БЕОГРАД ДОБИЈА МУСЛИМАНСКО ГРОБЉЕ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
Beograd dobija muslimansko groblje

Muslimanski vernici u Beogradu uskoro će dobiti groblje čime će taj dugogodišnji problem muslimanske zajednice u prestonici biti rešen, rekao je beogradski muftija Muhamed Jusufspahić.
v264305p0.jpg

"Još nemamo adekvatno muslimansko groblje i moguće je da ćemo ovih dana potpisati ugovor sa nadležnima i konačno rešiti taj problem", rekao je muftija Jusufspahić agenciji Beta.

Jusufspahic je podsetio da osim Bajrakli džamije na Dorćolu, u Beogradu postoji više bogomolja u kojima muslimani mogu da obavljaju verske obrede.

"Na nekoliko opština u Beogradu ima i po nekoliko bogomolja koje nemaju minaret, da nikome ne bodu oči ali ne sa namerom da budemo licemerni prema sebi, već sa namerom da budemo voda koja uvek nađe svoj put", zaključio je muftija Jusufspahić.
:per::per::per:
Није ми јасно...
Хоће да буду једнаки, да имају иста права
а сами траже да се издвајају и на другоме свету.

Sramota je da taj problem do sada nije rijesen . Zna se da se muslimani drugacije sahranjuju od hriscana .
Ja sam odrastao u selu od 2000 stanovnika a bilo je i Srba i Hrvata u selu. Selo je imalo i katolicko i pravoslavno groblje
i meni je to nekako normalno .Ja sam svog oca sahranio na pravoslavnom . Komunisti nisu imali svoje groblje mada su u ono
vrijeme imali apsolutnu vlast .

ПА не освешташ цело гробље, него само поједине гробове где почивају хришћани, а други нека раде како им налажу обичаји...

osveštava se CELA parcela...samo na takvoj, osveštanoj parceli moguće je sahraniti pravoslavne hrišćane...

Има ли православно гробље у Београду?
И шта фали да се сви сахрањују на истом гробљу, свако према својим обичајима?

Па не знам шта да кажем - ми имамо гробницу на Новом Гробљу... и колико сам тамо видео сахрањују се и ови безбожници са "лопатама", католици, православни, и сви остали...
Не знам у чему је разлика и зашто муслимани траже посебно гробље...:dontunderstand:

osveštava se CELA parcela...samo na takvoj, osveštanoj parceli moguće je sahraniti pravoslavne hrišćane...

А како се онда по београдским гробљима сахрањују сви редом, и православни, и муслимани, и некрштени, и самоубице, и католици, и комунисти?

Па не знам шта да кажем - ми имамо гробницу на Новом Гробљу... и колико сам тамо видео сахрањују се и ови безбожници са "лопатама", католици, православни, и сви остали...
Не знам у чему је разлика и зашто муслимани траже посебно гробље...:dontunderstand:

Они то одавно траже, Јевреји имају своје гробље, па шатро треба и муслиманима.
И на крјау ће бити као са Југославијом, сви су имали своје, само су Срби били у неком заједништву...

Back