак дешава са будућим метроом... За сада говоре о условима за расељавање, тамо где је потребно.
Радови на самој изградњи (копању тунела) су најављени за септембар 2025. године.
https://www.rts.rs/vesti/drustvo/5578800/metro-beograd-raseljavanje-andreja-mladenovic-.html