Beograd

1636201652011.jpeg

I meni su sve te odvratne, naročito BGD na H2O :rotf:
Моје је мишљење Кики да је Београд више него довољно пута рушен у историји и да је градско језгро требало да буде поштеђено од тога. Могло се све то да зида Од Новог Београда до Батајнице , Бежаније итд., а да се Град сачува и старе куће попораве. Неке од њих нису добиле ни шаку малтера од пада под ослобођење.Амстердам је својевремоно имао сличан проблем јер су читави квартови били празни и напуштени и у хипвреме навала на Амстердам настањени сквотерима.То су биле куће без власника , Јевреја, које су Немци побили.Град је доно одлуку да ће бесплато, као поклон да даје куће под условом да нови власник нема права да их руши, него да мора да се обавеже да их реконструише.

Моје је мишљење Кики да је Београд више него довољно пута рушен у историји и да је градско језгро требало да буде поштеђено од тога. Могло се све то да зида Од Новог Београда до Батајнице , Бежаније итд., а да се Град сачува и старе куће попораве. Неке од њих нису добиле ни шаку малтера од пада под ослобођење.Амстердам је својевремоно имао сличан проблем јер су читави квартови били празни и напуштени и у хипвреме навала на Амстердам настањени сквотерима.То су биле куће без власника , Јевреја, које су Немци побили.Град је доно одлуку да ће бесплато, као поклон да даје куће под условом да нови власник нема права да их руши, него да мора да се обавеже да их реконструише.

Slažem se Vučji u potpunosti.

A što se tiče Holandije znam koliko vode računa o restauraciji i održavanju fasada, dobar prijatelj mi tamo živi.

Мене је Кики када сам био мали , у време када још нису ни све рушевине од бомбардовања биле рашчишћене, водио и причао ми шта је на тим местима некада било.
Ја треба сада да водим своје унучиће и причам им такође шта је где било по Београду :dash:

I mi koji sada dolazimo iz Banata u Bgd, neke zgadne grade prosto bodu od periferije desnog oka do želuca. Vučiji dobro vidi te nakaze na drugoj strani Save gde im je i mesto, a ne gde remete jednu vizuru starog grada. Baš je tužna prestonica ovog vremena

Naročito je ružan pogled sa Kalemegdana.

Back