beograd **** srbiju u glavu. DOKLE??????

• Začetnik teme Začetnik teme zeken
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
KNIGHT:
pa to je poenta kako "bg **** srbiju"...

ja npr da nisam iz Beograda,vec iz nekog od tih gradova,normalno da bih zbog svega toga bio ogorcen na Bg,i "pljuvao" ovaj "beli" grad kad god stignem

a UNIKATNI su neki beogradjani poput ovog "masterminda" koji su,ocigledno,dovoljno inteligentni da to sve ukapiraju,ali se prave prosti,jer cesto iz te postojece situacije imaju neku korist(najcesce materijalnu)

uostalom,da je ekonomsko-socijalna situacija u gradovima u unutrasnjosti srbije bolja,manje bi se naseljavalo raznih bosanaca-crnogoraca-makedonaca-juznjaka po Beogradu,koji misle kako ovde tece "med i mleko",pa ce postati neko i nesto ako dodju ovde,ako to vec ne mogu u sredinama iz kojih poticu...
i ???

Pocinju da me nerviraju price o Beogradjanima, gde god da odem kruzi prica, oni su umisljeni, prostaci, nekulturni, i kakvi sve ne, E sad, ne znam da li ste gledali ili videli jedno istrazivanje neke marketinske agencije, o tome koliki je procenat Beogradjana(pravih beogradjana) u stvari u beogradu. Rezultat je razocaravajuc, inace, istrazivanje se sprovelo u jednu subotu u knez mihajlovoj, sad se ne secam lepo ali mislim da je broj ispitanih bio negde oko 700 ljudi. Verovali ili ne samo tri procenta (3%) je bilo beogradjana, sve ostalo su bili ljudi iz unurasnjosti, crne gore, bosne. Eheeej 3%!!!!!!!!!!! Zato mislim da je prica da su beogradjani takvi kakvi su totalno nebulozna, JER beogradjana skoro da nema, a oni koji su jos uvek u beogradu sigurno nisu onakvi kakve ih ljudi vide.
Iskreno, namam nista protiv ni bosanaca ni crnogoraca, a pogotovo nemam protiv ljudi iz centralne i juzne srbije ali istina je da dolazak tih ljudi, ne znam kako da se izrazim, smanjuje punu sliku o beogradjanima. Nadam se da sam uspeo da objasnim moj stav :-?

ja sam o mom beogradskom pedigreu već pisala i to se zna.
a slažem se sa opressorom..
da nije sve što je sišlo sa planina...njiva i ko zna od akle...slilo se u bgd možda bi sačuvao onaj svoj duh...
ali izgubio se,kao i identitet tih istih koji su ga okupirali svojim nevaspitanjem,neznanjem...
ma ja nemam više snage.
ali sećam se dobro našeg grada pre 20 godina...
kako je divno biti beograđanin!
kako je taj grad tada imao duha!!!
slažete li se,vi koji se sećate?

Uvek me je uveseljavalo, koliko ljudi koji nisu iz Beograda, nalaze nacina da pljuju po Beogradu...
Cist primitivizam i frustriranost sto ne mogu da se nekako docepaju Beograda.
Ma danima se lickaju, spremaju i hvale po okolini kako idu eto - "za Beograd...", a to sve onako "nonalantno", kao nije to nista... a od srece, ne mogu da spavaju dan pre "putovanja" u taj tako omrznuti grad...

I simptomaticno je sto svi koji nisu iz Beograda, pljuju po njemu i beogradjanima, a nikad niko iz Beograda nije nista lose napisao o nikome iz Leskovca, Vranja, Sapca... Nema potrebe, svako zivi tamo gde moze, zeli ili mora, sta tu ima cudno.
Ima, izgleda samo za isfrustrirane male coveculjke, ma gde bili i ziveli...

Oppressor:
Pocinju da me nerviraju price o Beogradjanima, gde god da odem kruzi prica, oni su umisljeni, prostaci, nekulturni, i kakvi sve ne, E sad, ne znam da li ste gledali ili videli jedno istrazivanje neke marketinske agencije, o tome koliki je procenat Beogradjana(pravih beogradjana) u stvari u beogradu. Rezultat je razocaravajuc, inace, istrazivanje se sprovelo u jednu subotu u knez mihajlovoj, sad se ne secam lepo ali mislim da je broj ispitanih bio negde oko 700 ljudi. Verovali ili ne samo tri procenta (3%) je bilo beogradjana, sve ostalo su bili ljudi iz unurasnjosti, crne gore, bosne. Eheeej 3%!!!!!!!!!!! Zato mislim da je prica da su beogradjani takvi kakvi su totalno nebulozna, JER beogradjana skoro da nema, a oni koji su jos uvek u beogradu sigurno nisu onakvi kakve ih ljudi vide.
Iskreno, namam nista protiv ni bosanaca ni crnogoraca, a pogotovo nemam protiv ljudi iz centralne i juzne srbije ali istina je da dolazak tih ljudi, ne znam kako da se izrazim, smanjuje punu sliku o beogradjanima. Nadam se da sam uspeo da objasnim moj stav :-?

kako ste vi ljudi kratkovidi pa to je neverovatno....

na ovoj temi ovog podforuma se ne radi o tome kakvi su oni koji dolaze danas u Beograd,i ko je beogradjanin,a ko nije....(mada ima, stvarno, svakakvog sljama)

radi se o tome kako Beograd na neki nacin onemogucava koliko-toliko normalno funkcionisanje ostatka Srbije,i drugih gradova

pa sta mislis kada bi npr u Njujorku na menhetnu zaustavili 700 ljudi(ma moze i 7000) i pitali ih ko je PRAVI Njujorcanin??...znas koliko bi bilo takvih??....najvise 0,001%...ali to NEWYORKU ne smeta da bude svetska prestonica

ja sam u prethodnim postovima pisao o SRZI problema sa Beogradom i ostatkom Srbije...

KNIGHT:
radi se o tome kako Beograd na neki nacin onemogucava koliko-toliko normalno funkcionisanje ostatka Srbije
rodjeni,da si postavio ovo na podforumu "ostatak Srbije" mozda bi i imalo nekog smisla,
ali pisati ovo na podforumu Beograd,je ono...kao da piishesh na podforumu "film i video" o tome kako filmovi unistavaju knjizevnost ili sta vec...

da skratim...
poenta = KOGA ZABOLE

KNIGHT:
evo konkretnog primera kako izgleda kada BG **** Srbiju u glavu...

radi se o Pancevu,gradicu koji je,ustvari,predgradje Beograda(jer je blizi centru Bg-a od npr pola blokova po Novom Bg-u),ali to je ipak "unutrasnjost" Srbije...e sad,u tom Pancevu se nalazi industrijska zona sa rafinerijom nafte i jos par fabrika,koje su poznate uglavnom po tome sto zagadjuju to jadno Pancevo,pa cak i neke delove Beograda...

ali malo ko zna da upravo te fabrike pune budzet republike srbije nekih 15 %....sto znaci da se u toj industrijskoj zoni Panceva godisnje obrcu MILIONI i MILIONI eura...!!

a koliko od tih para ostaje tom gradu Pancevu kao opstini??.....vrlo malo,sve se sliva u Bg na razne nacine....odakle su generalni direktori tih fabrika??....iz Beograda,i ovde zive a "rade" u Pancevu....zasto se deo tog novca ne iskoristi da se modernizuju te fabrike??.....pa zato sto nekoliko hiljada ljudi po Beogradu treba da izida puno vila po Dedinju i da nakupuje puno novih automobila...(razni direktori,menadzeri itd,itd)....

postoji dosta,manje vise,slicnih primera sirom srbije...

Izvini prijatelju ali PA nije predgrađe Beograda niti će ikada biti, jeste da se brže stiže u odnosu na neke delove ali PA je u Vojvodini a nikako u unutašnjosti Srbije, nepuni se budžet sa 15% nego sa 23% iz južne zone...Hvala ti što misliš na nas ali to ne treba da brine ljude koji su na forumu jer ko nas j**** mi smo iz drugog grada....Nisu ljudi koji se ovde nalaze odgovorni nizašta nego likovi na vlasti a za to postoji forum politika, jer između ostalog ovi ljudi ovde ni ne mogu da razumeju tugu i genocid koji se dešava u mom gradu...moj je grad koncentracioni logor truju nas polako ali sigurno, i zašto bi se ljudi iz BDG-a potresali zbog svakog drugog deteta sa astmom ili što nam je groblje koje je projektovano do 2015. popunjeno još 2002.
Hvala ti još jednom što si spomenuo ali nema potrebe jer dobijaš samo "i" što u prevodu znači "šta me boli dupe što mi komšije crkavaju" u redu je... ;)

obere,odlična ideja.
lucca, ako misliš da nas zabole, grdno se varaš!
ali,ja mogu samo da kažem strašno,i jadna deca!!!
ali sam niko i ništa,i da se derendzam na sred terazija, proglasili bi me za umobolnu!!!
capish?
mi nismo neprijatelji. vlast (koja god-svi su isti) je svima nama neprijatelj

MASTERMIND:
jbt meni su pre par godina u Guchi,ali ne na saboru(naravno 8) ) popustili srafove na prednjem i zadnjem tocku sa desne strane,na nekim kolima,nebitno...samo zbog BG tabli..
to je taj "mali mrav" sindrom,to je ta esencija seljopakosti
nikada mi nece biti jasno zasto...?...zasto? "mali veseljache" haha :) ,jel se secate tog crtanog filma
"Mali remorker" 8) haha :P
hEhEhE Ma ćuti šta bi da ti je kao kod nas u BIH??? Sve iste tablice! Nemaš pojma odakle je ko ... To ti je kolateralna šteta zato što si beograđanin! Ma šta te briga... digni glavu i privrni šrafove!!! :lol:
Nego što se Beograda i njegovih stanovnika tiče...Beograd mi je najdraži grad iako ne živim u njemu sticajem okolnosti...Živjela sam par godina! E sad stanovnici su druga priča... Pravi Beograđani tj oni čije su porodice generacijama u BG su extra likovi!!! U pozitivnom smislu naravno!!! Neopterećeni, otvoreni, opušteni... Dok su "došljaci"... druga priča... Znam dosta ljudi koji su išli samnom u srednju školu... Čim su došli u BG na fax počeli su da govore ekavski i da u svaku rečenicu ubacuju ono vaše "Jeb' te... mis'im sine". Gadno... i jadno! A do prije par mjeseci glavna im je uzrečica bila "ba"... sve sa mekim i tvrdim "Ć" ... jer su u našem gradu bile popularne sarajlije. A oni su naravno kao i ja obični "kupusari"! Nemam ja ništa protiv ekavice niti protiv "ba"( beogradskog i sarajevskog sindroma), samo smatram da se ne treba stidjeti onoga što si i ostati dosledan sebi!

ali stvarno,pravi su FENOMEN ti likovi sa stavom "ma zabole me,boli me uvo,boli me ovo ili ono,a to se odnosi bukvalno na SVE,samo ne na njihovo d*u*p*e i eventualno zadnjice clanova njihovih porodica(mada nekada i porodica pada u drugi plan)

uostalom,zbog toga je,manje-vise,ova Srbija stigla gde jeste,a i Beograd sa njom...

to je tragikomicno u nekim situacijama kao npr kada su bile poplave pre par meseci u Beogradu,i ogromna vecina ljudi se bas tako ponasala u smislu "zabole me" a kada je vec zagustilo onda su onako jadni stojali ispred ulaza svojih zgrada i pitali se "pa nece valjda stici do moje zgrade"...(?!?!?!?!?!)

da nije tuzno bilo bi smesno...

zeken:
braco beogradjani kakve ste vi iskompleksirane budale i naduvani prcopevci nigde to nisam video.Pa da li znate da ste do pre neku godinu klecali pred jugom srbije.Zvali su nas svajcarska na jugu dok ste se vi u slobino vreme gurali po busevima zato sam i otiso iz ove bedne zemlje.Inace sam iz Londona dodjite ovde pa cete shvatiti ko ste i sta ste.
aj ne lupetaj dilejo :roll:
mislim da je jedina sustina ovde teme da se ti pohvalis kako zivis u londonu.
e bas mi drago zbog tebe.
a sad pali posto nemas nista pametno da pricas.
btw,al si lupio ovo za svajcarsku na jugu :neutral:

KNIGHT:
ali stvarno,pravi su FENOMEN ti likovi sa stavom "ma zabole me,boli me uvo,boli me ovo ili ono,a to se odnosi bukvalno na SVE,samo ne na njihovo d*u*p*e i eventualno zadnjice clanova njihovih porodica(mada nekada i porodica pada u drugi plan)

uostalom,zbog toga je,manje-vise,ova Srbija stigla gde jeste,a i Beograd sa njom...

to je tragikomicno u nekim situacijama kao npr kada su bile poplave pre par meseci u Beogradu,i ogromna vecina ljudi se bas tako ponasala u smislu "zabole me" a kada je vec zagustilo onda su onako jadni stojali ispred ulaza svojih zgrada i pitali se "pa nece valjda stici do moje zgrade"...(?!?!?!?!?!)

da nije tuzno bilo bi smesno...

Ne samo u BGD-u svuda je to tako, ljudi ne prihvataju tuđe budalaštine jer ih ne kapiraju i nežele to, sve dok nepočne njima da se dešava i to je jednostavo tako... Svaki pokušaj da nešto objasniš je uzaludan jer ljudi nemaju empatiju prema drugima, jer je svako za sebe u govnima do guše...samo nemoj da se nerviraš zbog toga, ako mene boli uvo šta komšija misli o meni onda je svaka priča suvišna....Imali smo nedavno miting na temu ekologije i zezali smo se extra po sistemu Duni vetre sa Banatske strane i odnesi Beograđanima pozdrave,...jer čim "zamiriše" iz Pančeva do BGD-a odmah se apeluje iz skupštine da se saniraju ispusti, zato mi volimo taj vetar kada duva, što više to bolje za nas ali gore za vas...ali kancerogen vazduh iz PA je najmanji problem...imamo mi još toga....
Pozdrav Beograđanima i samo opušteno, nemate vi nikakve veze sa ovim, vlast je u pitanju...

pajamaca:
obere,odlična ideja.
lucca, ako misliš da nas zabole, grdno se varaš!
ali,ja mogu samo da kažem strašno,i jadna deca!!!
ali sam niko i ništa,i da se derendzam na sred terazija, proglasili bi me za umobolnu!!!
capish?
mi nismo neprijatelji. vlast (koja god-svi su isti) je svima nama neprijatelj

Ja živim u PA ali nisam mentol, ....ne treba ti meni ništa da crtaš, mi smo malo ovde specifičniji narod...onaj deo ko nas j**** je upućen nekom koga zabole...i razumem ga što je najcrnje....kada sam čula da mi se komšija drogira nisam obratila pažnju, to je za mene bilo ne bitno, dok se moj brat nije počeo drogirati onda sam razumela sve porodice na ovoj planeti koje imaju takav problem...dok ti neko necrkne od zagađenja ni nemožeš da ga kapiraš jer nisi osetio muku i bol, posebno kada je neko napucan, iskompleksiran, i poima nemam ni ja šta...nego malo je bljutavo kada kažeš da je svako drugo dete obolelo i da mladi masovno umiru od raka koji se zove pančevac a neko komentariše "ma koga zabole", šta reći više...netreba nam sažaljenje, hvala lepo, ali i takve bljutave izjave...kada nemaš šta pametno da komentarišeš onda je bolje prećutati, nego otkrivati koliko si iskompleksiran, prost, samoživ,...ne mislim na tebe pajamaca nego znaju oni kojima je upućeno....pozz from Pancester city delta rio Tamisha ;)

Beograd je najbolje shto Srbja ima da ponudi...naravno NE jedino a i u drugim gradovima ima stvari kojih ovde nema...nije BG ni po chemu "iznad" ali mi smo mala zemlja i normalno je da glavni grad nudi najvishe...+ Beograd je veci od svih gradova iz ex-yu....spram bilo kog od njih je svetska metropola u svakom smislu .....i sve to na gomili kod mnogih zatuzanih,iskomplexiranikh idiota koji nisu iz BG stvara razne vrste komplexa spram BG.....as simple as that....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back