- Poruka
- 545.951
jel beograd na vodi ili eagle hills (a brda nigde)
"Eagle Hills" je ime kompanije a projekat "Beograd na vodi" ili Belgrade Waterfront.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jel beograd na vodi ili eagle hills (a brda nigde)
Taj teren,da je srece i pameti,trebalo je jos Broz da uradi.Ali on nije hteo da trosi dolare na gluposti.On je uredjivao svoje
Brione.Tu je potrosio nekoliko milijardi.Za opste dobro,nije ga bilo briga.Ja mislim da je ovo sa rascicavanjem Savske
obale,divna stvar,i to apsolutno podrzavam.Ali ja smatram,da je izgradnja "beograda na vodi",apsurdna stvar.Teren
treba rascistiti,i natom terenu,organizovati jedan ogromni,negovan po evropskim uzorima,park.To bi bio fantastican park,
kojim bi se Beograd ibeogradjani ponosili. Zamisljam taj predivni prizor,park i ogromna reka,koja protice pored njega.
Zamislite samo,kakav bi velicanstven vidik bio,preko Save.Kakv prizor,kada bi se zalazak sunca,pretstavio preko reke,
u svoj svojoj velicanstvenosti.Sure visoke zgradurine,ako se vizija tog beograda na vodi,ikada realizuje,unistice divan
pogled preko reke.Bice to velike zgradurine,mnogo betona, asfalta i gradske huke i buke.Za nas,koji se divimo prirodi,
bice to jos jedna pobeda,urbanizacije,nad prirodnim lepotama.
To sam i ja rekao. Beograd bi sa tim parkom pored reke postao prelep grad. Ovako ce Beograd biti zatrpan bezlicnim betonskim zgradetinama. I tek cete sada videti sta je prava guzva. Uspeli su koliko toliko da novim mostom preko Ade rasterete Savsku ulicu. Ako se ovo izgradi bice jos gore.
I sto je najgore Srbija od svega toga nece imati puno koristi.
Veliki deo kamionskog saobracaja ce za mesec dana da bude preusmeren na most Zemun - Borca. To mora da pomogne. Nastace posledicna guzva na delu Zrenjaninca, od trenutne petlje Bg / Zr / Pa do iskljucenja ka mostu... Pa ni to nece zauvek, nego samo dok sledece godine (verovatno jeseni) ne zavrse produzetak od petlje nad zrenjanincem do puta ka Pancevu. Moze sve dobro da se vidi na google earthu.
A za korist od gomile solitera... to se slazem da ce da bude skoro nepostojeca.
Skeptican sam. Bice tu puno trznih centara, hotela... Daj boze da nisam u pravu.
Волео бих да ми неко каже ко су ти људи који ће да живе у Београду на води, одакле ће да дођу? Недавно сам прочитао да централне београдске општине демографски стоје отприлике као и српска провинција, дакле становништво је старо и нестаје.
А друго је питање шта ће ти људи да раде, чиме ће да се баве?
Или неко мисли да ће странац да купи некретнину у коју ће да свраћа пар пута годишње да се нагледа плаве Саве?
Neko je dosao na... ideju... da moze na obali Save da napravi kratku verziju Abu Dabija i da ce to da funkcionise.
Ovako, bez licnog interesovanja gledajuci, cini mi se da hoce da naprave nesto poput Dedinja, jedino sto ovde nece da bude kuca nego ce da budu samo zgrade, doduse dobro do luksuzno opremljene. Bice prodavnice svih vrsta i dezena, kao neka 'kontra' Uscu i Delta sitiju. I to je otprilike to. Bez estetike, bez kulture i bez obzira prema arhitekturi okoline. Dokaz sta je moguce napraviti ali jako daleko od onoga sto ima smisla napraviti.
Абу Даби? Они имају нафту, а шта м иимамо?
Tacno je da oni imaju naftu, ali su ukapirali da nece vecno da je imaju. Oni sada ulazu znatan napor da imaju i nesto drugo... Turizam, trgovinu, svasta nesto jos. Jedna od stvari koju hoce da imaju je i projekat o kom ovde pisemo. On se nalazi kod nas - ali je njihov. Namera je da im omoguci prezivljavanje u vremenu posle nafte, a nama je moguca korist od plata koje ce da se zaradjuju i poreza koji ce da se placa. Nista komplikovano, u sustini.
Они не знају шта ће с парама, па улажу у терцијарну делатност каква су такве футуристичке визије и грађевине, мислим на грађевине код њих.
А нисам те разумео, како ће то и од чега да се зарађују плате овде?
Ma ne... mi ovdasnji cemo da zaradjujemo plate, uzimacemo porez na promet (sada pdv), a Arapi ce da uzimaju profit, jer je to njihovo.
Профит од чега?
Poslovni profit tekuceg poslovanja, profit kada se proda dovoljan deo nekretnina i nadoknade pocetni troskovi... Tako nekako. Nisam studirao ekonomiju. Moraces nekog vise upucenog da pitas.
Коме ће дa се продaју те некретнине, ко ће ту дa живи и штa ће дa рaде ти који ту буду живели?
Не требa бити ни економистa ни нaучник дa би се схвaтило дa у овој земљи немa профитa, поготово не од терцијaрне делaтности кaквa су некретнине.
Meni Abu Dabi nije zanimljiv - pa napravise tamo svasta.
Problem je u ogromnoj velicini projekta. Mozda bi desetina od toga i bila odrzava za nasu slabasnu ekonomiju.
Meni Abu Dabi nije zanimljiv - pa napravise tamo svasta.
Problem je u ogromnoj velicini projekta. Mozda bi desetina od toga i bila odrzava za nasu slabasnu ekonomiju.
Skeptican sam. Bice tu puno trznih centara, hotela... Daj boze da nisam u pravu.
ИЗГЛЕДА да ће штанд крај савског шеталишта, који се прави за презентацију пројекта „Београд на води“, постати ресторан „Штрафта“. Предузеће овог имена, основано крајем октобра, расписало је оглас за шест кувара и пица мајстора, у којем је наведено да је овај ресторан „први објекат у оквиру пројекта ‘Београд на води’“.
To smo mi i nas mentalitet, gde god stignes ti kafanu posadi...![]()
To smo mi i nas mentalitet, gde god stignes ti kafanu posadi...![]()
Da bar pecenjaru neku posade i prase na razanj.
Neces videti nijedno prasence u prevari na vodi, sasvim sigurno.