Beograd u očima stranaca i turista

• Začetnik teme Začetnik teme kyo.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

anketa za Beograđane: Gde biste prvo izveli druga iz inostranstva u Beogradu

• da vidi neku od znamenitosti Beograda

• u svoj omiljeni kafić

• na najluđi splav na Dunavu/Savi

• u kafanu gde je vreme stalo

• u neki simpatičan restoran gde je dobra klopa

• na panoramsko mesto gde se vidi Beograd

• u najbolju palačinkarnicu u gradu

• u neki zgodni park, ulicu van centra

• u neku interesantnu galeriju i muzej / izložbu

• u pozorište / bioskop

• nešto drugo (navedi šta)

• nisam Beograđanin

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
E zdravo ljudi moji... Nisam imao pojma gdje da se obratim, a hitno mi je, pa ne zamjerite ako sam naprosto promasio temu. Zanima me da li mi neko moze reci koliko je udaljen aerodrom N.T od glavne autobuske stanice Bg? Kako najlakse od stanice do aerodroma? I koliko otprilike kosta taxi prijevoz od - do, ukoliko se ipak odlucim na tu opciju! Buduci da cu uskoro putovati od Sarajeva busom do Bg, a onda avionim do Stockholma, neophodne su mi ove onfo.... I da...(u svojstvu turiste): najjaca stvar za turiste u Bg su prejeftine avio karte...Bg-Sto 17.5 eura:worth: Unaprijed hvala za odgovor!

E zdravo ljudi moji... Nisam imao pojma gdje da se obratim, a hitno mi je, pa ne zamjerite ako sam naprosto promasio temu. Zanima me da li mi neko moze reci koliko je udaljen aerodrom N.T od glavne autobuske stanice Bg? Kako najlakse od stanice do aerodroma? I koliko otprilike kosta taxi prijevoz od - do, ukoliko se ipak odlucim na tu opciju! Buduci da cu uskoro putovati od Sarajeva busom do Bg, a onda avionim do Stockholma, neophodne su mi ove onfo.... I da...(u svojstvu turiste): najjaca stvar za turiste u Bg su prejeftine avio karte...Bg-Sto 17.5 eura:worth: Unaprijed hvala za odgovor!

Hahahahaha ovo prvi put cujem, ti nisi turista ti si...covek koji bi da se vozi jeftino

Najjaca stvar za turiste - jeftine avio karte LOL

Hvala na odgovoru! Morat cu koristiti taxi, iako je ocigledno skuplje od stanice do aerodroma, nego li od Bg do Sto. Mislio sam da je taxi relativno jeftiniji. U sarajevu za relaciju od 20 km, ne vjerujem da bi morao platiti vise od 10-12 eura! No dobro.... Hvala mnogo!

Start je 2 eur a kilometar 0.6 eur sto mu dodje na total od 15-ak eur. Ali uvek su moguce oscilacije na gore tako da treba biti spreman.

Hahahahaha ovo prvi put cujem, ti nisi turista ti si...covek koji bi da se vozi jeftino

Najjaca stvar za turiste - jeftine avio karte LOL

Naravno da nisam turista, a Vi biste kao pametan covjek trebali da shvatite poentu mog posta. Ne mogu biti turista ako mi treba hitan prijevoz od stanice do aerodroma; i prirodno je da zelim sto jeftinije da prodjem, ne znam sta je tu cudno! A za ovo Vase LOL, mogu samo dodati da ocigledno niste mnogo putovali, jer biste u protivnom znali da cijena putnih troskova do nekog odredista u najvecem procentu odredjuje da li ce do putovanja zaista i doci. Ovdje prvotno podrazumijevam mlade putnike koji nemaju konstantan i veliki prihod materijalnih sredstava. Jedan primjer: dobra prijateljica iz Stockholma je pozeljela otici u Budimpestu, ali je karta za tu destinaciju u ovom momentu za njene mogucnosti skupa, pa je pretrazujuci letove pojedinih kompanija upravo naisla na ponudu Wizzair-a za Bg, i hladno se ubijedila da ce joj u Bg ionako biti bolje nego u BP. Cave man, mnogo hvala jos jednom i na objasnjenju! Uzivaj i puno srece ti zelim!

Da ne otvaram neku novu temu. Ovu sam nasao.

Dolazim 25.11 u BG i ostajem do 28.11....

I zelio bih znati dali za tih dana mogu puno lijepih, zanimljivih stvari viditi. Prvenstveno me zanima nesto poput centra. Cuo sam o Kalemegdanu, Knez Mihajlova i tako dalje. Sta tamo mogu viditi. Zelim i neki fin restorancic da mi preporucite. Neko dobro srpsko jelo...Zelim se i s time upoznati. Neki veliki soping centar da kupim nesto. Volim i prirodu. Mislim ako zivim u Becu i oni imaju dosta zelenilo i cak brdo. Imali tako nesto i u Beogradu...sta je Zvedzara? Jel tamo lijepo?

A na kraju neko mjesto za izlazak..moze i samo gdje se svira Jazzmuzika

Hvala unaprijed! Nadam se da ce netko odgovoriti!

sorry kyo!!! nisam htio otvoriti posebnu temu nasao sam tvoju...a vidim da je informativan topic

ali ipak zelim odgovor...

Poslednja izmena:
za ostalo sto te zanima mozes lako naci na svakom koraku, bez problema.

moze i samo gdje se svira Jazzmuzika
a za dzez imas neki nocni klub sto radi od 8-9 uvece...e sad, nije svako vece dzez,ali ako pogodis, atmosfera ume da bude valjana. mesto se zove Blu mun a nalazi se u ulicici koja preseca knez mihajlovu.(zagledaj u ulicice i videces natpis, a mozes i pitati one ljubazne prodavacice u trafici :) )

edit:

Neko dobro srpsko jelo...
sad citam da si iz beca, pa kapiram da imas para ko pleve :P
ondak ti preporucujem boemsku cetvrt,lako je naci. na par minuta od centra.
tu je usluga 5+ hrana 5+ atmosfera 5+ probaj u 3 sesira ili..ma videces uostalom sta ti se svidja ;)

Poslednja izmena:
Nedostatak ankete je nemogucnost odabira vishe opcija...
to da se ispravi!
plus,pored znamenitosti,vodio bih ga i da vidi neke zgrade koje vishe ne postoje...tachnije Biblioteku grada koja je srushena 1941.,onda shunjanje sitnim ulichicama Dortjola i centra i tako...
bioskop otpada jer je sumanuto da stranca vodish u bioskop...klubovi i kafici se podrazumevaju,jer se mora nekamo izaci...
To su moje sugestije vezane za tvoju anketu,i kratak opis sadrzhaja koje bih ponudio strendzheru...

Back