BEOGRADIZACIJA GLAVNI PROBLEM "MODERNE SRBIJE"

pajamaca:
1. zašto provincija studira u Beogradu kada ima fax i po provinciji?
2. ok, nema svega u provinciji? tačno..
a zašto, onda provincija ostaje da radi i živi u bgd?
zašto ne ode u svoje gradove, sela da doprinosi tamo boljitku?
m?
3. zašto je provinciji važnija lk sa bgd adresom od očevine?

smeta vam bgd? samo kakite, a ništa n epruzimate, svi samo sedite i pametujete.
lopatu u ruke, napravite nešto, pa da vidite kako se zarađuje...
a na samo kukanje.
koje glupo pitanje zašto se utakmice igraju samo u beogradu?
koja glupost! moj otac je fudbaler, pa se igralo po celoj Jugoslaviji, pogotovu po srbiji, ajd ne lupetajte
zadojeni ste mržnjom, koju vam drugi nametnuo...
i uopšte ne vidite da svi moramo da zasučemo rukave!
a ne da pametujemo. to je valjda odlika devedesetih koje su davno iza nas.
i btw..zabole me što me mrzi provincija. ja radim za sebe, svoju decu, ne za provinciju!

Ko ti kaze da provincija studira samo po Bg? A? ima i ovde dosta dobrih fakulteta, gde dolaze mladi iz cele Srbije. A ostaju tamo jer su uslovi nekada bolji nego u svome rodnom gradu. I na kraju izgleda da ti je tata lepo ispricao pricu ali je ti nisi shvatio! Pitaj ga jos jednom. Jedino se slazem sa tobom da ozbiljno zasucemo rukave, nema vise mnogo pametovanja. A ako zelis lopata je blizu i kod tebe! Uzmi je pa ces videti kako se njome menja nesto............

(orbit):
Mi smo se vec dosetili, ali vi nikada necete jer cete i dalje da lupate u lonce kako ste vi zaboga cetvrtina Srbije, i treba da se ima zaboga. Logicko razmisljanje ti je veoma lepo, cak bi ti i Aristotel pozavideo, jer ti izvlacis stvari iz konteksta i zakljucujes nesto sto samo ti znas kako si dosao do toga, na osnovu nekih sasvim desetih stvari. Zaista sam impresioniran tvojim razmisljanjem. Ne projektuj svoje licne ciljeve kao nase, ja niti ocu da budem kalif niti ti znas sta je kalif, tako da nema potrebe za tim.
Inace zivela Srbija......... :lol:

Da znas da mi je drago sto ste se dosetili taman koliko je tebi drago sto mi necemo nikada da se dosetimo?!?!?!
I nemojte nikome da kazete cega ste se to lepog dosetili, mozda neko cuje pa vam pomogne, puj,puj,puj, daleko bilo...samo vi to lepo cuvajte i pazite. :roll:

Inace, da si citao stripove kao mali, znao bi sta je "kalif umesto kalifa"...a da, veliki BGD sigurno nije hteo da salje stripove deci u unutrasnjosti (glupog li izraza) osim Mirka i Slavka...nema vazno, ako nadjem neki, poslacu ti :)

I ako mozes da me ne ubijas vise tolikim argumentima, nijedan ne mogu da opovrgnem...Inace, meni kada neko kaze da hoce da mi pomogne da ostvarim svoj cilj, ja mu poverujem. I verujem mu sve dok me ne izneveri prvi put. Ono sto nikada nisam razumeo su ljudi koji u startu ne veruju. Ne bih voleo da zivim takvim zivotom, ma gde to bilo...

za početak nisam bata nego seka.
Ko ti kaze da provincija studira samo po Bg? A?
nisam ni rekla da studira samo bgd..čitaj;)
A ostaju tamo jer su uslovi nekada bolji nego u svome rodnom gradu.
eee tu smo ciciooo dakle...treba stvoriti uslove u rodnom gradu!!!! a ne gledati samo preko plota!
I na kraju izgleda da ti je tata lepo ispricao pricu ali je ti nisi shvatio!
nema meni tata šta da priča, često sam išla sa njima na utakmice!
A ako zelis lopata je blizu i kod tebe! Uzmi je pa ces videti kako se njome menja nesto............
moja se lopata već izvitoperila od rada;)
kao što rekoh...ne zirkaj preko plota već se oznoji na svojoj njivi!
ja sam moju već odavnooo izorala..sad samo kupim plodove;)

kad smo kod njive...e da je meni neka njiva...ili bar neka kućica na selu...

(orbit):
Apsolutni tacno to sto si rekla. Ne mrzim ja beogradjane, ja volim sve Srbe i Srbiju uopste, nego ti kazem da se jedino Bg gradi i razvija, delom iz realnih izvora, delom od budala kao sto su Smiljko Kostic, a delom od novca ostalih gradova ma koliko ti to glupo zvucalo.
Mi inace imamo takvog gradonacelnika koga niko ne zeli da vidi, koji je doveo Nis na ivicu propasti, koji ulaze svuda samo ne u Nis njegov razvoj. Ogromna krivica je u lokalnoj samoupravi. Oprt ti kazem ne mrzim Bg ali da su ostali gradovi potcenjeni i marginalizovani u odnosu na njega, tako je. Ovo nikako nije glavni problem moderne Srbije (kamo srece da jeste, resili bismo ga za cas), ali jeste jedan od problema koji se mora resiti, kad za to dodje vreme. Dosta novaca je Bg isisao iz gradova iz cele Srbije, nesto svojom zaslugom a nesto zaslugom ljudi u tim gradovima. Pa sad, ti podrzi sta god zelis i potpisi al ja da sam mislio da treba da iselimo vladu iz i sve iz Bg rekao bih ti. Dobro je i ovako. Sto dalje to bolje............ :lol: :lol: :lol:
"Što dalje to bolje"...a ja se ponadala :lol:
Nego, jel' možemo mi da razgraničimo vlast (u smislu državni organ koji donosi odluke, bilo lokalni, bilo republički) čije je sedište u BG-u od Beograđana i Beograda ovako paušalno zalepljenog?
Po meni, najveći krivac je republička vlada, obzirom da oni izbacuju onu bruku od NIP-a. Istini za volju, mislim da i tu postoji neaktivnost lokalne samouprave, kao i raspodela po partijskom interesu i sl. To je tačka gde, makar teoretski, može nešto da se napravi.
Ona priča o tome kako npr. stanovi niču k'o pečurke u BG-u je stvar tržišta. I ti da imaš građevinsku firmu, pre bi gradio u BG-u, gde možeš da prodaš m2 za 1500-2000 EUR-a nego u Subotici gde je m2 600-800 EUR. To je svuda tako i uvek će biti, u ovom i masi drugih sličnih slučajeva.
A gradi se i razvija i u drugim gradovima, nije tu samo Inđija. Šabac je pre oko 2 godine sredio kompletan centar grada, Zrenjanin takođe, Loznica skoro...Mislim da je Niš čak bio prvi u tome, ne sećam se tačno, otprilike oko 2002. centar grada je bukvalno preporođen (onaj deo kod tvrđave, kej, trg i pešačka zona). Ali potrebni su ljudi koji će da se zalažu, da grebu iz sve snage, što za sredstva iz budžeta, što za donacije, kako god da može.

Ovi tvoji prethodni komentari "živite na račun cele Srbije" "mi vama dajemo" i sl. niti su na mestu, vređaju i ponižavaju nas obične ljude koji sa tim ništa nemamo, baš kao i ti.

ma da.
ja bih zabranila gradnju po bgd.
eno ima aranđelovac, zrenjanin...eno ga majdanpek!
kod mene u ulici...koja je do pre 10 godina bila naseljena domorodcima, ok
desna strana je rezervisana za rezidencije...ima samo par privatnih kuća...
došli divlji oterali pitome..
eno ih šire se ko epidemija, jedna porodica stigla iz požarevca...njihov majmun me svaki put gleda kada prolazim kolima, a idem polako-da ga nerviram.
druga porodica stigla sa kosova...imaju i naoružanu stražu...
ovi treći nemam pojma koji su, ali voze hamere i sve su nešto ljuti, nema ono dobar dan komšija:lol: sigurno nisu beograđani...
kad saberem moj stari komšiluk, generacije rođene tu..svi voze: juga, pandu, ok ima i jedan bmw,
ondaaa jedan saab, mercedes stariji od mene:lol:..jugo i ostalo su pešaci!
a ovi došljaci...qqo nekulturi koju su sa sobom doneli ne bi da komentarišem, da u ulici gde je dozvoljeno 40 voze 120?
ne smem dete da pustim da se igra n aulici..gde sam naučila da vozim bici...
ma nemate pojma koje mi probleme imamo sa došljacima...
o bacanju đubreta sa 5 sprata..ma da ne pominjem..
piksle iz kola prosute, tu gde su stali...
tepisi koji se suše po kapijama...
ma...idem ja na žk. tamo se manje nerviram

dmauka:
"Идеју је подржао конзулат Републике Србије..." ?!?! Ne odlucio, ne inicirao, ne , ne, dragovicu moj, samo podrzao, ako cemo da citamo kao sto je napisano...znaci, sad vam ni vas gradonacelnik ne valja?!?! Pa smenite ga, pobogu! Ne mozete? Vecina ga je izabrala? Uf, gadna je ta demokratija (vladavina naroda, tj. vecine..prim.prev.)
A inicijativa za postavljanje semafora? Pa inicijativa za klupe u parku? Hocemo li za to referendum? Da trosimo malo pare na glasacke listice, bolje to nego da idu za BGD...cccc...tek sam sada shvatio, pa svi vi koji ste protiv "beogradizacije" imate zelju da budete kalif umesto kalifa! :lol: Da malo vi licno odlucujete? Moze, ali put se zna...prvo se lepo politicki angazujete, pa osnujete stranku, pa skupljate glasove, pa sacekate izbore, pa ako vas izaberu onda pokrenete inicijative za koje vi mislite da su dobre za vas rodni grad.
Znaci, u stvari, gradonacelnici vecih gradova po Srbiji su pioni ?! tudududu tudududu...the truth is outhere...
Hajde da pricamo kada se dosetite kako bi ste mogli da izmenite to sto vam smeta, vazi? :grin:

E srećo moja, još se ti moraš 'leba najest pa da ti neke stvari budu jasne.Još si zelena.Ti čitaš u novinama (...podržao..),tako piše.Nisi naučila da ČITAŠ IZMEĐU REDOVA.Svašta može da se napiše,kako nekome odgovara. A da li je uvek baš tako? I na tarabu piše MORE, pa se ne skidaš da se kupaš. Vidim da su politika i njeno vođenje za tebe - ''španska sela''. Gde ti živiš,jesi li pratila 3,5 meseca 'dogovor' demokratskog bloka oko formiranja vlade?(i ja sam 5-og oktobra došao u Bg da srušimo diktatora). Jesi li iz toga izvukla bar neki zaključak? Znaš li šta je to lokalna samouprava i kakve ona ima ingerencije (nebitno ko je i kako se zove gradonačelnik)? Ma to je viša matematika za tebe. Da ti čika nešto objasni (posle ćeš da dobiješ bonu).Semafori i klupe u parkovima,o kojima pišeš, govore o tvojoj inteligenciji koliko istinski razumeš problem ovog društva. Neću ti zameriti.Odbijam ti na glupost i mladost. Razumem da ti je,obzirom na godine,najbitnije mesto - park i klupa u njemu. Kad porasteš, biće ti sve jasno. Samo svakog dana pij mleko i redovno peri zube.

@bobanjov
...e, neka me grom spali ako nisam znao da je u pitanju neki furundzija...je l` to po Nisu moderno da poklanjas bone muskarcima? Obzirom na bliskost sa turskom , zasto se pa cudim... :shock: :lol:

Vezano za temu...isto vazi kao i za orbit-a...rec argument trazi pod A...dalje, ono malo plavo se zove "link", znas...kada levim tasterom na "misu" (kompjuterskom, ne skaci na stolicu),pritisnes ali pazi da ti mala rucica bude na tom malom plavom, onda se (gle cuda, TADAAAM!) otvori novi prozor (u monitor gledaj, ne napolje) i dobije se web stranica (ima slike i svasta nesto) grada Nisa...cudo, ha? 8-)
citaju jos ljudi novine ali slabije, znas...
a sta kazes, bio si 5.oktobra ? da rusis diktatora? pa nisam primetio da ste njega rusili, on je telefonirao sa Dedinja i bio prilicno bezbrizan dok nije policija dosla da ga hapsi...ali da ste rusili, to jeste. Da vam odbijem na nesnalazenje ili na glupost, biraj?

A za ono "mladost" ... sta pijes, ja castim :-D

@pajamaca,
Sve si ti ovde sjajno napisala i opisala i tako je. :smile:

samo bih dodala...za tog Kosovara, sto...hm...ima telohranitelje i svasta nesto u tvojoj ul'ci...khm...kako da kazem...to je na neki nacin i moja ulica ili bar u komsiluku...znas to je u stvari Adem, a jos malo, pa cu i ja tu da zivim i vozAm se hamerom...khm...khm... :oops: :lol:

pajamaca:
1. zašto provincija studira u Beogradu kada ima fax i po provinciji?
2. ok, nema svega u provinciji? tačno..
a zašto, onda provincija ostaje da radi i živi u bgd?
zašto ne ode u svoje gradove, sela da doprinosi tamo boljitku?
m?
3. zašto je provinciji važnija lk sa bgd adresom od očevine?

smeta vam bgd? samo kakite, a ništa n epruzimate, svi samo sedite i pametujete.
lopatu u ruke, napravite nešto, pa da vidite kako se zarađuje...
a na samo kukanje.
koje glupo pitanje zašto se utakmice igraju samo u beogradu?
koja glupost! moj otac je fudbaler, pa se igralo po celoj Jugoslaviji, pogotovu po srbiji, ajd ne lupetajte
zadojeni ste mržnjom, koju vam drugi nametnuo...
i uopšte ne vidite da svi moramo da zasučemo rukave!
a ne da pametujemo. to je valjda odlika devedesetih koje su davno iza nas.
i btw..zabole me što me mrzi provincija. ja radim za sebe, svoju decu, ne za provinciju!

moja drugarica :) bre mora da si dss...tako i voja...ovi kukaju kao premijeru nemamo put... a on im lepo odbrusi.... motiku u ruke i pravite ga :)

macu za predsednika da skinemo onog manekena tadica :)

U Beogradu je lako naci posao i dobro je placen u odnosu na tezinu pronalazenja posla i placenost istog po gradovima u unutrasnjosti. Treba izaci iz Beograda i videti, npr. Bor. Sta mladi covek moze da promeni, lopatom u Boru? Da se spusti u jamu? Ili da dodje u Beograd, pa lagodnije da zivi od danas do sutra.
Drugo, ima i onih Beogradjana, koji idu u druge gradove, jer nemaju uslove za zivot, goli zidovi ih nece prehraniti. A razlika u ceni stana koju dobiju, hoce.
Biti negde rodjen, i rukovoditi se da tu treba da ostanes do kraja zivota je licemerje i primitivizam. Ko god dolazi iz Kragujevca u Beograd, jer tu moze da dobije posao, a tamo ne, treba da se oseca dobro zbog toga.

pajamaca:
za početak nisam bata nego seka.
nisam ni rekla da studira samo bgd..čitaj;)
eee tu smo ciciooo dakle...treba stvoriti uslove u rodnom gradu!!!! a ne gledati samo preko plota!
nema meni tata šta da priča, često sam išla sa njima na utakmice!
moja se lopata već izvitoperila od rada;)
kao što rekoh...ne zirkaj preko plota već se oznoji na svojoj njivi!
ja sam moju već odavnooo izorala..sad samo kupim plodove;)

kad smo kod njive...e da je meni neka njiva...ili bar neka kućica na selu...

Treba treba stvoriti uslove al bez novca mozes samo kupus da sadis :lol: :lol:
Jesi isla na utakmice po unutrasnjosti nekada.... I neces jer beogradskih klubova je sve vise, nicu kao pecurke, traju godinu dve i gase se,..... toliko.
Oces da kupis njivu, prodajem povoljno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dmauka:
Da znas da mi je drago sto ste se dosetili taman koliko je tebi drago sto mi necemo nikada da se dosetimo?!?!?!
I nemojte nikome da kazete cega ste se to lepog dosetili, mozda neko cuje pa vam pomogne, puj,puj,puj, daleko bilo...samo vi to lepo cuvajte i pazite. :roll:

Inace, da si citao stripove kao mali, znao bi sta je "kalif umesto kalifa"...a da, veliki BGD sigurno nije hteo da salje stripove deci u unutrasnjosti (glupog li izraza) osim Mirka i Slavka...nema vazno, ako nadjem neki, poslacu ti :)

I ako mozes da me ne ubijas vise tolikim argumentima, nijedan ne mogu da opovrgnem...Inace, meni kada neko kaze da hoce da mi pomogne da ostvarim svoj cilj, ja mu poverujem. I verujem mu sve dok me ne izneveri prvi put. Ono sto nikada nisam razumeo su ljudi koji u startu ne veruju. Ne bih voleo da zivim takvim zivotom, ma gde to bilo...

Citao sam al kao mali, prestao sam odavno, ali izgleda da ti treba sada da prestanes. To jedino ima kod tebe u stripu ono sto pricas. A jos i verujes u to..... Ja ne verujem u gradove, vec u Srbiju, jedinstvenu i jaku! A babaroge su tu dosle......

medved_bg:
"Što dalje to bolje"...a ja se ponadala :lol:
Nego, jel' možemo mi da razgraničimo vlast (u smislu državni organ koji donosi odluke, bilo lokalni, bilo republički) čije je sedište u BG-u od Beograđana i Beograda ovako paušalno zalepljenog?
Po meni, najveći krivac je republička vlada, obzirom da oni izbacuju onu bruku od NIP-a. Istini za volju, mislim da i tu postoji neaktivnost lokalne samouprave, kao i raspodela po partijskom interesu i sl. To je tačka gde, makar teoretski, može nešto da se napravi.
Ona priča o tome kako npr. stanovi niču k'o pečurke u BG-u je stvar tržišta. I ti da imaš građevinsku firmu, pre bi gradio u BG-u, gde možeš da prodaš m2 za 1500-2000 EUR-a nego u Subotici gde je m2 600-800 EUR. To je svuda tako i uvek će biti, u ovom i masi drugih sličnih slučajeva.
A gradi se i razvija i u drugim gradovima, nije tu samo Inđija. Šabac je pre oko 2 godine sredio kompletan centar grada, Zrenjanin takođe, Loznica skoro...Mislim da je Niš čak bio prvi u tome, ne sećam se tačno, otprilike oko 2002. centar grada je bukvalno preporođen (onaj deo kod tvrđave, kej, trg i pešačka zona). Ali potrebni su ljudi koji će da se zalažu, da grebu iz sve snage, što za sredstva iz budžeta, što za donacije, kako god da može.

Ovi tvoji prethodni komentari "živite na račun cele Srbije" "mi vama dajemo" i sl. niti su na mestu, vređaju i ponižavaju nas obične ljude koji sa tim ništa nemamo, baš kao i ti.

S tobom covek najlakse da prica. Slazemo se u dosta tacaka, bruka je NIP koji je i mozda najjveci krivac za ovakve podele, jer pare dolaze iz cele Srbije. a sta se gradi i gde se sve gradi, odnosno ulaze niko nema pojma!
Sa ovim tvojim zadnjim tekstom se slazem i izvinjavam se, sve je u zaru borbe, al da je u neku ruku tacno - tacno je, a bez da vas okrivljujem i navodim vas kao glavne krivce, jer nit vi nit ja imamo udela u tome.

dmauka:
@bobanjov
...e, neka me grom spali ako nisam znao da je u pitanju neki furundzija...je l` to po Nisu moderno da poklanjas bone muskarcima? Obzirom na bliskost sa turskom , zasto se pa cudim... :shock: :lol:

Vezano za temu...isto vazi kao i za orbit-a...rec argument trazi pod A... :-D

Dodji da vidis sta je moderno u Nisu, a sta ne! Eto to je onaj beogradski javasluk i uzdignutost. Turska nam je blizu koliko i Madjarska, a ja i on imamo veze sa Turskom koliko i ti.... Pripazi malo sta pricas, nije normalno takvo vredjanje, jer i ja sam kao i ti Srbin, ma koliko se tebi to svidjalo.....
A bon-ton ima svuda da se kupi, ne zaboravi, nije ni skup.....

orbit gumena avetinjo ne prodavaj zemlju!
ja moju zemlju i salas nedam.

a za NIP bi ste mogli da prestanete da bacate drvlje i kamenje po Vladi. posto svaki srbin [mislim na stanovnika srbije] uvek zna svaku granu privrede i uvek je obrazovaniji nego sto mu to na diplomi pise. svi su strucnjaci i za fudbal i za vodjenje drzavne ekonomije pa do odbrane i svi su vojni analiticari, a posebno strucnjaci za medjunarodne tajne organizacije i zavere...

NIP je formiran na osnovu projekata koje su dostavile lokalne samouprave. ako neka opstina nije dobila dinar, treba postaviti pitanje kakve projekte je ponudila. naravno sigurno je neko ostao uskracen, ali to je vec na njima u Vladi da odlucuju kome ce dati kintu i to je nuzno zlo.

(orbit):
Dodji da vidis sta je moderno u Nisu, a sta ne! Eto to je onaj beogradski javasluk i uzdignutost. Turska nam je blizu koliko i Madjarska, a ja i on imamo veze sa Turskom koliko i ti.... Pripazi malo sta pricas, nije normalno takvo vredjanje, jer i ja sam kao i ti Srbin, ma koliko se tebi to svidjalo.....
A bon-ton ima svuda da se kupi, ne zaboravi, nije ni skup.....

buahahahahahahhah.... :lol: :lol: :lol:

cuj, Turska blizu k'o i Madjarska, hahahahhahahh :lol: :lol:

dmauka:
@bobanjov

Vezano za temu...isto vazi kao i za orbit-a...rec argument trazi pod A...dalje, ono malo plavo se zove "link", znas...kada levim tasterom na "misu" (kompjuterskom, ne skaci na stolicu),pritisnes ali pazi da ti mala rucica bude na tom malom plavom, onda se (gle cuda, TADAAAM!) otvori novi prozor (u monitor gledaj, ne napolje) i dobije se web stranica (ima slike i svasta nesto) grada Nisa...cudo, ha? 8-)
citaju jos ljudi novine ali slabije, znas...
a sta kazes, bio si 5.oktobra ? da rusis diktatora? pa nisam primetio da ste njega rusili, on je telefonirao sa Dedinja i bio prilicno bezbrizan dok nije policija dosla da ga hapsi...ali da ste rusili, to jeste. Da vam odbijem na nesnalazenje ili na glupost, biraj?

A za ono "mladost" ... sta pijes, ja castim :-D

Ma kakav furunđžija?! Predelažem ti da uzmeš smederevac.I to najveći 9-ku.Može i kaloreks,obzirom da si daleko od sistema zvanog- parno grejanje.Doći će to i u tvom kraju, budi strpljiv. Nemoj da mi se smrzavaš.

Hvala ti 'profesore informatike'. Da ne beše tebe, premro bih od straha zbog 'miša'.Za linkove i ostalo, opravio si me kao Đenka.Svaka ti čast.

Bone delim svima. I muškarcima i ženskama.Šta ću kad sam dobročinitelj velikog srca i ne pravim razliku među onima kojima dajem.

Danas sam pisao pred odlazak na posao. Frka je kad imaš mnogo toga da napišeš, a moraš da ideše, pa žuriš, žuriš. I nemaš vremena za sve detalje. Sada sam video ko si, da si 66-o godište. Tvoje godište nije razlog da ti nedam BONU.

5-og oktobra policija je na kraju morala da odradi posao zbog ogromnog pritiska naroda. Možda smo i grešili. Ali, za razliku od tebe, ja sam imao hrabrosti da dođem na licu mesta, rizikujem sve, da bi nam svima bilo bolje. I ponosim se time. Nisam kao ti sedeo kući, gledo
tv,pijuckao pivo i čekao da drugi odrade posao umesto mene.

Na kraju - Turska. geografski je blizu Srbiji koliko i Grčka, Slovenija...
Ako neznaš, Srbija je i Dimitrovgrad, Vranjska Banja, Trgovište...Pa odatle meri razdaljinu. Skoro isto kao od Sombora do Kranja ili Gorice.
A da! Zaboravih. Bg nikada nije bio pod Turcima. Uvek je bio elitno mesto francuskih i austrougarskih vladara.Pravi Monte Karlo onog vremena. Zato si tako podrugljiv prema svima ispod Dunava i Save.

MOŽE VINJAK. DUPLI.

Ovde izgleda da mladofasisti i nacionalisti brane mehanizme koji su tvorevina zapadne demokratije i zapadnog upravljanja (proverenog) - decentralizacije i regionalizacije, dok oni koji sebe nazivaju levicom i ljudima, stoje na strani (ne svi, ali uglavnom) teritorijalne diskriminacije. Kontam da tu posreduje neka vrsta bolesti, jer drzim da je covek po prirodi dobar ili makar neutralan, te diskriminatorski um moze doci jedino kao posledica loseg iskustva sa ljudima nad kojima bi se trebalo svetiti.

No, zacudo, demokratska i gradjanska Srbija ce (kad se bude pojavila takvom) uskoro morati da pocne da radi na ujednacavanju regionalnog razvoja, i smanjenju regionalnog jaza, posto ulazak u EU se, izmedju ostalog, uslovljava i time da razlika izmedju najbogatije i najsiromasnije opstine ne sme prelaziti odnos 1:3 (u Srbiji je u proslom meseci taj odnos bio 1:27).

SANDRINAbg:
buahahahahahahhah.... :lol: :lol: :lol:

cuj, Turska blizu k'o i Madjarska, hahahahhahahh :lol: :lol:

Da citas malo bolje i ti i onaj beogradski "frajer" ne bi se smejala, lepo pise u odnosu na Nis, ne na Srbiju uopste. Nije tesko biti glup, i smejati se onako bez razloga..... Srbija je i ono ispod Bg, devojcice draga. U tome se vidi vas mentalitet. Ko je ovde nepismen ili neuctiv prosudi sama, kad saznas to. Madjarska je udaljena od Nisa oko 550 km, a Turska nekih 600 km.
A ti i dalje kao ..... smesi se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

SIGNATURE 350:
orbit gumena avetinjo ne prodavaj zemlju!
ja moju zemlju i salas nedam.

a za NIP bi ste mogli da prestanete da bacate drvlje i kamenje po Vladi. posto svaki srbin [mislim na stanovnika srbije] uvek zna svaku granu privrede i uvek je obrazovaniji nego sto mu to na diplomi pise. svi su strucnjaci i za fudbal i za vodjenje drzavne ekonomije pa do odbrane i svi su vojni analiticari, a posebno strucnjaci za medjunarodne tajne organizacije i zavere...

NIP je formiran na osnovu projekata koje su dostavile lokalne samouprave. ako neka opstina nije dobila dinar, treba postaviti pitanje kakve projekte je ponudila. naravno sigurno je neko ostao uskracen, ali to je vec na njima u Vladi da odlucuju kome ce dati kintu i to je nuzno zlo.

Tacno. Formiran je na osnovu predloga lokalnih samouprava samo je problem sto to vise nema veze sa lokalnim zajednicama. Taj tvoj "veliki vezir" Kostunica i sam ne zna na sta trosi novac iz NIP. Ide na sve i svasta a najmanje na projekte na koje treba da ide. Zato se i zove izmedju ostalog "INVESTICIONI", investira se, ulaze, al gde?

Back