Beogradjani da li ste krsteni?

ako nisi kršten - nisi hrišćanin....to je toliko elementarno, da je bzvz da objašnjavam.

Otkada je to tako ? :D
Hrišćanstvo je,ne samo vera,već i obeležje i čovek se s tim obeležjem radja.Krštenje je stvar ličnog izbora,koje se može odnositi na verovanje u nešto,ali ako je neko rodjen kao Hrišćanin,on je Hrišćanin.Nema razloga da izmišljamo toplu vodu. ;)

ovo nije ''religija'' i neću da balavim temu.....rođen kao hrišćanin nije niko - to se postaje krtšenjem (ili bi bar trebalo tako da bude, jer ima krštenih koji tvrde da su ateisti).

Ne treba to da bude tako.Rekoh u prethodnom postu onako kako je,a ti Hrišćani koji su kršteni,a pričaju da su ateisti to je njihovo lično mišljenje i zasniva se na nekim samo,njima poznatim činjenicama u koje ne ulazim.

Na kraju krajeva,to bi bilo isto kao kad bi neko ko je rodjen kao Srbin tvrdio da je zapravo Hrvat,na primer,jer iz samo njemu poznatih razloga ne voli svoju naciju.

e pa nije isto, kolega....ne može sa verom da se rodiš, da znaš...(samo, ima takvih koji se i nacije odriču)

Ti koleginice,očigledno brkaš neke lončiće. ;)
Mešaš veroispovest i veru.Sa ovim prvim svi se radjaju,dok na ovo drugo svako ima pravo da veruje ili ne veruje.

Veroispovest je činjenica.Isto kao kad bih ja,koji sam muškarac,tvrdio da sam žena.Dakle,čovek se radja kao pripadnik neke vere,a u šta će on verovati i da li će uopšte verovati u nešto,to ostaje samo na njemu. ;)

Ti koleginice,očigledno brkaš neke lončiće. ;)
Mešaš veroispovest i veru.Sa ovim prvim svi se radjaju,dok na ovo drugo svako ima pravo da veruje ili ne veruje.

Veroispovest je činjenica.Isto kao kad bih ja,koji sam muškarac,tvrdio da sam žena.Dakle,čovek se radja kao pripadnik neke vere,a u šta će on verovati i da li će uopšte verovati u nešto,to ostaje samo na njemu. ;)
veroispovest je činjenica :lol: 'ajde, molim te...idi na pdf 'religija' i to izjavi :hahaha:

Back